ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη με τίτλο «18 Εκδοχές της Αγάπης»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
438089516_837631595071729_878317125573533659_n

Το Διεθνές Κέντρο Συγ­γρα­φέων και Μετα­φρα­στών Ρόδου της Διεύ­θυν­σης ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου σε συνερ­γα­σία με το Μουσείο Νεο­ελ­λη­νι­κής Τέχνης Δήμου Ρόδου και το βιβλιο­πω­λείο «Καρα­βάκι» σας προ­σκα­λούν στην ομιλία του συγ­γρα­φέα Νικόλα Σμυρ­νάκη, με τίτλο «18 Εκδοχές της Αγάπης», βασι­σμένη στο νέο του βιβλίο «Τα γράμ­ματα της Αγάπης», εκδό­σεις Διόπτρα.

Η ομιλία θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί την Παρα­σκευή, 26/4/2024 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα της Νέας Πτέ­ρυ­γας του Νεστο­ρί­δειου Μελά­θρου (οδός Ι. & Π. Νεστο­ρίδη – τμήμα οδού Κω). Μαζί μας θα βρί­σκε­ται ο Σύλ­λο­γος γονιών παιδιών με νεο­πλα­σμα­τική ασθέ­νεια «Φλόγα Ρόδου» και το Σχολείο Ροδίων Παιδεία με ζωγρα­φιές για την αγάπη από παιδιά του Δημο­τι­κού.

Το βιβλίο προ­λο­γί­ζουν η Παρι­σίδη Γιώτα, Οικονομολόγος-Συγγραφέας και η Ντενίς Νικο­λά­κου, Συν­θε­τική Ψυχο­θε­ρα­πεύ­τρια. Την παρου­σί­αση συντο­νί­ζει η προϊ­στα­μένη του Διε­θνούς Κέντρου Συγ­γρα­φέων και Μετα­φρα­στών Ρόδου – ΔΟΠΑΡ κ. Ειρήνη Συμια­κού.

Το νέο βιβλίο του Νικόλα Σμυρ­νάκη τα «Τα γράμ­ματα της Αγάπης», εκδό­σεις Διόπτρα, , υμνεί την αγάπη σε κάθε της μορφή. Διδά­σκει την αξία της προ­σφο­ράς και της φρο­ντί­δας προς τους άλλους. Μας υπεν­θυ­μί­ζει ότι η αγάπη εκδη­λώ­νε­ται μέσω των πράξεων και των ενερ­γειών μας προς τους γύρω μας. Επι­ση­μαί­νει πόσο δια­φο­ρε­τική μπορεί να είναι η ζωή όταν προ­σφέ­ρουμε στους άλλους αγάπη, στήριξη και φρο­ντίδα. Είναι ένα βιβλίο γεμάτο λέξεις, σκέψεις, δια­λό­γους, στίχους αφιε­ρω­μέ­νους στην αγάπη και πρω­τό­τυπα χει­ρό­γραφα σχέδια που έχουν δημιουρ­γη­θεί απο­κλει­στικά από τα 5 γράμ­ματά της.

Τι κι αν τα γράμ­ματα της Α Γ Α Π Η Σ παρα­μέ­νουν πάντα ίδια, εκείνη αλλάζει μορφές. Κάθε σχέδιο και μια δια­φο­ρε­τική εκδοχή της.

Σας περι­μέ­νουμε!

Λίγα λόγια για τον συγ­γρα­φέα

Ο Νικόλας Σμυρ­νά­κης είναι συγ­γρα­φέας, δημιουρ­γός της φιλο­σο­φίας του Ανθρώ­που στο ΝηΣί (IslandofMan Philosophy), ιδρυτής του IslandofMan Academy. Σπού­δασε στο Οικο­νο­μικό Πανε­πι­στή­μιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και είναι κάτοχος τίτλου MBA (International MBA – ΑΣΟΕΕ). Για σειρά ετών δίδασκε το μάθημα «Στρα­τη­γική και Και­νο­το­μία» σε ιδιω­τικό κολέγιο.

Έχει δια­κρι­θεί σε λογο­τε­χνι­κούς δια­γω­νι­σμούς (ποίησης, μυθι­στο­ρή­μα­τος, διη­γή­μα­τος) και έχει λάβει δύο βραβεία δια­δι­κτύου e-awards (καλύ­τερο άρθρο και συλ­λο­γικό συγ­γρα­φικό έργο). Έχει υπάρξει δύο φορές ομι­λη­τής στο TEDx και με τις ομιλίες του στην Ελλάδα και στο εξω­τε­ρικό έχει απευ­θυν­θεί σε χιλιά­δες ανθρώ­πους. Τον εμπι­στεύ­ο­νται μεγάλοι ιδιω­τι­κοί και δημό­σιοι οργα­νι­σμοί.

Από τις εκδό­σεις ΔΙΟΠΤΡΑ κυκλο­φο­ρούν 6 έργα του: Η επι­τυ­χία κρυ­βό­ταν στο κομο­δίνο μου και Να ευτυ­χήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυ­χήσω;, Γράψε τη δική σου Ιστορία, Τυρίνος: ο κλέφτης φόβων (παρα­μύθι), Η ΑΛΗ8ΕΙΑ και Τα Γράμ­ματα της Αγάπης.

Τα Γράμ­ματα της Αγάπης είναι το τελευ­ταίο του έργο και απο­τε­λεί­ται από λέξεις αφιε­ρω­μέ­νες στην Αγάπη και πρω­τό­τυπα χει­ρό­γραφα σχέδια που έχουν δημιουρ­γη­θεί απο­κλει­στικά από τα 5 γράμ­ματά της. Πρό­κει­ται για έναν απο­κα­λυ­πτικό διάλογο με τους πιο αγα­πη­μέ­νους μας. Εκεί­νους που είναι εδώ. Εκεί­νους που αδη­μο­νούμε να έρθουν. Εκεί­νους που έχουν φύγει. Με τον εαυτό μας τον ίδιο.

Πρό­σφατα ίδρυσε την IslandofMan Children Academy με απώτερο στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με έννοιες που αν τις είχαμε διδα­χθεί στο σχολείο, θα μπο­ρού­σαν να απο­τε­λέ­σουν το θεμέλιο για μια καλύ­τερη ζωή κι έναν πιο όμορφο κόσμο.

Όραμά του είναι να βοη­θή­σει ανθρώ­πους σε όλο τον κόσμο να βρουν τον σκοπό τους και να τους εξο­πλί­σει με τα μέσα που είναι απα­ραί­τητα για να τον πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.