Αγανακτισμένοι είναι οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου καθώς αρκετοί είναι απλήρωτοι, ενώ λήγουν οι οκτάμηνες συμβάσεις τους.
Αυτή την καταγγελία έκανε στην ‘δ’ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου κ. Γιάννης Ντελλάκης, ο οποίος εξέφρασε την αγωνία των εργαζομένων καθώς 42 απ’ αυτούς κινδυνεύουν να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.
«Πρόκειται για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις είχαν ανανεωθεί και από πεντάμηνες επεκτάθηκαν σε οκτάμηνες με απόφαση του Δήμου Ρόδου. Ωστόσο ο Επίτροπος δεν υπογράφει τα εντάλματα για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Παράλληλα, επειδή συμπληρώνουν και 24μηνα, οι περιπτώσεις τους προσκρούουν σε άλλη νομοθεσία σύμφωνα με την οποίαν έχουν την δυνατότητα να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου» όπως είπε.
Ωστόσο, η ‘εμπλοκή’ δεν αφορά μόνον τους 42 εργαζόμενους αλλά και τους 92 που προσελήφθησαν πέρσι για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες στην Καθαριότητα.
«Από το τέλος Φεβρουαρίου, λήγουν σταδιακά οι συμβάσεις και των 92 εργαζομένων που προσελήφθησαν το 2016, οπότε ίσως να δημιουργηθούν και πρόσθετα προβλήματα. Ωστόσο, εξαιρούνται από την περίπτωση να συμπληρώσουν 24μηνα και να απαιτήσουν την μεταβολή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Υπάρχει όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν κι αυτοί πρόβλημα» δήλωσε ο κ. Ντελλάκης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου, τα προβλήματα είναι πιο περίπλοκα καθώς πέραν των δεδουλευμένων, οι εργαζόμενοι διεκδικούν και από 80 ρεπό ο καθένας.
Το πρόβλημα δεν αφορά αποκλειστικά και μόνον τον Δήμο Ρόδου, καθώς και άλλοι Δήμοι της χώρας αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις.
«Υπάρχουν για παράδειγμα περιπτώσεις εργαζόμενων που έκαναν πενταετείς συμβάσεις και σε άλλους φορείς. Εμείς βρισκόμαστε εν αναμονή των εξαγγελιών της κυβέρνησης ότι θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή» δήλωσε ο κ. Ντελλάκης.
Σημειώνεται πως ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Πάνος Σκουρλέτης, μόλις πριν από δύο μέρες, μίλησε για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, στο πλαίσιο του ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας και άλλες διατάξεις», που περιλαμβάνει την περιβόητη ρύθμιση για τα δεδουλευμένα τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ