ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατεβαίνει αυτόνομη στις εκλογές η ΔΗΜΑΡ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κουβέλης ΔΗΜΑΡ

Το “ναυά­γιο” στις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις με το ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και τους όρους που έθεσε ο Αλ. Τσί­πρας, οδη­γεί το Φώτη Κου­βέ­λη στην από­φα­ση να κα­τέ­βει μόνη της η ΔΗΜΑΡ στην επερ­χό­με­νη εκλο­γι­κή ανα­μέ­τρη­ση. Όπως ανα­φέ­ρουν οι πλη­ρο­φο­ρί­ες, στην ει­σή­γη­ση Κου­βέ­λη στην Εκτε­λε­στι­κή Επι­τρο­πή θα υπάρ­χει μόνο η συ­νερ­γα­σία με τους Οι­κο­λό­γους. Ο πρό­ε­δρος της ΔΗΜΑΡ οδη­γή­θη­κε σε πο­λι­τι­κό αδιέ­ξο­δο μετά τους όρους που του έθεσε ο Αλ. Τσί­πρας για συμ­με­το­χή του στα ψη­φο­δέλ­τια του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ διεκ­δι­κώ­ντας σταυ­ρό και όχι στο ψη­φο­δέλ­τιο Επι­κρα­τεί­ας.

Μετά τη συ­νε­δρί­α­ση, χθες, της Πο­λι­τι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, στε­λέ­χη του κόμ­μα­τος της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης εξέ­φρα­ζαν την άποψη ότι υπάρ­χει πολύς δρό­μος ακόμη να κα­λυ­φθεί προ­κει­μέ­νου να ορι­στι­κο­ποι­η­θεί η συμ­φω­νία, προ­βάλ­λο­ντας, πι­θα­νό­τα­τα, την επι­θυ­μία τους για μια τέ­τοια εξέ­λι­ξη, καθώς ούτε χθες έλει­ψαν οι εν­στά­σεις στη συ­γκε­κρι­μέ­νη επι­λο­γή του κ. Τσί­πρα. Ορι­σμέ­νοι, μά­λι­στα, έκα­ναν λόγο ακόμη και για «τα­πει­νω­τι­κή πρό­τα­ση» προς τη ΔΗΜΑΡ. Αυτό διότι με βάση την ει­σή­γη­ση του κ. Τσί­πρα προς την Πο­λι­τι­κή Γραμ­μα­τεία θε­ω­ρούν ότι απορ­ρί­πτο­νται δύο βα­σι­κά ση­μεία που η ΔΗΜΑΡ πα­γί­ως θέτει σε οποια­δή­πο­τε συ­ζή­τη­ση συ­νερ­γα­σί­ας: οι προ­γραμ­μα­τι­κές συμ­φω­νί­ες και η πο­λι­τι­κή και ορ­γα­νω­τι­κή αυ­το­νο­μία. Είναι άξιο ανα­φο­ράς ότι αυτά τα δύο ση­μεία επα­νέ­λα­βε χθες ο εκ­πρό­σω­πος της ΔΗΜΑΡ Χρή­στος Μα­χαί­ρας (ΝΕΡΙΤ) ως προ­ϋ­πο­θέ­σεις για την επι­λο­γή της τα­κτι­κής που θα ακο­λου­θή­σει το κόμμα.

Κα­θη­με­ρι­νή

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.