ΔΗΜΟ-ΚΡΙΣΕΙΣ

Η μελέτη για την Ιαλυσό πρέπει να βγει από τα χαρτιά και να μπει στα ρέματα

Δημόκριτος γράφει ο 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 1
✦ Σύνοψη ⌄
  • Η αντι­πλημ­μυ­ρική θωρά­κιση της Ιαλυσού απο­τε­λεί το κεντρικό θέμα της 4ης συνε­δρί­α­σης λογο­δο­σίας της Περι­φε­ρεια­κής Αρχής Νοτίου Αιγαίου στις 20 Οκτω­βρίου.
  • Η μελέτη για την αντι­πλημ­μυ­ρική προ­στα­σία ξεκί­νησε το 2021, με συμ­βά­σεις που υπο­γρά­φη­καν το 2022 και συμπλη­ρώ­θη­καν το 2025, με ορί­ζο­ντα ολο­κλή­ρω­σης το τέλος του 2026.
  • Υπάρ­χουν ερω­τή­ματα σχετικά με τα παρα­δο­τέα, τα προ­σω­ρινά μέτρα για τον επερ­χό­μενο χειμώνα και τη δια­χεί­ριση των έργων, ειδικά στον Τρια­ντενό, όπου υπάρχει ασάφεια αρμο­διο­τή­των μεταξύ Περι­φέ­ρειας και Δήμου.
  • Η Ιαλυσός έχει υποστεί σημα­ντι­κές πλημ­μύ­ρες τα τελευ­ταία χρόνια και τώρα αναζητά μια λύση που θα φέρει θετικά απο­τε­λέ­σματα και μόνιμη προ­στα­σία.

Η 4η συνε­δρί­αση λογο­δο­σίας της Περι­φε­ρεια­κής Αρχής Νοτίου Αιγαίου στις 20 Οκτω­βρίου έρχεται με τα πλημ­μυ­ρικά φαι­νό­μενα στην Ιξιά και την Ιαλυσό ακόμα νωπά, και αυτό κάνει την αντι­πλημ­μυ­ρική θωρά­κιση της Ιαλυσού το βαρύ­τερο θέμα της ημέρας. Η Περι­φέ­ρεια έβαλε τη μελέτη στον σχε­δια­σμό της το 2021, υπέ­γραψε τη σύμβαση τον Δεκέμ­βριο του 2022 και πρό­σθεσε τον Οκτώ­βριο του 2025 συμπλη­ρω­μα­τική σύμβαση 147.696 ευρώ για αλλαγές και προ­σθή­κες, με τα ρέματα της Μυρ­τε­νής, του Αθα­να­σίου Διάκου, του Αγίου Φανου­ρίου, του Τρια­ντε­νού και του Επι­τρό­που στο αντι­κεί­μενο και ορί­ζο­ντα ολο­κλή­ρω­σης τις 31 Δεκεμ­βρίου 2026.

Τα ερω­τή­ματα του Ιωάννη Κορω­ναίου από τη «Νέα Εποχή» του Νικη­φό­ρου Παπα­νι­κόλα και της Χρύσας Καρα­γιάννη από τους «Ανοι­χτούς Ορί­ζο­ντες» είναι εύλογα, και η συνε­δρί­αση δίνει στην Περι­φε­ρειακή Αρχή την ευκαι­ρία να απα­ντή­σει με στοι­χεία. Ποια παρα­δο­τέα έχουν κλείσει, ποια προ­σω­ρινά μέτρα θα ισχύ­σουν τον χειμώνα που έρχεται, ποιος δημο­πρα­τεί και ποιος συντη­ρεί τα έργα στον Τρια­ντενό, όπου κατά την παρά­ταξη της κ. Καρα­γιάννη φάκελος έχει ήδη περάσει στον Δήμο Ρόδου. Εκεί κρί­νο­νται όλα, γιατί χωρίς καθαρό χάρτη αρμο­διο­τή­των ανάμεσα σε Περι­φέ­ρεια και Δήμο η καλύ­τερη μελέτη μένει τεχνική έκθεση.

Η Ιαλυσός έχει ήδη 3 χρονιές που θυμάται, το 2013, το 2019 και τον Bora του 2024, και τώρα χρειά­ζε­ται μία που θα τη θυμάται για καλό λόγο.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.