- Η συνάντηση του ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο επικεντρώθηκε στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στο νησί.
- Σημαντική συζήτηση έγινε για τις καταστροφές που προκαλούν τα ελάφια στις καλλιέργειες, με τους αγρότες να ζητούν λύσεις από την κυβέρνηση εδώ και χρόνια.
- Δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος από τα υπουργεία σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.
- Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με προτάσεις για παρεμβάσεις σε θέματα όπως το κόστος του νερού άρδευσης και η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας.
Την Δευτέρα 18 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ, με τον δήμαρχο του νησιού Αλέξανδρο Κολιάδη και τον αντιδήμαρχο πρωτογενούς τομέα Θωμά Κώστα.
Παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και έγινε συζήτηση για το πως θα βρεθούν λύσεις για να ανακοπεί η μείωση της αγροτικής παραγωγής στο νησί.
Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα των καταστροφών που προκαλούν τα ελάφια στις καλλιέργειες, καθώς εδώ και πολλά χρόνια οι αγρότες του νησιού με κινητοποιήσεις αλλά και επισκέψεις στην Αθήνα στα υπουργεία ζητάμε λύσεις από την κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα. Μετά από τόσα χρόνια και δεν υπάρχει καν κάποιο σχέδιο στα χαρτιά για την αντιμετώπιση του προβλήματος από τα αρμόδια υπουργεία.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα, ανταλλάχθηκαν ιδέες για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα του νησιού και για πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν. Τέλος ζητήθηκαν παρεμβάσεις σε θέματα του πρωτογενούς τομέα που έχει αρμοδιότητα ο δήμος, και συγκεκριμένα: το κόστος του νερού άρδευσης, νέες υποδομές άρδευσης, μείωση του κόστους άδειας στην λαϊκή αγορά για τους παραγωγούς και βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε





.gif)












