ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρέμβαση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με επιστολή στον κ. Παπούλια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γιάννος Γραμματίδης.

Την ανά­λη­ψη πρω­το­βου­λιών από τον Πρό­ε­δρο της Δη­μο­κρα­τί­ας ζητεί μέσω του μη­νύ­μα­τός του ο επί­τι­μος πρό­ε­δρος του Ελ­λη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κού Εμπο­ρι­κού Επι­με­λη­τη­ρί­ου Γιάν­νος Γραμ­μα­τί­δης.

«Κα­λεί­ται εσπευ­σμέ­να ο Πρό­ε­δρος της Ελ­λη­νι­κής Δη­μο­κρα­τί­ας, ως η μόνη εθνι­κή εγ­γύ­η­ση, να ανα­λά­βει πρω­το­βου­λί­ες και να συ­γκα­λέ­σει συμ­βού­λιο όλων των πο­λι­τι­κών αρ­χη­γών, με σκοπό να άρει το πο­λι­τι­κό προ­σω­πι­κό στο ύψος των πε­ρι­στά­σε­ων, έτσι ώστε να εξευ­ρε­θεί μία βιώ­σι­μη λύση που θα βγά­λει την Ελ­λά­δα από τα ση­με­ρι­νά της αδιέ­ξο­δα», ανα­φέ­ρει χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά ο κ. Γραμ­μα­τί­δης.

Δια­βά­στε ανα­λυ­τι­κά…

Εδώ και έξι χρό­νια η Ελ­λά­δα βρί­σκε­ται στη με­γα­λύ­τε­ρη με­τα­πο­λε­μι­κή κρίση τής οι­κο­νο­μί­ας της. Με απο­δε­κα­τι­σμέ­νη την πα­ρα­γω­γι­κή της βάση, χωρίς διε­θνή δί­κτυα και με συρ­ρι­κνω­μέ­νη την κα­τα­να­λω­τι­κή δυ­να­τό­τη­τα των πο­λι­τών, με ένα δυ­σθε­ώ­ρη­το δη­μό­σιο χρέος που, μαζί με το ιδιω­τι­κό χρέος αγ­γί­ζει τα 800 δισ. ευρώ, με 1,5 εκ. ανέρ­γους, με 3,8 εκ Ελ­λή­νων να ζουν στο όριο της φτώ­χιας, δεν μπο­ρεί να υπάρ­ξει ανά­πτυ­ξη στα επό­με­να του­λά­χι­στον δέκα χρό­νια, παρά τις περί του αντι­θέ­του κυ­βερ­νη­τι­κές προ­βλέ­ψεις που βα­φτί­ζουν την κα­τα­νά­λω­ση ανά­πτυ­ξη. Η Ελ­λά­δα έχει ου­σια­στι­κά πτω­χεύ­σει. Πα­ράλ­λη­λα, εδώ και τρεις μήνες του­λά­χι­στον βρί­σκε­ται στη δίνη μιας άνευ προη­γου­μέ­νου πο­λι­τι­κής κρί­σης που την οδη­γεί σε πλήρη απο­στα­θε­ρο­ποί­η­ση με απρό­βλε­πτες συ­νέ­πειες που, ανά­με­σά τους, βρί­σκο­νται και συ­νέ­πειες στην πο­ρεία των εθνι­κών μας θε­μά­των. Τέλος, η κα­τά­στα­ση αυτή δυ­να­μι­τί­ζει την προ­ο­πτι­κή ανα­θε­ώ­ρη­σης του Συ­ντάγ­μα­τος μέσα στο 2015.

Όλα τα πα­ρα­πά­νω συν­θέ­τουν ένα εκρη­κτι­κό και μοι­ραίο μείγ­μα που βάζει τη χώρα σε κα­τά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης, λαμ­βα­νο­μέ­νου επί­σης υπόψη ότι το πο­λι­τι­κό προ­σω­πι­κό της αδυ­να­τεί να συ­νερ­γα­στεί άμεσα στα πλαί­σια μιας εθνι­κής ατζέ­ντας, αδυ­να­τεί να συ­νε­νώ­σει τους πο­λί­τες πίσω από μια νέα εθνι­κή προ­σπά­θεια που θα έστελ­νε ένα μή­νυ­μα απο­φα­σι­στι­κό­τη­τας κι αξιο­πι­στί­ας στη διε­θνή κοι­νό­τη­τα και, κυ­ρί­ως, στους πι­στω­τές της.

Για τους λό­γους αυ­τούς και, παρά την έλ­λει­ψη σχε­τι­κής συ­νταγ­μα­τι­κής πρό­βλε­ψης και τις πε­ριο­ρι­σμέ­νες του αρ­μο­διό­τη­τες και σε συν­θή­κες απο­σύν­θε­σης των κοι­νο­βου­λευ­τι­κών σχη­μα­τι­σμών, κα­λεί­ται εσπευ­σμέ­να ο Πρό­ε­δρος της Ελ­λη­νι­κής Δη­μο­κρα­τί­ας, ως η μόνη εθνι­κή εγ­γύ­η­ση, να ανα­λά­βει πρω­το­βου­λί­ες και να συ­γκα­λέ­σει συμ­βού­λιο όλων των πο­λι­τι­κών αρ­χη­γών, με σκοπό να άρει το πο­λι­τι­κό προ­σω­πι­κό στο ύψος των πε­ρι­στά­σε­ων, έτσι ώστε να εξευ­ρε­θεί μία βιώ­σι­μη λύση που θα βγά­λει την Ελ­λά­δα από τα ση­με­ρι­νά της αδιέ­ξο­δα. Ας απο­τε­λέ­σει αυτή η πρω­το­βου­λία την από­λυ­τη έκ­φρα­ση ευ­θύ­νης τού Ανω­τά­του Άρ­χο­ντα της χώρας που θα σφρα­γί­σει και την δη­μό­σια πο­ρεία του. Πα­ράλ­λη­λα, απο­τε­λεί και χρέος του απέ­να­ντι στις επερ­χό­με­νες γε­νε­ές.

Αν η έκ­κλη­ση αυτή δεν ει­σα­κου­σθεί, δεν φο­βού­μαι απλά, αντί­θε­τα είμαι από­λυ­τα βέ­βαιος ότι η πα­τρί­δα μας θα βιώ­σει μια απε­ρί­γρα­πτη εθνι­κή τα­λαι­πω­ρία με βα­ρύ­τα­τες συ­νέ­πειες στους ήδη χει­μα­ζό­με­νους πο­λί­τες της και στην εθνι­κή της υπό­στα­ση, όπου πλέον η δυ­να­μι­κή της κοι­νω­νί­ας των πο­λι­τών θα απο­μεί­νει η μόνη προ­ο­πτι­κή, ώστε να σπά­σει ορι­στι­κά η καλ­πά­ζου­σα κα­κο­ή­θης υπερ­πλα­σία που απει­λεί τη χώρα με διε­θνή απο­μό­νω­ση και οι­κο­νο­μι­κή κα­τάρ­ρευ­ση.

Πηγή: real.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.