ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Νεκροθάπτες» της τοπικής οικονομίας ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΔΕΗ

Χωρίς ρεύμα έμειναν χθες για περίπου μία ώρα οι περιο­χές Αγίου Νικο­λάου, Κόβα, Αγίας Ανα­στα­σίας, τμήμα της Μ. Πόλης και του Κορα­κό­νε­ρου με απο­τέ­λε­σμα την αγα­νά­κτηση των κατοί­κων και των επι­χει­ρη­μα­τιών που δεν ήταν δυνατό να εξυ­πη­ρε­τή­σουν την πελα­τεία τους.

Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες της «δ», η διακοπή ρεύ­μα­τος οφεί­λε­ται στην ηλέ­κτριση κάποιων γραμμών στον υπο­σταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή του Αγίου Νικο­λάου. Συγκε­κρι­μένα, ξεκί­νησε πριν λίγες μέρες και θα συνε­χι­στεί στο επόμενο διά­στημα η μετα­φορά γραμμών από τον «υπερ­φορ­τω­μένο» υπο­σταθμό στην περιοχή του Ροδι­νιού σε αυτόν του Αγίου Νικο­λάου, έργο που απο­σκο­πεί στην μεγα­λύ­τερη στα­θε­ρό­τητα του δικτύου.

Μάλιστα, ένα μέρος του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ έχει υπο­γειο­ποι­η­θεί ώστε να μετα­φερ­θούν επι­πλέον γραμμές από το Ροδίνι στον Υπο­σταθμό του Αγίου Νικο­λάου που τέθηκε σε δοκι­μα­στική λει­τουρ­γία τον Φεβρουά­ριο του 2020 λίγο πριν ξεσπά­σει η παν­δη­μία του κορω­νοϊού.

Η λει­τουρ­γία του υπο­σταθ­μού κρίθηκε απα­ραί­τητη για την κάλυψη των αναγκών της πόλης, καθώς ο υπο­σταθ­μός του Ροδι­νιού δεν μπο­ρούσε πλέον να ανα­λά­βει κανένα επι­πλέον φορτίο. Ο νέος υπο­σταθ­μός, θα λει­τουρ­γεί με δύο έως τρεις μετα­σχη­μα­τι­στές των 50 MW έκαστος.

Στο μεταξύ, όπως ανα­φέ­ρουν έγκυρες πηγές, δεν τίθεται κανένα απο­λύ­τως θέμα επάρ­κειας ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας κατά τη διάρ­κεια της θερινής σεζόν. Η μέγιστη παρα­γό­μενη ισχύς του ΑΗΣ Σορωνής αγγίζει τα 200 MW, καλύ­πτο­ντας σχεδόν 100% τα φορτία που κατα­να­λώ­νο­νται την περίοδο της του­ρι­στι­κής αιχμής στη Ρόδο.

Παράλ­ληλα, το νέο εργο­στά­σιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο παράγει έως 115 MW με τη συνο­λική του ισχύ να ξεπερνά τα 210 MW, ενώ η κατα­νά­λωση κατά την υψηλή του­ρι­στική σεζόν το 2019 έφθασε στα 220 MW. Συνεπώς, ακόμη και αν αυξη­θούν οι ροές σε σύγκριση με το 2019, εκτι­μά­ται ότι οι ανάγκες θα καλυ­φθούν επαρκώς.

Ενδε­χο­μέ­νως βέβαια να υπάρ­ξουν ξανά σύντο­μες δια­κο­πές ρεύ­μα­τος κατά τη μετα­φορά νέων γραμμών από το Ροδίνι στον υπο­σταθμό Αγίου Νικο­λάου. Τα συνερ­γεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν λάβει μέτρα για την απο­κα­τά­στασή τους το συντο­μό­τερο δυνατό.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.