Πολιτιστικά

Η θεατρική παράσταση «Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας» στη Ρόδο με κοινωνικό σκοπό

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Μαμάδες στη Ρόδο» διοργανώνει στη Ρόδο μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, συνδυάζοντας την τέχνη με την κοινωνική προσφορά.

Η παράσταση της θεατρικής ομάδας ΤΟΠΙ με τίτλο «Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας και ο τρομερός εχθρός» είναι βασισμένη σε δύο ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι και παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Πλειώνη. Πρόκειται για δύο παραμυθικές ιστορίες με έντονο συμβολισμό, χιούμορ, φαντασία και διάδραση, που πραγματεύονται την ενηλικίωση, την υπέρβαση των φόβων και τις αξίες της ζωής, όπως η αγάπη, η αυτοεκτίμηση, το θάρρος και η ταπεινοφροσύνη.

Η πρώτη ιστορία διαδραματίζεται σε ένα τσίρκο, όπου υπάρχουν ζογκλέρ, κλόουν, ταχυδακτυλουργοί , ανιματέρ , μασίστες αλλά και λιοντάρια , αρκούδες και ένας τεράστιος ελέφαντας δεμένος σε ένα τόσο δα μικρό ξυλαράκι. Μα γιατί δεν φεύγει , γιατί δεν το σκάει; Στη δεύτερη ιστορία, ένας βασιλιάς σε ένα μακρινό βασίλειο ανακαλύπτει πως ο τρομερός εχθρός μας, μπορεί να γίνει ο καλύτερός μας φίλος αρκεί να τον γνωρίσουμε.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 3 χρονών, έχει διάρκεια 75 λεπτά και θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 17:00 και την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στις 11:00. Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 (προπώληση) και 15 ευρώ το ταμείο.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Μαρία Σαρέλη, Μιράντα Ζησιμοπούλου, Θωμάς Τσακνάκης και Δημήτρης Πλειώνης, ενώ τη σκηνογραφία και τα κοστούμια υπογράφει η Μυρτώ Κοσμοπούλου. Την κίνηση και τις χορογραφίες έχει επιμεληθεί η Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου, την πρωτότυπη μουσική ο Νάσος Σωπύλης. Τους στίχους των τραγουδιών έγραψαν ο Στράτος Σωπύλης, η Μαρίνα Πανηγυράκη και ο Δημήτρης Πλειώνης, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύη Καρρά και την κατασκευή του σκηνικού ανέλαβε ο Άγγελος Καρύδας.

Με τα έσοδα της παράστασης θα ενισχυθεί το Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, στηρίζοντας έμπρακτα το εκπαιδευτικό έργο και τις ανάγκες των μαθητών του.

Το Σωματείο «Μαμάδες στη Ρόδο» καλεί το κοινό να αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία και να στηρίξει μια πολιτιστική δράση με ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα, αποδεικνύοντας ότι το θέατρο μπορεί να γίνει γέφυρα προσφοράς, αλληλεγγύης και παιδείας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου