ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμμετοχή των φοιτητών στη κινητοποίηση στις 15/12 για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΡ

Ανα­κοί­νωση Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων Ρόδου:

Στη­ρί­ζουμε τα δίκαια αιτή­ματα των υγειο­νο­μι­κών του ΓΝΡ και συμ­με­τέ­χουμε στη κινη­το­ποί­ηση στις 15/12 και ώρα 18:00 στη πλατεία Κύπρου

Μπροστά στα τερά­στια και σοβαρά προ­βλή­ματα υπο­στε­λέ­χω­σης και υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σης που αντι­με­τω­πί­ζει το Γενικό Νοσο­κο­μείο Ρόδου, το ΕΚΑΒ και τα κέντρα υγείας στο νησί οι φοι­τη­τές δεν μένουμε αμέ­το­χοι. Όλοι μας έχουμε χρεια­στεί κάποια μορφή ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κής περί­θαλ­ψης στο νησί που ήρθαμε να σπου­δά­σουμε οπότε και δεν μας είναι άγνωστα όσα περι­γρά­φουν στην ανα­κοί­νωση τους οι εργα­ζό­με­νοι του Νοσο­κο­μείου.

Το κόστος ζωής και σπουδών στην Ρόδο ανέρ­χε­ται σε πολύ υψηλά νούμερα και μπο­ρούμε όλοι να παρα­δε­χτούμε ότι το τελευ­ταίο που μπορεί να αντέξει η τσέπη ενός φοιτητή στις συν­θή­κες που γεννά αυτό το σύστημα, είναι μια πανά­κριβη ιδιω­τική ιατρική περί­θαλψη. Αν κάποιος έχει ανα­γκα­στεί να επι­σκε­φτεί το νοσο­κο­μείο Ρόδου, είτε είναι για μια απλή αιμο­δο­σία είτε για κάποιο πιο σοβαρό ζήτημα υγείας είναι σε θέση να παρα­δε­χτεί ότι αυτή η εικόνα δεν αρμόζει σε καμία περί­πτωση σε Γενικό Νοσο­κο­μείο που καλείτε να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο ενός ολό­κλη­ρου νησιού αλλά και άλλων μικρό­τε­ρων. Αρνού­μα­στε να υπο­χρε­ω­νό­μα­στε να πλη­ρώ­νουμε σε ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές και για­τρούς προ­σθέ­το­ντας ακόμα ένα ποσό στην ήδη μακριά λίστα εξόδων που μας επι­βάλ­λο­νται για να τελειώ­σουμε τις σπουδές μας.

Δεν πρό­κει­ται να δεχτούμε τη δικαιο­λο­γία πως δεν υπάρ­χουν χρήματα για την υγεία και την παιδεία μας την ίδια στιγμή που δίνο­νται υπέ­ρο­γκα ποσά για τα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων, την ίδια στιγμή που το κράτος μας φορ­τώ­νει με νέους φόρους και αφήνει στο απυ­ρό­βλητο τους μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τίες.

Χωρίς καμία ντροπή μας λένε πώς ο αντα­γω­νι­σμός του Δημό­σιου και Ιδιω­τι­κού τομέα θα ωφε­λή­σει τον πρώτο. Αλήθεια ανα­βαθ­μί­στη­καν τα δημόσια σχολεία όλα αυτά τα χρόνια επειδή ιδρύ­θη­καν ιδιω­τικά η πέφτουν ντου­βά­ρια στις τάξεις των μαθητών; Ανα­βαθ­μί­στη­καν τα δημόσια νοσο­κο­μεία τώρα που λει­τουρ­γούν ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές ή πέθανε τόσος κόσμος στη παν­δη­μία επειδή δεν φτάνανε οι ΜΕΘ στα Δημόσια Νοσο­κο­μεία; Ανα­βαθ­μί­στηκε ο ελλη­νι­κός σιδη­ρό­δρο­μος επειδή ιδιω­τι­κο­ποι­ή­θηκε ένα μέρος του ή οδη­γη­θή­καμε στο έγκλημα των Τεμπών;

Κατα­δι­κά­ζουμε τις φτηνές τους δικαιο­λο­γίες και απαι­τούμε να στε­λε­χω­θεί άμεσα και να χρη­μα­το­δο­τη­θεί στο ύψος των απαι­τή­σεων το Γενικό Νοσο­κο­μείο Ρόδου, έτσι ώστε να μπορεί να καλύ­πτει τις ανάγκες μας με ασφά­λεια, χωρίς καμία επι­πλέον επι­βά­ρυνση της τσέπης μας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για κάθε άνθρωπο και όχι πεδίο κερ­δο­φο­ρίας. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλ­νουμε στη Κυβέρ­νηση της ΝΔ και σε όσους τα προη­γού­μενα χρόνια έβαλαν και αυτοί το λιθα­ράκι τους σε αυτή τη κατά­σταση.

Αντα­πο­κρι­νό­μα­στε στο κάλεσμα του Συλ­λό­γου εργα­ζο­μέ­νων του Γενικού Νοσο­κο­μείου Ρόδου, Αιμο­δο­τών Ρόδου “Άγιος Εφραίμ”, Μεσο­γεια­κής Αναι­μίας Ρόδου, Ατόμων με Ανα­πη­ρία Επαρ­χια­κής Ρόδου και του Σωμα­τείου Συντα­ξιού­χων Ρόδου.

Ενω­μέ­νοι όλοι μαζί στο δρόμο του αγώνα διεκ­δι­κούμε απο­κλει­στικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Όλες και όλοι στη κινη­το­ποί­ηση!

ΦΣ ΤΕΠΑΕΣ, ΠΤΔΕ, ΤΜΣ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.