Ζητούμενο αποτελεί ο ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μετά την αποκατάσταση του ‘’μαύρου» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών.
Η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση οφείλουν να σεβαστούν το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ και την ελεύθερη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών και κανένας πολιτικός ή άλλος παράγοντας δεν νομιμοποιείται να επιχειρεί να διαμορφώσει την ατζέντα της ενημέρωσης υποκαθιστώντας το ρόλο των δημοσιογράφων. Επίσης η ΕΣΗΕΑ σημειώνει ότι για την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ χωρίς αμφιλεγόμενες αξιολογήσεις και την άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας οφείλει να εγγυηθεί η διοίκησή της.
«Οι δημοσιογράφοι, μετά την τραυματική εμπειρία της περιόδου 2013-2015, οφείλουν να οικοδομήσουν το νέο πρόσωπο και την αξιοπιστία της ΕΡΤ και πρέπει να αφεθούν απερίσπαστοι στα καθήκοντά τους. Όμως, και οι ίδιοι οφείλουν να υπερασπίζονται το έργο τους και να μη δέχονται καμία παρέμβαση» τονίζει η Ένωση Συντακτών.
«Η εμπειρία του ‘’μαύρου» οφείλει να μας κάνει σοφότερους, και επιτέλους, να τεθούν οι προϋποθέσεις για μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία». Η ΕΣΗΕΑ τέλος, καταγγέλλει τους υβριστές των εργαζομένων λέγοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ