ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σύλληψη 54χρονου για διαρρήξεις σε τουριστικά λεωφορεία και κατοικίες στη Ρόδο

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑ

• Επι­χεί­ρηση της Αστυ­νο­μίας απο­κά­λυψε αλυσίδα κλοπών που διήρ­κεσε τέσ­σε­ρις ημέρες • Κατα­σχέ­θη­καν ναρ­κω­τικά δισκία, τιμαλφή, ξένα νομί­σματα και μετρητά • Παράλ­ληλη υπόθεση με από­πειρα διάρ­ρη­ξης και απειλή με όπλο κατα­γρά­φηκε στην Κω

Μετά από συντο­νι­σμέ­νες ενέρ­γειες της Υπο­διεύ­θυν­σης Δίωξης και Εξι­χνί­α­σης Εγκλη­μά­των Ρόδου, συνε­λή­φθη ένας 54χρονος ημε­δα­πός, σε βάρος του οποίου σχη­μα­τί­στηκε κακουρ­γη­μα­τι­κού χαρα­κτήρα δικο­γρα­φία για δια­κε­κρι­μέ­νες κλοπές και κατοχή ναρ­κω­τι­κών ουσιών.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο συλ­λη­φθείς εμπλέ­κε­ται σε σειρά διαρ­ρή­ξεων που δια­πρά­χθη­καν το τετρα­ή­μερο από 5 έως 8 Ιουλίου, με στόχο του­ρι­στικά λεω­φο­ρεία και κατοι­κίες, ενώ οι έρευνες για τον εντο­πι­σμό συνερ­γού του βρί­σκο­νται σε εξέλιξη.

Κατά τη σύλληψή του, στην κατοχή του 54χρονου εντο­πί­στη­καν και κατα­σχέ­θη­καν ναρ­κω­τικά – φαρ­μα­κευ­τικά σκευά­σματα χωρίς ιατρική συνταγή, ανάμεσά τους 18 δισκία «Hypnosedon» και 4 δισκία «Lexotanil». Επι­πλέον, οι αστυ­νο­μι­κοί κατέ­σχε­σαν πλήθος τιμαλ­φών, κοσμή­ματα, νομί­σματα δια­φό­ρων χωρών και χρη­μα­τικά ποσά, μεταξύ των οποίων 70 ευρώ σε μετρητά, 32 τουρ­κι­κές λίρες και 15 λίρες Αγγλίας. Ορι­σμένα από τα κλο­πι­μαία απο­δό­θη­καν στους νόμι­μους ιδιο­κτή­τες τους ύστερα από ανα­γνώ­ριση.

Η απο­κά­λυψη της δράσης

Η έρευνα ξεκί­νησε κατόπιν καταγ­γε­λίας 42χρονης ημε­δα­πής, η οποία ανέφερε ότι το του­ρι­στικό λεω­φο­ρείο που χρη­σι­μο­ποιούσε, και το οποίο είχε σταθ­μεύ­σει στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Πετρίδη και Γεωρ­γίου Σεφέρη, είχε υποστεί διάρ­ρηξη. Η παθούσα δια­πί­στωσε ότι από το όχημα είχαν αφαι­ρε­θεί 10 ευρώ, ένα κινητό τηλέ­φωνο και ένα χαρ­το­νό­μι­σμα πέντε λιρών Μεγάλης Βρε­τα­νίας, ενώ οι ζημιές που προ­κλή­θη­καν στην πόρτα του οχή­μα­τος ανέρ­χο­νταν σε 2.000 ευρώ.

Χρη­σι­μο­ποιώ­ντας στοι­χεία από την εφαρ­μογή εντο­πι­σμού του κινητού τηλε­φώ­νου, οι αρχές κατεύ­θυ­ναν την έρευνά τους σε συγκε­κρι­μένο σημείο της πόλης, όπου εντο­πί­στηκε ο 54χρονος. Κατά την επι­τό­πια εξέταση, παρα­δέ­χθηκε την εμπλοκή του και παρέ­δωσε στους αστυ­νο­μι­κούς τα αφαι­ρε­θέ­ντα αντι­κεί­μενα, τα οποία ανα­γνω­ρί­στη­καν από την παθούσα.

Η ανάλυση των στοι­χείων που προ­έ­κυ­ψαν από την προ­α­νά­κριση οδήγησε στην απο­κά­λυψη ότι ο ίδιος δράστης, πιθα­νό­τατα σε συνερ­γα­σία με άγνωστο άτομο, είχε προβεί σε διαρ­ρή­ξεις συνο­λικά τεσ­σά­ρων του­ρι­στι­κών λεω­φο­ρείων και μίας κατοι­κίας. Οι ενέρ­γειες αυτές τελού­νταν κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να απο­φευ­χθεί η παρου­σία αυτο­πτών μαρ­τύ­ρων και να διευ­κο­λυν­θεί η διαφυγή των δραστών.

Σε μία από τις υπο­θέ­σεις, κατά την παρα­βί­αση λεω­φο­ρείου που βρι­σκό­ταν σταθ­μευ­μένο στην οδό Παπα­δια­μά­ντη, οι δράστες απέ­τυ­χαν να εισέλ­θουν, ενώ σε άλλο λεω­φο­ρείο στην ίδια οδό, αφαί­ρε­σαν το ποσό των 20 ευρώ, προ­κα­λώ­ντας φθορές ύψους 3.000 ευρώ. Σε άλλο περι­στα­τικό, από λεω­φο­ρείο στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη και Γεωρ­γίου Σεφέρη αφαι­ρέ­θη­καν μικρο­α­ντι­κεί­μενα, ενερ­γειακά ποτά, μετρητά ύψους 21 ευρώ, λίρες Μεγάλης Βρε­τα­νίας και τουρ­κι­κές λίρες.

Η δράση των διαρ­ρη­κτών δεν περιο­ρί­στηκε σε οχήματα. Σε ισόγεια κατοι­κία στην οδό Δια­γο­ρι­δών εισήλ­θαν από ανα­σφά­λι­στο παρά­θυρο υπνο­δω­μα­τίου και αφαί­ρε­σαν κοσμή­ματα, μεταξύ αυτών έναν χρυσό σταυρό και μία ξύλινη μπι­ζου­τιέρα με περιε­χό­μενο, συνο­λι­κής αξίας άνω των 500 ευρώ. Τα κοσμή­ματα ανα­γνω­ρί­στη­καν από την παθούσα και της απο­δό­θη­καν. Αξιο­ση­μεί­ωτο είναι ότι η παθούσα δεν ανα­γνώ­ρισε τον συλ­λη­φθέ­ντα, γεγονός που ενι­σχύει την εκδοχή ότι η κλοπή τελέ­στηκε από τον συνεργό του.

Οι αστυ­νο­μι­κοί που ερεύ­νη­σαν το εσω­τε­ρικό των διαρ­ρηγ­μέ­νων οχη­μά­των εντό­πι­σαν κηλίδες αίματος. Ο συλ­λη­φθείς δεν έφερε εμφα­νείς τραυ­μα­τι­σμούς, γεγονός που οδηγεί στην εκτί­μηση ότι οι κηλίδες ανήκουν στον συνεργό του, ο οποίος παρα­μέ­νει ασύλ­λη­πτος. Κατα­γρα­φές από κάμερες ασφα­λείας παρα­κεί­με­νων επι­χει­ρή­σεων επι­βε­βαιώ­νουν τη συμ­με­τοχή του 54χρονου, καθώς και την παρου­σία και δεύ­τε­ρου ατόμου.

Ο συλ­λη­φθείς οδη­γή­θηκε στην Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών Ρόδου.

Διάρ­ρηξη με απειλή όπλου στην Κω

Την ίδια ημε­ρο­μη­νία, στις 8 Ιουλίου, στην περιοχή Τιγκάκι της Κω, σημειώ­θηκε από­πειρα διάρ­ρη­ξης με χρήση αιχ­μη­ρού αντι­κει­μέ­νου και απειλή με όπλο. Άγνω­στος άνδρας, πιθανόν αλβα­νι­κής κατα­γω­γής, εισέ­βαλε σε κατοι­κία 24χρονης ημε­δα­πής, παρα­βιά­ζο­ντας το παρά­θυρο της μπαλ­κο­νό­πορ­τας.

Ο δράστης έγινε αντι­λη­πτός από 30χρονο γείτονα γερ­μα­νι­κής υπη­κο­ό­τη­τας, ο οποίος κινή­θηκε προς την είσοδο και τον προει­δο­ποί­ησε φωνά­ζο­ντας. Ο εισβο­λέας, στην προ­σπά­θειά του να δια­φύ­γει, τράβηξε από την τσάντα του όπλο –πιθανόν πιστόλι ή ρέπλικα– και απεί­λησε τον γείτονα, απο­χω­ρώ­ντας αμέσως μέσω παρα­κεί­με­νου αγρο­τε­μα­χίου. Δεν αφαι­ρέ­θηκε κανένα αντι­κεί­μενο από την οικία.

Η τοπική αστυ­νο­μία σχη­μά­τισε δικο­γρα­φία για από­πειρα κλοπής, απειλή και παρά­βαση του νόμου περί όπλων. Ειδικά συνερ­γεία του Γρα­φείου Εγκλη­μα­το­λο­γι­κών Ερευνών κλή­θη­καν για την εξε­ρεύ­νηση του χώρου, ενώ οι έρευνες για την ταυ­το­ποί­ηση και εντο­πι­σμό του δράστη συνε­χί­ζο­νται εντα­τικά.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.