ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aυτό είναι το Top-3 των διεθνών ξενοδοχειακών brands με τα μεγαλύτερα μερίδια στην Ελλάδα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Ο ξε­νο­δο­χεια­κός κο­λοσ­σός της Marriott International είναι η διε­θνής αλυ­σί­δα με το με­γα­λύ­τε­ρο με­ρί­διο δω­μα­τί­ων στην Ελ­λά­δα και ακο­λου­θούν ο όμι­λος Sani/ Ikos και η Wyndham Hotel & Resorts.

Τα στοι­χεία για τα με­ρί­δια των διε­θνών αλυ­σί­δων -οι οποί­ες δεν συν­δέ­ο­νται με tour operators- προ­έρ­χο­νται από τη γνω­στή εται­ρεία συμ­βού­λων ανα­λύ­σε­ων gbr Consulting, που συ­νερ­γά­ζε­ται και με τις Ενώ­σεις Ξε­νο­δό­χων ανά την Ελ­λά­δα (σε Αθήνα, Θεσ­σα­λο­νί­κη κ.α.).

Όπως προ­κύ­πτει με βάση τον αριθ­μό των δω­μα­τί­ων ανά την Ελ­λά­δα, το με­ρί­διο του ομί­λου της Marriott αντι­στοι­χεί σε ένα 19%, ενώ της Sani/ Ikos με πα­ρου­σία, εκτός από την Ελ­λά­δα, σε Ισπα­νία και Πορ­το­γα­λία, στο 9%. Αντί­στοι­χα στο 9% έχει αυ­ξη­θεί το με­ρί­διο της Wyndham Hotels & Resorts και ακο­λου­θεί η Hilton. Τον πε­ρα­σμέ­νο Ιού­λιο, η τε­λευ­ταία ανα­κοί­νω­σε ότι έχει επε­κτεί­νει το χαρ­το­φυ­λά­κιό της με ακί­νη­τα από τη συλ­λο­γή Small Luxury Hotels of the World (SLH), δια­θέ­σι­μα πλέον μέσω των κα­να­λιών κρα­τή­σε­ων του ομί­λου, οδη­γώ­ντας τε­λι­κά στην εί­σο­δο του αμε­ρι­κα­νι­κού group στην πρώτη δε­κά­δα.

Η συλ­λο­γή των SLH δια­θέ­τει 25 ξε­νο­δο­χεία στην Ελ­λά­δα, αυ­ξά­νο­ντας τα συ­νο­λι­κά ακί­νη­τα κάτω από την ομπρέ­λα της Hilton στη χώρα μας σε 34, με πάνω από 2.200 δω­μά­τια, με­τα­ξύ των οποί­ων 8 ακί­νη­τα από τη συλ­λο­γή Curio Collection και ένα Τapestry στα Χανιά. Ως προς τις λοι­πές αλυ­σί­δες, από 5% είναι τα με­ρί­δια των Louis Group, Accor, Domes και Ηyatt και έπο­νται IHG και Melia.

«Όσον αφορά τις διε­θνείς αλυ­σί­δες που δεν σχε­τί­ζο­νται με του­ρι­στι­κούς πρά­κτο­ρες, κα­τα­γρά­ψα­με 205 ξε­νο­δο­χεία με 29.204 δω­μά­τια που εντάσ­σο­νται στην ομπρέ­λα μιας από τις 39 διε­θνείς αλυ­σί­δες που έχουν πα­ρου­σία αυτή την στιγ­μή στην Ελ­λά­δα», ανα­φέ­ρε­ται στην ανά­λυ­ση της gbr.

Στην κα­τη­γο­ρία των 5 αστέ­ρων, το 20% των ξε­νο­δο­χεια­κών μο­νά­δων και ακόμη πε­ρισ­σό­τε­ρο, το 26% των δω­μα­τί­ων -δε­δο­μέ­νου ότι τα 5άστε­ρα έχουν με­γα­λύ­τε­ρο μέ­γε­θος- απο­τε­λούν μέρος μιας διε­θνούς αλυ­σί­δας (πάντα εξαι­ρου­μέ­νων αυτών που σχε­τί­ζο­νται με tour operators όπως π.χ. η TUI), ενώ στην κα­τη­γο­ρία των 4 αστέ­ρων, τα πο­σο­στά αυτά είναι 5% και 11% αντί­στοι­χα.

Πηγή: newmoney.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.