Τοπικές Ειδήσεις

Εκδικάζονται 4 υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων που έχουν προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη

Τέσσερις υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων που έχουν προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη θα απασχολήσουν τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια τον Οκτώβριο.
Πιο συγκεκριμένα για την 10η Οκτωβρίου 2022 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου υπόθεσης με κατηγορούμενο για ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, πορνογραφία ανηλίκων με τη μορφή της παραγωγής – κατοχής υλικού και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις έναν 58χρονο σήμερα Ροδίτη, που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 125.000 ευρώ.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει εκτίσει ήδη την ποινή του ενώ κάποια από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται φέρονται μετά την υπαγωγή του σε ευνοϊκές διατάξεις μεταγενέστερων νόμων να έχουν υποπέσει σε παραγραφή.
Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί την 8η Ιουνίου 2016 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, επ’ αυτοφώρω, να αυνανίζεται εντός του αυτοκινήτου του, έξω από το σχολικό συγκρότημα της Καπνοβιομηχανίας και είχε κριθεί την 13η Ιουνίου 2016 προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του.
Πιο συγκεκριμένα, την 11.20 ώρα της 8ης Ιουνίου 2016, ο 58χρονος, κατελήφθη στην συμβολή των οδών Θεοτοκοπούλου και Αγίων Αναργύρων σε μικρή απόσταση από το σχολικό συγκρότημα, να βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο, να έχει κατεβάσει την βερμούδα και το εσώρουχό του και να αυνανίζεται.
Από την προανάκριση, προέκυψε ότι είχε διαπράξει το ίδιο αδίκημα και είχε γίνει αντιληπτός από ανήλικη μαθήτρια την 4η και 6η Ιουνίου 2016.
Η ίδια έρευνα έδειξε ότι ο δράστης από τον Σεπτέμβριο του 2015, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό του αλλά κι άλλα μεταφορικά μέσα, μετέβαινε καθημερινά έξω από σχολεία για τον ίδιο λόγο.
Από την έρευνα που έγινε προέκυψαν εξάλλου στοιχεία που οδήγησαν τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση και υπόθεσης ασέλγειας, με δράστη τον ίδιο και θύματα δύο ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 16 και 15 ετών, του φιλικού του περιβάλλοντος!
Πιο συγκεκριμένα, σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρία κινητά τηλέφωνα.
Σε έλεγχο που έγινε στις συσκευές βρέθηκαν μηνύματα σε μια κοπέλα την οποία προσκαλούσε να συναντηθεί μαζί του αλλά και βίντεο στα οποία απεικονίζονται δύο κορίτσια που βρίσκονται εντός αυτοκινήτου και σε δωμάτιο οικίας και να τον παρακολουθούν να αυνανίζεται!
Τα δύο ανήλικα κορίτσια φέρονται να κατέθεσαν ότι προέβαινε από τον Σεπτέμβριο του 2015 σε ασελγείς πράξεις εις βάρος τους, δελεάζοντάς τες με μικρά χρηματικά ποσά και άλλα ανταλλάγματα, ακόμη και τρόφιμα.
Τα αδικήματα, όπως προέκυψε, διεπράττοντο στην οικία του, όταν απουσίαζαν η σύζυγος και ο γιος του, σε έτερη κατοικία στην λεωφόρο Ρόδου-Καλλιθέας αλλά και σε διάφορα απομονωμένα σημεία, όπως στο Καρνάγιο της Ρόδου.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 54 χάπια VIDALISΤΑ των 20mg (φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας), δύο ζευγάρια χειροπέδες με γουνάκι, δύο ζευγάρια χειροπέδες με μεγάλη αλυσίδα, τρία λουκέτα, δύο δερμάτινα λουριά, το ένα με πλαστική μπάλα, δύο πλαστικές μπάλες, κλειδιά από λουκέτα και χειροπέδες και δύο αχρησιμοποίητα προφυλακτικά.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Βασίλης Καταβενάκης.
-Την ίδια ημέρα προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η επανεκδίκαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου της υπόθεσης ενός 45χρονου ιδιοκτήτη ενοικιαζομένων δωματίων στην Κάρπαθο που έχει κριθεί ένοχος για κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας κατά συρροή και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική» με την υπ’ αριθμ. 66/2022 απόφαση του Ε’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου έγινε δεκτή και η δεύτερη αίτηση αναίρεσης καταδικαστικής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου που άσκησε ο κατηγορούμενος.
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αναίρεσε ειδικότερα εν μέρει την υπ’ αριθμ. 44/2019 απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου και συγκεκριμένα μόνο ως προς τη διάταξή της που αφορά στην καταγνωσθείσα ποινή.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί, τελεσιδίκως, σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ.
Η δίκη επαναλήφθηκε μετά την έκδοση της υπ’ αριθμ. 2221/21-12-2018 απόφασης του Ε’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, με την οποία έγινε δεκτή εν μέρει η αίτηση αναίρεσής του.
Καταγγέλθηκε ότι κάλεσε παιδεραστές να περάσουν «κολασμένες βραδιές» στην επιχείρηση των δύο ενοικιαζομένων δωματίων, που διατηρεί στην Όλυμπο Καρπάθου. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, τους υποσχόταν πως θα έβρισκε παιδάκια – θύματα προκειμένου να εκτονώσουν στα άγουρα κορμάκια τους τα διεστραμμένα τους ένστικτα.
-Ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω θα δικαστεί την 10η Οκτωβρίου 2022 ένας 62χρονος, κατηγορούμενος για τις πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και της τέλεσης γενετήσιων πράξεων με ανήλικο κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και δη κατά δύο αδελφών.
Οι δύο αδελφές ηλικίας σήμερα 19 και 24 ετών, ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα των αρρωστημένων σεξουαλικών ορέξεων, συντοπίτη τους, σε δημοτική κοινότητα της ανατολικής πλευράς του νησιού, επί 6ετία. Η πρώτη από ηλικία 9 έως 12 ετών και η δεύτερη από ηλικία 6 έως 12 ετών.
Ο μηνυόμενος, όπως ισχυρίζονται οι μηνύτριες, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη των γονέων τους, καθώς υπήρξε στενός οικογενειακός τους φίλος, τις έπαιρνε βόλτα με το αυτοκίνητό του, σε αγρόκτημά του, ακόμη και σε μια οικοδομή αλλά και στην οικία του και εκεί ασελγούσε εις βάρος τους.
Η μία διατείνεται ότι ξεκίνησε να την προσεγγίζει από την ηλικία των 6 ετών δήθεν με παιχνίδι και προχώρησε σταδιακά σε φρικαλέα σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος της. Φέρεται να δελέαζε τα παιδιά με δώρα, ενώ, όπως κατήγγειλαν, χρησιμοποίησε και τον γιο του σε σεξουαλικές ακρότητες, παρακολουθώντας τους.
Αποφάσισαν πλέον με την αδελφή τους, όπως λένε, να τον καταγγείλουν, καθώς διαπίστωσαν και οι δύο ότι υπήρξαν θύματά του διότι δεν είχαν εκμυστηρευθεί η μια στην άλλη τα πάθη τους μέχρι πρότινος.
Ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδουν οι δύο αδελφές, διατείνεται ότι αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας τους και πιθανολογεί σφόδρα ότι τα κίνητρά τους είναι οικονομικά.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Κώστας Σαρής, Στέλιος Αλεξανδρής και Δήμος Μουτάφης, ενώ ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας παρίσταται η δικηγόρος κ. Μύριαμ Τομαρά.
-Οι κατηγορίες της απόπειρας βιασμού και της απλής συνδρομής σε απόπειρα βιασμού αποδίδονται σε δύο Ιρακινούς μετανάστες, ηλικίας 25 και 22 ετών, φιλοξενούμενους στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Λέρου που φέρονται να συνήργησαν για να κακοποιήσουν σεξουαλικά έναν ομοεθνή τους και θα δικαστούν την ίδια ημέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω!
Ο πρώτος κατηγορούμενος, στις 29 Μαΐου 2018, εντός του Κ.Υ.Τ. Λέρου, εισήλθε στον οικίσκο όπου διαμένει ομοεθνής του και αφού βεβαιώθηκε ότι ο τελευταίος μένει μόνος του, άρχισε να τον φιλά στο λαιμό, τον έσφιξε δυνατά με τα χέρια του, χαϊδεύοντάς τον στην πλάτη και προσπάθησε να του αφαιρέσει τα ρούχα με πρόθεση να έρθει σε παρά φύση συνουσία μαζί του προς ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας του.
Ωστόσο, η εν λόγω πράξη του δεν ολοκληρώθηκε, καθόσον ο παθών αντιστεκόμενος τον απώθησε δυνατά και κατάφερε να φύγει από τον οικίσκο προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του παραπάνω περιστατικού, ο δεύτερος κατηγορούμενος βρισκόταν έξω ακριβώς από τον οικίσκο του παθόντος, κατοπτεύοντας τον χώρο και όντας σε ετοιμότητα να ειδοποιήσει τον πρώτο κατηγορούμενο για την έλευση τρίτων, ώστε να μην αποκαλυφθεί και διακοπεί η εγκληματική του δράση.
Οι κατηγορούμενοι, στις απολογίες τους κατά την κύρια ανάκριση, αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου