ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη ο αγροτικός γιατρός στο Καστελλόριζο – Έχει παραιτηθεί, το νησί δεν θα μείνει ακάλυπτο, λέει ο Γεωργιάδης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ
Μέγεθος γραμμάτων
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Συ­νε­λή­φθη ένας από τους δύο αγρο­τι­κούς για­τρούς στο Κα­στελ­λό­ρι­ζο μετά από επει­σό­διο με υπάλ­λη­λο του Δήμου και την Αστυ­νο­μία.
  • Οι δύο αγρο­τι­κοί ια­τροί πα­ραι­τή­θη­καν λόγω προ­βλη­μά­των συ­νερ­γα­σί­ας με τον Δήμο και την το­πι­κή κοι­νω­νία.
  • Ο υπουρ­γός Υγεί­ας, Άδω­νις Γε­ωρ­γιά­δης, δή­λω­σε ότι η σύλ­λη­ψη δεν σχε­τί­ζε­ται με το ΕΣΥ ή το σύ­στη­μα Ηλε­κτρο­νι­κής Συ­ντα­γο­γρά­φη­σης.
  • Η 2η ΥΠΕ έχει ήδη στεί­λει άλ­λους ια­τρούς στο Κα­στελ­λό­ρι­ζο για να δια­σφα­λί­σει την υγειο­νο­μι­κή κά­λυ­ψη του νη­σιού.

Στην σύλ­λη­ψη του ενός εκ των δύο αγρο­τι­κών για­τρών στο Κα­στελ­λό­ρι­ζο προ­χώ­ρη­σαν οι αστυ­νο­μι­κές αρχές μετά από επει­σό­διο το οποίο ση­μειώ­θη­κε με υπάλ­λη­λο του Δήμου και την Αστυ­νο­μία.

Όπως γνω­στο­ποιεί ο υπουρ­γός Υγεί­ας, Άδω­νις Γε­ωρ­γιά­δης με ανάρ­τη­σή του στα μέσα κοι­νω­νι­κής δι­κτύ­ω­σης οι δύο αγρο­τι­κοί ια­τροί έχουν ήδη πα­ραι­τη­θεί -σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες του protothema.gr πρό­κει­ται για έναν άνδρα και μία γυ­ναί­κα- αφού «είχαν προ­βλή­μα­τα συ­νερ­γα­σί­ας με τον Δήμο και την το­πι­κή κοι­νω­νία». Μά­λι­στα οι πα­ραι­τή­σεις τους έχουν γίνει ήδη γνω­στές από τον Διοι­κη­τή της 2ης ΥΠΕ.

Ο κ. Γε­ωρ­γιά­δης ξε­κα­θα­ρί­ζει ότι η σύλ­λη­ψη του ια­τρού δεν έχει «καμ­μία σχέση ούτε με το ΕΣΥ, ούτε με το σύ­στη­μα Ηλε­κτρο­νι­κής Συ­ντα­γο­γρά­φη­σης» και καλεί να «στα­μα­τή­σει επι­τέ­λους η προ­πα­γάν­δα κατά του ΕΣΥ».

Όπως πλη­ρο­φο­ρεί­ται το protothema.gr ένας από τους λό­γους για τους οποί­ους οι αγρο­τι­κοί ια­τροί είχαν δια­φω­νί­ες με τον δήμο ήταν το δια­μέ­ρι­σμα το οποίο τους είχε πα­ρα­χω­ρή­σει η δη­μο­τι­κή αρχή μετά από ερ­γα­σί­ες ανα­καί­νι­σης. Σύμ­φω­να με τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο λόγος της σύλ­λη­ψης του αγρο­τι­κού για­τρού έχει να κάνει με επει­σό­διο που είχε με γραμ­μα­τέα του δήμου, που έλαβε χώρα στο συ­γκε­κρι­μέ­νο ακί­νη­το.

Ο διοι­κη­τής της 2ας ΥΠΕ, όπως ση­μειώ­νει ο κ. Γε­ωρ­γιά­δης, προ­σπά­θη­σε προ­κει­μέ­νου να βρε­θεί μία λύση και να κα­τευ­να­στούν τα πνεύ­μα­τα, με­τα­βαί­νο­ντας ο ίδιος στο Κα­στελ­λό­ρι­ζο, κάτι που τε­λι­κά δεν επε­τεύ­χθη.Πά­ντως, σύμ­φω­να με τον υπουρ­γό Υγεί­ας, η 2η ΥΠΕ έχει στεί­λει ήδη μία Γε­νι­κή και μία Αγρο­τι­κή ιατρό στο Κα­στελ­λό­ρι­ζο, ώστε το νησί να μην μεί­νει ακά­λυ­πτο υγειο­νο­μι­κά.

Ανα­λυ­τι­κά η ανάρ­τη­ση του Άδωνι Γε­ωρ­γιά­δη:«Ως προς τα γε­γο­νό­τα στο Κα­στε­λό­ρι­ζο. Οι αγρο­τι­κοί ια­τροί είχαν υπο­βά­λει την πα­ραί­τη­σή τους η οποία είχε γίνει δεκτή από την 2η ΥΠΕ καθώς υπήρ­χαν πολλά προ­βλή­μα­τα συ­νερ­γα­σί­ας με τον Δήμο και την το­πι­κή Κοι­νω­νία. Ο Διοι­κη­τής της 2ας ΥΠΕ είχε προ­σπα­θή­σει να βρει λύση στην με­τα­ξύ τους συ­νερ­γα­σία και μά­λι­στα πριν λίγες μέρες επι­σκέ­φθη­κε ο ίδιος το νησί και έμει­νε δύο μέρες εκεί στην προ­σπά­θειά του να ηρε­μή­σουν τα πνεύ­μα­τα, αλλά τε­λι­κά δεν κα­τέ­στη αυτό εφι­κτό. Για να προ­λά­βει τα γε­γο­νό­τα η 2η ΥΠΕ φρό­ντι­σε πριν να στεί­λει μία Γε­νι­κή και μία Αγρο­τι­κή ιατρό στο Κα­στε­λό­ρι­ζο, ώστε το νησί να μήν μεί­νει ακά­λυ­πτο υγειο­νο­μι­κά και δεν θα μεί­νει. Ως προς το πε­ρι­στα­τι­κό με την σύλ­λη­ψη του Αγρο­τι­κού ια­τρού δεν έχει καμ­μία σχέση το πε­ρι­στα­τι­κό αυτό ούτε με το ΕΣΥ, ούτε με το σύ­στη­μα Ηλε­κτρο­νι­κής Συ­ντα­γο­γρά­φη­σης. Πρό­κει­ται περί πε­ρι­στα­τι­κού του Αγρο­τι­κού Ια­τρού με υπάλ­λη­λο του Δήμου και την Αστυ­νο­μία. Ας στα­μα­τή­σει επι­τέ­λους η προ­πα­γάν­δα κατά του ΕΣΥ».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.