ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι λέει ο κ. Στράτος Καρίκης για τη «ρήξη» με τον Αλ. Κολιάδη και για τα δημοτικά μας πράγματα

news room 4 λεπτά ανάγνωση
καρικης στρατος

Την άποψη ότι ‘στην δημο­τική αρχή και γενι­κό­τερα στους δήμους, ένας είναι αυτός που απο­φα­σί­ζει για όλα κι αυτός είναι ο δήμαρ­χος, Αντώνης Καμπου­ρά­κης’ εξέ­φρασε χτες, μιλώ­ντας στους δημο­σιο­γρά­φους, ο αντι­δή­μαρ­χος κ. Στράτος Καρίκης -με αφορμή τις εξε­λί­ξεις και όσα ακο­λού­θη­σαν από την παραί­τηση του κ. Αλέ­ξαν­δρου Κολιάδη (τέως προ­έ­δρου στην ΔΕΡΜ ΑΕ, στον ΠΡΟΤΟΥΡ, στον ΔΟΠΑΡ κ.λπ.).

Επι­πλέον, εμφα­νί­σθηκε βέβαιος ότι ο κρί­σι­μος μήνας για να ξεκα­θα­ρί­σει απόλυτα το τοπίο με τους υπο­ψή­φιους δημάρ­χους και συν­δυα­σμούς, θα είναι ο Ιούλιος.

«Θα χαι­ρε­τίσω τις οποιεσ­δή­ποτε απόψεις του Αλέ­ξαν­δρου Κολιάδη, με τον οποίο συνυ­πήρ­ξαμε, σε μια σχέση δια­χρο­νική. Έχω μάθει να σέβομαι τους ανθρώ­πους με τους οποίους είχαμε μια πορεία στην αυτο­διοί­κηση και να είμαι προ­σε­κτι­κός. Όμως, έχω μάθει να λέω την αλήθεια.

Πράγ­ματι, τις τελευ­ταίες 40 ημέρες ήταν διάχυτη στους κόλπους της δημο­τι­κής αρχής, η εικόνα, ότι ο Αλέ­ξαν­δρος δεν θα ήταν μαζί μας στις επό­με­νες εκλογές. Συνεπώς, για κάποιους που γνώ­ρι­ζαν, ήταν ανα­με­νό­μενη η κίνηση αυτή. Κανο­νικά, και ο ίδιος ο δήμαρ­χος το περί­μενε. Άρα, δεν είναι κάτι άγνωστο για εμάς, τους παροι­κού­ντες την Ιερου­σα­λήμ –ή δεν ήρθε ως κεραυ­νός εν… αιθρία. Τις επό­με­νες ημέρες, σίγουρα θα κάνει γνωστές τις απο­φά­σεις του ιδίου ο Αλ. Κολιά­δης, ενώ ο δήμαρ­χος, συγκά­λεσε το δημο­τικό συμ­βού­λιο εκτά­κτως (διά περι­φο­ράς) προ­κει­μέ­νου να οριστεί ο ίδιος, προ­σω­ρι­νός πρό­ε­δρος, τόσο στην ΔΕΡΜ ΑΕ, όσο και στον ΔΟΠΑΡ. Επι­πρό­σθετα, το ίδιο θα γίνει και με τον ΠΡΟΤΟΥΡ όπου θα πρέπει να συγκλη­θεί έκτακτη γενική συνέ­λευση για να οριστεί νέος πρό­ε­δρος.

Να σημειώσω κάτι: στην δημο­τική αρχή και γενι­κό­τερα στους δήμους, ένας είναι αυτός που απο­φα­σί­ζει για όλα! Είμαι κάθετος σε αυτό! Άλλωστε, ο Αντώνης Καμπου­ρά­κης έχει δείξει με πράξεις, ότι και ξέρει και μπορεί να παίρνει απο­φά­σεις. Αφού υπήρξε η απόφαση του Αλ. Κολιάδη να κινηθεί έξω από τα όρια της δημο­τι­κής παρά­τα­ξης, στις επό­με­νες εκλογές είναι τόσο κοντινό το χρονικό διά­στημα, που έπρεπε -σε κάθε περίπτωση- να απο­χω­ρή­σει από τις διοι­κή­σεις. Άλλωστε δεν μπορείς να συμπράτ­τεις με μία δημο­τική αρχή, με την οποία σε τρεις μήνες θα είσαι απέ­να­ντί της» -τόνισε.

Είπε ακόμη ότι στο αμέσως προ­σε­χές διά­στημα, ο δήμαρ­χος θα τοπο­θε­τή­σει τους αντι­κα­τα­στά­τες (ή αντι­κα­τα­στάτη) του κ. Κολιάδη στις θέσεις που είχε και απο­κά­λυψε πως έχει ειση­γη­θεί προς τον δήμαρχο, ποιοι θα μπο­ρού­σαν να καλύ­ψουν αυτές τις θέσεις όπου ενδέ­χε­ται να είναι άτομα ή άτομο που δεν είναι εκλεγ­μένο (!).

«Η παρά­ταξή μας, τον Οκτώ­βριο θα έχει κοντά της πολύ σημα­ντικά πρόσωπα τα οποία μπορούν να ξεκι­νή­σουν να προ­σφέ­ρουν –ασχέτως εάν είναι στο δημο­τικό συμ­βού­λιο ή όχι. Ο χρόνος για τις εκλογές είναι πια πολύ κοντά και όλοι πρέπει να λάβουν τις τελικές απο­φά­σεις τους» -ανέφερε ο κ Καρίκης.

Πάντως δεν έχει διευ­κρι­νι­στεί εάν ο κ. Κολιά­δης θα παρα­μεί­νει στην παρά­ταξη ή θα ανε­ξαρ­τη­το­ποι­η­θεί –αν και ο δήμαρ­χος έχει την ευχέ­ρεια να κάνει κι άλλες κινή­σεις.

«Νομίζω ότι το σύνολο της δημο­τι­κής αρχής, δείχνει μια απόλυτη εμπι­στο­σύνη στο πρόσωπο του κ. Αντώνη Καμπου­ράκη. Προ­σω­πικά, όπως και οι συνά­δελ­φοι, θεω­ρούμε ότι έχουμε κοντά μας έναν δήμαρχο, ο οποίος με το έργο του μέχρι σήμερα, έχει δώσει άλλον ‘αέρα στα πανιά’ και οδεύ­ουμε προς τις εκλογές του Οκτω­βρίου με πολλά πλε­ο­νε­κτή­ματα. Η δική μου άποψη (και πεποί­θηση) είναι ότι ο επό­με­νος δήμαρ­χος Ρόδου θα είναι (και πάλι) ο Αντώνης Καμπου­ρά­κης. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να ολο­κλη­ρώ­σει μια σειρά σημα­ντι­κών έργων που έχουν ξεκι­νή­σει ενώ, όλοι εμείς που είμαστε συνερ­γά­τες του, θα τον στη­ρί­ξουμε μέσα από μια παρά­ταξη η οποία ανα­νε­ώ­νε­ται και ενδυ­να­μώ­νει».

Κληθείς να σχο­λιά­σει το προ­ε­κλο­γικό τοπίο με αφορμή τις πρό­σφα­τες ανα­κοι­νώ­σεις που έγιναν τόσο από τον κ. Νίκο Γερο­νι­κόλα όσο και από τον κ. Σάββα Δια­κο­στα­μα­τίου (πέραν των άλλων υπο­ψη­φίων κ.κ. Βάιου Καλο­πήτα, Γιάννη Φλεβάρη και Τάκη Πότσου), ο κ. Καρίκης δήλωσε τα εξής:

«Εκτιμώ τον κ. Γερο­νι­κόλα και του εύχομαι τα καλύ­τερα. Όμως είναι από τις λίγες εκλογές όπου το πολι­τικό σκηνικό είναι πάρα πολύ ρευστό. Αυτό βρί­σκε­ται σε άμεση συνάρ­τηση και με το γεγονός πως ο περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζη­μάρ­κος, είναι ‘κυρί­αρ­χος του παιχνιδιού’ και δεν γνω­ρί­ζουμε καν αν θα υπάρξει αντί­πα­λος συν­δυα­σμός. Δεν είμαι σίγου­ρος εάν οι συμπο­λί­τες μας που έχουν ανα­κοι­νώ­σει την υπο­ψη­φιό­τητά τους για να διεκ­δι­κή­σουν τον Δήμο Ρόδου, θα μπο­ρέ­σουν να συνε­χί­σουν και να συγκρο­τή­σουν συν­δυα­σμό. Και ανα­φέ­ρο­μαι σε όλους, ανε­ξαι­ρέ­τως –ενδε­χο­μέ­νως να υπάρ­ξουν και άλλες υπο­ψη­φιό­τη­τες.

Δεν είναι μόνο το γεγονός πως ο συν­δυα­σμός του Αντώνη Καμπου­ράκη είναι πάρα πολύ ισχυρός και πληροί όλες τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις να επι­τύ­χει και να είναι ξανά δήμαρ­χος. Είναι και με βάση τα δεδο­μένα των προ­σώ­πων. Δηλαδή: για να έχουμε 4 ή 5 πλήρεις συν­δυα­σμούς που θα διεκ­δι­κή­σουν τον Δήμο Ρόδου, μιλάμε για ένα τερά­στιο νούμερο.

Συνεπώς, ή θα δούμε συν­δυα­σμούς οι οποίοι ΔΕΝ θα είναι πλήρεις, ή κάποιοι από τους συμπο­λί­τες μας που έχουν ανα­κοι­νώ­σει την πρόθεσή τους, ΔΕΝ θα είναι υπο­ψή­φιοι, τελικά. Είναι λοιπόν, ξεκά­θαρο. Η προ­σω­πική μου άποψη είναι ότι μας συμ­φέ­ρει και μας χαρο­ποιεί το γεγονός πως θα κατέ­βουν πέντε συν­δυα­σμοί. Πιστεύω ότι ο κρί­σι­μος μήνας είναι ο Ιούλιος, όπου θα φανεί ποιοι θα φτάσουν μέχρι το τέλος (της κούρσας)».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.