Ξεκάθαρος και κατηγορηματικός ως προς το ενδεχόμενο προσέλκυσης επενδυτών στην Ελλάδα είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής καθηγητής κ. Δ. Κρεμαστινός, επισημαίνοντας με δηλώσεις του στην «δ», πως πρόκειται για όνειρο απατηλό αφού αυτή η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει εχθρικό περιβάλλον καταδικάζοντας κάθε προοπτική.
Όπως λέει ο κ. Δ. Κρεμαστινός, κανείς σοβαρός επιχειρηματίας δεν εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση γι αυτό και δεν πρόκειται να δούμε επενδύσεις σε μια χώρα που τα capital controls είναι ακόμα σε ισχύ, τονίζοντας ότι ακόμα κι αν κάποιοι επιλέξουν την Ελλάδα να επενδύσουν χρήματα, η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να τους διώξει!
«Ο Τσίπρας έχει οδηγήσει τα πράγματα σε λάθος δρόμο. Δεν κάνει τίποτα για να φέρει χρήματα απ΄εξω, δεν τον εμπιστεύεται κανείς. Ποιος θα φέρει τα χρήματά του στην Ελλάδα εν μέσω capital controls; Αυτό είναι όνειρο απατηλό. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουν σοβαρές επενδύσεις στην Ελλάδα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Υπάρχει ο φόβος να δεσμευτούν ή ακόμα και να χαθούν τα χρήματα ανά πάσα στιγμή. Οι σοβαροί επενδυτές δεν πρόκειται να επιλέξουν την Ελλάδα διότι δεν υπάρχουν εχέγγυα. Με capital controls καμία χώρα δεν προσέλκυσε επενδυτές και δεν αναπτύχθηκε. Ακόμα κι αν βρεθούν κάποιοι, ελάχιστοι να επενδύσουν, αυτή η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να τους διώξει! Όταν λοιπόν δεν γίνονται επενδύσεις και δεν υπάρχει ανάπτυξη, άρα δεν υπάρχουν και χρήματα, είσαι υποχρεωμένος να προσφεύγεις στη λύση της φορολόγησης, όπως συμβαίνει σήμερα. Ο Τσίπρας παίρνει τα χρήματα των ανθρώπων και τα δίνει στους φτωχότερους, δημιουργώντας περισσότερους φτωχούς. Κάθε μέρα που περνάει, αυξάνεται η ουρά στα συσσίτια. Είναι αυτή πολιτική σοβαρής κυβέρνησης; Θα έρθει κάποια στιγμή που δεν θα έχει αυτή η κυβέρνηση από πού να πάρει χρήματα για να τα δώσει σε φτωχότερους διότι δημιουργεί οριζόντιες συνθήκες φτώχειας αντί ανάπτυξης.  Αυτή δεν είναι πολιτική χώρας που θέλει να βγει από το αδιέξοδο. Η σημερινή κυβέρνηση καλλιεργεί έναν φαύλο κύκλο. Το μόνο που ενδιαφέρει αυτή την κυβέρνηση είναι να παραμείνει στην θέση της, να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Ξεγέλασαν τον κόσμο, τον παραπλάνησαν ανελίχθηκαν στην εξουσία και ακολουθούν μια καταστρεπτική πολιτική που δεν δίνει καμία προοπτική στην χώρα», λέει ο κ. Κρεμαστινός.
Ως προς το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ο αντιπρόεδρος της Βουλής εκτιμά ότι όλα θα εξαρτηθούν από την επικείμενη αξιολόγηση και θα απαιτηθούν, όπως λέει, αρκετοί μήνες ακόμα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το αν τελικά η κυβέρνηση επιλέξει ή συρθεί σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ