ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δικάζονται δύο ημεδαποί που πολιορκούσαν ερωτικά ανήλικους μέσω των social media!

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ενώπιον του Τρι­με­λούς Εφε­τείου Δωδε­κα­νή­σου θα ανα­βιώ­σει την 7η Φεβρουα­ρίου 2023 υπόθεση με κατη­γο­ρού­μενο έναν 42χρονο ημεδαπό, που κρίθηκε πρω­το­δί­κως ένοχος με ελα­φρυ­ντικό για προ­σβολή γενε­τή­σιας αξιο­πρέ­πειας κατ’ εξα­κο­λού­θηση και του επι­βλή­θηκε ποινή φυλά­κι­σης 2 ετών με τριετή ανα­στολή.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος κρίθηκε ένοχος ειδι­κό­τερα για το ό,τι την 12η Νοεμ­βρίου 2017, με πρόθεση, κάνο­ντας χρήση του δια­δι­κτύου και της εφαρ­μο­γής «messenger», μέσω του χώρου κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης «facebook» και κάνο­ντας χρήση λογα­ρια­σμού σε στοι­χεία άλλου ατόμου, που ο ίδιος δια­τη­ρεί, απέ­στειλε σε μια 12χρονη τα εξής μηνύ­ματα:

-«…Σε βλέπω συχνά στο δρόμο που περνάς και με ερε­θί­ζεις πολύ»,

-«θέλω πολύ να στο …» και

-«θα ήθελα πολύ να βρε­θούμε οι δυο μας».

Επι­πλέον φέρεται να πραγ­μα­το­ποί­ησε βιντε­ο­κλήση με την ίδια ή να της κοι­νο­ποί­ησε ένα βίντεο στο οποίο έδειχνε σε απευ­θείας μετά­δοση τα γεν­νη­τικά του όργανα σε στύση, ενώ παράλ­ληλα αυνα­νι­ζό­ταν, ήτοι με χει­ρο­νο­μίες και προ­τά­σεις προ­σέ­βαλε την τιμή της ανή­λι­κης στο πεδίο της γενε­τή­σιας ζωής της.

Επι­πλέον κρίθηκε ένοχος για το ό,τι την 20ή Δεκεμ­βρίου 2017, με πρόθεση, κάνο­ντας χρήση της ίδιας εφαρ­μο­γής απέ­στειλε στην ανήλικη μηνύ­ματα με εξαι­ρε­τικά πρό­στυχο περιε­χό­μενο.

H ανήλικη μάλιστα σε κατά­θεσή της τόνισε ότι αισθάν­θηκε με τους γονείς της αηδία και απο­τρο­πια­σμό κι ότι ενώ του έγραψε να μην της ξανα­στεί­λει μήνυμα αυτός συνέ­χισε να το κάνει αλλά και να της κάνει κλήσεις στο messenger, δίχως να του απαντά.

Μάλιστα της είχε στείλει μήνυμα «με τρε­λαί­νεις με αυτό το κόκκινο κολάν» όταν η ίδια την 20ή Δεκεμ­βρίου 2017 φορούσε κόκκινο κολάν χωρίς όμως να ανε­βά­σει φωτο­γρα­φίες στο facebook ή σε οποιο­δή­ποτε άλλο μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, όπως στο INSTAGRAM ή στο Snapchat όπου διατηρoύσε λογα­ρια­σμούς.

Σημειώ­νε­ται ότι πρόθεση της οικο­γέ­νειας της φερό­με­νης ως θύματος ήταν η υπόθεση να «κλείσει» καθώς δια­πι­στώ­θηκε μετά την καταγ­γε­λία και την παρέμ­βαση των αρχών ότι ήταν συγ­γε­νής.

Ο ίδιος αρνή­θηκε ότι γνώριζε την ηλικία του θύματος και ότι ήταν η συγ­γε­νής του κι ότι αρχικά είχε ανε­βά­σει στο προφίλ της ότι είχε γεν­νη­θεί το 1996 και στην πορεία το άλλαξε.

Επι­πλέον, κατέ­θεσε ότι παρε­νέβη στις συνο­μι­λίες τους ο πατέρας της ανή­λι­κης για να τον στα­μα­τή­σει, αλλά δεν πτο­ή­θηκε και το έκανε γιατί πίστεψε ότι επρό­κειτο για ψέμα της κοπέλας για να τον απο­φύ­γει.

– Την ίδια ημέρα θα εκδι­κα­στεί υπόθεση με κατη­γο­ρού­μενο έναν 49χρονο κάτοικο Αρχαγ­γέ­λου που συνε­λή­φθη από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λείας Ρόδου μετά από καταγ­γε­λία ενός 32χρονου, υπηκόου Αλβα­νίας, πατέρα 13χρονου αγοριού, το οποίο είχε προ­σεγ­γί­σει με άσεμνες προ­τά­σεις και επε­δί­ωκε να ασελ­γή­σει σε βάρος του.

Του έχει επι­βλη­θεί πρω­το­δί­κως ποινή φυλά­κι­σης 4 ετών και χρη­μα­τική ποινή ύψους 1.500 ευρώ.

Ο 47χρονος, που έχει απα­σχο­λή­σει και στο παρελ­θόν τις αρχές και είχε σχη­μα­τι­στεί εις βάρος του ανάλογη δικο­γρα­φία από το ΑΤ Αρχαγ­γέ­λου, ξεκί­νησε να συνο­μι­λεί με το 13χρονο αγόρι μέσω της εφαρ­μο­γής κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης Instagram.

Μέσω ιδιω­τι­κής δια­δι­κτυα­κής συνο­μι­λίας προ­έ­βαινε σε ασελ­γείς προ­τά­σεις στο παιδί και επε­δί­ωξε να συνα­ντη­θεί μαζί του.

Την 26η Σεπτεμ­βρίου 2019 έκλεισε ραντε­βού με το ανήλικο αγόρι σε γνωστό κατά­στημα υγειο­νο­μι­κού ενδια­φέ­ρο­ντος στο κέντρο της πόλης της Ρόδου.

Ο πατέρας του παιδιού, παρι­στά­νο­ντας το αγόρι, συνέ­χισε τις συνο­μι­λίες μαζί του και εμφα­νί­στηκε στο ραντε­βού περί ώραν 20.00.

Ο δράστης προ­σήλθε στο σημείο, δεν βρήκε το αγόρι και όταν είδε τον πατέρα του τράπηκε σε φυγή.

Η δρα­στη­ριό­τητα του 47χρονου καταγ­γέλ­θηκε στην Υπο­διεύ­θυνση Ασφα­λείας Ρόδου, που μετά από έρευνα τον εντό­πισε και τον συνέ­λαβε.

Απο­λο­γού­με­νος απο­δέ­χτηκε εν μέρει τα όσα του απο­δί­δο­νται. Μετά την απόφαση του δικα­στη­ρίου άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύ­θε­ρος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.