Την πλήρη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της διεθνούς τουριστικής έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ, εξέφρασε χτες, σε συνέντευξη Τύπου  ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Παράλληλα, εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την πορεία του ΠΡΟΤΟΥΡ και δήλωσε ότι τον επόμενο χρόνο θα μπορέσει η Ρόδος να έχει αυτόνομη παρουσία με δικό της περίπτερο.
«Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Ρόδου συμμετείχε στην έκθεση του Τελ Αβίβ μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού μαζί με τον ΕΟΤ. Πρόκειται για μια μικρή τουριστική έκθεση, η οποία όμως, έχει μεγάλη δυναμική και σημασία. Αν και είχαμε κάποιες επιφυλάξεις για την συμμετοχή μας, διαπίστωσα ότι σε σχέση με άλλες μεγάλες εκθέσεις, το Ισραήλ και οι επισκέπτες που προέρχονται από εκεί, παρουσιάζουν αυξητική τάση. Με δεδομένο πως ο αριθμός των χωρών που συμμετείχαν ήταν περιορισμένος, για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Ρόδο και την Θεσσαλονίκη, υπάρχει μια μεγάλη εκτίμηση και προτίμηση. Υπήρξε σημαντική παρουσία στο περίπτερό μας από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη αλλά και από μεγάλους επιχειρηματίες. Επίσης, είχαμε ανταπόκριση από πάρα πολλούς τουριστικούς πράκτορες, ξεναγούς κ.λπ. ανθρώπους που ασχολούνται με τον Τουρισμό», δήλωσε ο δήμαρχος.
Πρόσθεσε μάλιστα πως εντυπωσιάστηκε από τις φιλικές σχέσεις που διατηρούν άνθρωποι εβραϊκής καταγωγής με την Ρόδο –είτε λόγω προτίμησης, είτε επειδή την επισκέπτονται συχνά, είτε επειδή έχουν αγοράσει σπίτια στο νησί- στηρίζοντας εμπράκτως την προβολή του νησιού.
Ο δήμαρχος εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτή η αγορά έχει το περιθώριο για αυξημένες αφίξεις καθώς η Ρόδος αποτέλεσε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην έκθεση αυτή.
«Η υπουργός κα Κουντουρά ήταν πάντα δίπλα μας, στηρίζοντας την παρουσία μας. Εντός του μηνός θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση στο υπουργείο για να ξεκαθαρίσουμε κάποιους στόχους που έχουν να κάνουν με την προώθηση του Τουρισμού, με τις υποδομές, την εικόνα και την διαφήμιση και προβολή της Ρόδου», ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδιάκος.
Αναφερόμενος στον ΠΡΟΤΟΥΡ, είπε χαρακτηριστικά: «Επειδή δεν έχουμε βρει ακόμη τον βηματισμό μας, πρέπει  έως το τέλος του μηνός να γίνει μια γενική συνέλευση όπου θα συμφωνήσουμε με όλα τα μέλη του ΠΡΟΤΟΥΡ, τους κοινωνικούς εταίρους κ.λπ. ποια θα είναι τα επόμενα βήματά μας όσον αφορά την λειτουργία του. Παρ όλα αυτά, η Διεύθυνση Τουρισμού θα συμμετέχει με υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και με πολιτική εκπροσώπηση στις επόμενες μεγάλες τουριστικές εκθέσεις (Βερολίνο, Μόσχα, Στοκχόλμη κ.λπ.)».
Ο δήμαρχος εξήρε τη συμμετοχή των τοπικών φορέων στην έκθεση, όπως οι εστιάτορες, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, οι ξενοδόχοι, που διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τους τουριστικούς φορείς του Ισραήλ.
Η συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και το πρόγραμμα για την 7η Μαρτίου
Ο κ. Χατζηδιάκος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 7ης Μαρτίου 2017, όπου θα επισκεφτούν την Ρόδο στις 6 Μαρτίου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστούν στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της αναστήλωσης – αποκατάστασης του Πανάγιου Τάφου από την καθηγήτρια κα Τόνια Μοροπούλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 6ης Μαρτίου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης της Ρόδου.
Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παραστούν πέραν του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου του Γ’ και ο Αρμένιος Πατριάρχης καθώς και ο Φραγκισκανός Κουστωδός.
Τέλος, ο κ. Χατζηδιάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του και την χαρά του σχετικά με την αναγόρευση του δημάρχου Ρόδου σε Ανώτερον Ταξιάρχην του Τάγματος των Ορθόδοξων Σταυροφόρων του Πανάγιου Τάφου: «Ήταν κάτι που δεν το γνώριζα. Θεωρώ πως αυτή η ανταπόκρισή μας στα Ιεροσόλυμα δείχνουν μια ιδιαίτερη σχέση με το Πατριαρχείο και σε συνδυασμό με την παρουσίαση του έργου της αναστήλωσης του Πανάγιου Τάφου, δεν σας κρύβω ότι εξέπληξε πολλούς εκπροσώπους της Ιεραρχίας και προκάλεσε πολλά ερωτήματα. Η παρουσίαση θα συνδυαστεί και με την εθνική μας επέτειο αλλά και με τις σχέσεις που έχει η Ρόδος με το Πατριαρχείο γι αυτό θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικό γεγονός τόσο ως προς το θρησκευτικό του περιεχόμενο όσο και ως προς την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων με το Ισραήλ» όπως τόνισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ