Ειδήσεις

Η λίστα επιβατών του Norman Atlantic – οι πρώτοι Έλληνες διασωθέντες

Τη λίστα των επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic» που πλέει ακυβέρνητο έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής σε γκαράζ, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας.

Στο πλοίο που είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Ανκόνα μέσω Ηγουμενίτσας, επέβαιναν συνολικά 478 άτομα, εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες, επιβάτες και μέλη πληρώματος. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί συνολικά 134 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι βρίσκονται σε παραπλέοντα πλοία και ορισμένοι έχουν ήδημεταφερθεί στο Λέτσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες με το Norman Atlantic ταξίδευαν επίσης Τούρκοι, Ουκρανοί, Ιταλοί, καθώς και Ασιάτες.

Παράλληλα το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε στη δημοσιότητα και τη λίστα των μέχρι στιγμής διασωθέντων Ελλήνων. Είκοσι πέντε εξ αυτών βρίσκονται ήδη στο «Spirit of Piraeus» και οι τρεις ελληνικής υπηκοότητας στο Λέτσε της Ιταλίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου