Τοπικές Ειδήσεις

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για καταλήψεις κοινόχρηστου χώρου και κράχτες στην Μεσαιωνική Πόλη

Eνώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων προσέφυγε μια ομόρρυθμη εταιρεία κατά δύο επιχειρηματιών και μιας εταιρείας που λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πλατεία Ιπποκράτους ζητώντας την λήψη μέτρων εις βάρος τους λόγω κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και κραχτών!
Η εταιρεία που δραστηριοποιείται ως κατάστημα πώλησης ενδυμάτων καθώς και ως κοσμηματοπωλείο εκμεταλλευόμενη δύο καταστήματα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, το πρώτο επί της οδού Ερμού και το δεύτερο επί της οδού Σωκράτους διατείνεται ότι οι καθ’ ών μεσούσης της θερινής τουριστικής περιόδου του τρέχοντος έτους 2022, κατά τις τελευταίες εβδομάδες έως σήμερα, έχουν αναπτύξει πολύ πέραν του κοινόχρηστου χώρου που τους έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Ρόδου τραπεζοκαθίσματα, καθώς επίσης και ογκώδεις ομπρέλες που κάποιες από αυτές διαφημίζουν προϊόντα, αλλά και εντελώς αντιαισθητικές και ογκώδεις πινακίδες με παρουσιάσεις φαγητών.
Συνέπεια αυτού είναι το κατάστημά της, όπως διατείνεται επί της οδού Ερμού, να μη γίνεται ορατό ακόμη κι αν ο πελάτης που ψάχνει να το βρει βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση ελάχιστων μέτρων από αυτό και έτσι είτε τις περισσότερες φορές ο πελάτης να εγκαταλείπει την προσπάθεια ανεύρεσής και να μην προσέρχεται ποτέ είτε αν τελικά κατορθώσει και το βρει να έρχεται δυσαρεστημένος από την ταλαιπωρία που υπέστη μέχρι να το βρει.
Επίσης, όπως υποστηρίζει, υποβαθμίζεται βάναυσα το σημείο που ασκούν το επιχειρείν τους και η εικόνα του επισκέπτη παραπέμπει πιο πολύ σε λαϊκή εμποροπανήγυρη παρά σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, με συνέπεια την έτι μεγαλύτερη προσβολή και υποβάθμιση τόσο της επιχειρηματικής ζωής όσο και των συμφερόντων και των δικαιωμάτων τους, καθώς και του ιστορικού πολιτιστικού περιβάλλοντος του μνημείου της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου.
Ισχυρίζεται ακόμη ότι χάνει εισοδήματα και η καθημερινότητά της βυθίζεται στο άγχος, στην ανασφάλεια, στη στενοχώρια και στην ψυχική ταλαιπωρία, καθώς όλοι στην οικογένειά περίμεναν πώς και πώς να εκκινήσει η φετινή τουριστική περίοδος μετά από δύο πολύ άσχημες θερινές τουριστικές περιόδους λόγω της πανδημίας του Covid-19 και βρίσκονται αντιμέτωποι με πολύ δυσάρεστες και ζημιογόνες καταστάσεις.
Σαν να μην έφθανε αυτό εργαζόμενοι των καθ’ ών ασκούν καθήκοντα κράχτη στις ως άνω επιχειρήσεις μπροστά στην επιχείρησή τους και γίνονται τόσο φορτικοί με τους περαστικούς τουρίστες προκειμένου να τους προσελκύσουν στις επιχειρήσεις αυτές, με συνέπεια πολλοί τουρίστες να δυσαρεστούνται από τη συμπεριφορά τους και να αλλάζουν άρον άρον κατεύθυνση για να αποφύγουν αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία.
Μάλιστα, στο τελευταίο χρονικό διάστημα η ένταση μεταξύ των καθ’ ων επιχειρήσεων είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
Πέραν τούτων, όπως τονίζει η εταιρεία, το θέαμα που αντικρύζει κάποιος στην ιστορική πλατεία Ιπποκράτους της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου με το συνονθύλευμα της υπερέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων των επιχειρήσεων αυτών πέραν του χώρου που τους έχει παραχωρηθεί, των ομπρελλών με διαφημίσεις επ’ αυτών, των αντιαισθητικών και παρανόμως εγκατεστημένων πινακίδων με πάσης λογής φαγητά και εδέσματα και τους κράχτες, προσβάλλει τον ιστορικό χώρο της Παλιάς Πόλης, τον τουρισμό της Ρόδου και το συγκεκριμένο σημείο της Πλατείας Ιπποκράτους.
Αιτείται έτσι:
• Να υποχρεωθούν οι καθ’ ων η αίτηση προσωρινά και μέχρι εκδόσεως τελεσίδικης απόφασης επί της σχετικώς ασκηθησομένης αγωγής να παύσουν να προσβάλλουν την προσωπικότητά τους και την άσκηση της ελεύθερης επιχειρηματικής τους δραστηριότητας ως εξής:
– Να παύσουν να καταλαμβάνουν είτε με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, είτε με τοποθέτηση ομπρελών είτε με τοποθέτηση πινακίδων διαφήμισης ή προβολής προϊόντων που πωλούν όπως π.χ. ποτά, φαγητά, παγωτά, γλυκά και λοιπά εδέσματα, έστω και ελάχιστο τμήμα του κοινόχρηστου χώρου επί της Πλατείας Ιπποκράτους και επί της οδού Ερμού στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, που δεν τους έχει παραχωρηθεί νομίμως από το Δήμο Ρόδου.
– Να παύσει εις έκαστος των καθ’ ων να χρησιμοποιεί διαφορετικό μοντέλο ομπρελών εντός του κοινόχρηστου χώρου, του οποίου η χρήση του έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Ρόδου, πολλώ δε μάλλον πέραν αυτού.
– Να παύσει ο πρώτος των καθ’ ων να χρησιμοποιεί ομπρέλες ύψους άνω των τριών μέτρων, ομπρέλες με διαφημίσεις επ’ αυτών, καθώς επίσης και ομπρέλες με τελειώματα τριγύρω τους.
– Να παύσουν ο πρώτος και η τρίτη των καθ’ ων να απασχολούν προσωπικό ως κράχτες, οι οποίοι κατά την εκτέλεση της εργασίας τους να επιδεικνύουν την ως άνω περιγραφείσα συμπεριφορά.
– Να παύσει η τρίτη των καθ’ ων να προκαλεί έντονο θόρυβο με το χτύπημα μεταλλικών συσκευών και αντικειμένων και καθ’ οιονδήποτε άλλο τρόπο, καθώς επίσης να παύσουν άπαντες οι καθ’ ων να προσβάλλουν με οποιοδήποτε άλλο τρόπο την προσωπικότητά τους, την οικονομική τους ελευθερία, την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και την άσκηση αυτής, καθώς και τη φήμη και την πελατεία τους και να μην επαναλάβουν καμία τέτοια προσβολή στο μέλλον.
-Να τους χορηγηθεί προσωρινή διαταγή με συναφές περιεχόμενο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου