ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ένα μήνα θα διορίσει τους αντιδημάρχους ο Χατζηδιάκος – Προσλήψεις στο Δ.Ρόδου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Φώτη Χατζηδιάκος 3

Το αρ­γό­τε­ρο μέχρι το τέλος του επό­με­νου μήνα, θα έχει ξε­κα­θα­ρί­σει το τοπίο με τις αντι­δη­μαρ­χί­ες, το νέο Πρό­ε­δρο του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Ρόδου και τους προ­έ­δρους ορ­γα­νι­σμών και εται­ρειών στο Δήμο Ρόδου.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες της ‘δ’ ο νε­ο­ε­κλε­γείς Δή­μαρ­χος Ρόδου κ. Φώτης Χα­τζη­διά­κος, επι­θυ­μεί να δώσει σα­φείς κα­τευ­θύν­σεις στους συ­νερ­γά­τες του, ώστε να είναι έτοι­μοι ένα μήνα πριν την επί­ση­μη ανά­λη­ψη των κα­θη­κό­ντων της νέας δη­μο­τι­κής αρχής (την 1η Σε­πτεμ­βρί­ου 2014) και να έχουν ενη­με­ρω­θεί επαρ­κώς για κάθε τομέα ευ­θύ­νης ξε­χω­ρι­στά ο κα­θέ­νας.

Άλλες πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν ότι ο κ. Χα­τζη­διά­κος δεν πρό­κει­ται να προ­χω­ρή­σει σε ορι­σμό ‘χω­ρι­κών’ εκτι­μώ­ντας ότι θα λει­τουρ­γή­σουν πολύ κα­λύ­τε­ρα σε ένα νέο, ανα­νε­ω­μέ­νο σχήμα, με αντι­δη­μάρ­χους και προ­έ­δρους το­πι­κών κοι­νο­τή­των οι οποί­οι θα έχουν ενι­σχυ­μέ­νες αρ­μο­διό­τη­τες –στη λο­γι­κή της ‘απο­κέ­ντρω­σης’ αρ­μο­διο­τή­των και όχι της υπερ­συ­γκέ­ντρω­σης.

Όπως έχει ήδη δη­λώ­σει ο νε­ο­ε­κλε­γείς Δή­μαρ­χος, στό­χος του για την επό­με­νη πε­ντα­ε­τία είναι η δη­μιουρ­γία ενός δήμου που να μπο­ρέ­σει να λει­τουρ­γή­σει πιο ευ­έ­λι­κτα και απο­τε­λε­σμα­τι­κά σε ό,τι αφορά την επί­λυ­ση των προ­βλη­μά­των της κα­θη­με­ρι­νό­τη­τας του δη­μό­τη και κυ­ρί­ως στα χωριά και τις άλλες δη­μο­τι­κές ενό­τη­τες που είτε είναι απο­μα­κρυ­σμέ­νες από το κέ­ντρο, είτε έχουν τα δικά τους λει­τουρ­γι­κά προ­βλή­μα­τα που πρέ­πει να αντι­με­τω­πί­σουν.

Να ση­μειω­θεί ότι έχουν ήδη ξε­κι­νή­σει οι κα­θη­με­ρι­νές επα­φές Χα­τζη­διά­κου με την απερ­χό­με­νη δη­μο­τι­κή αρχή Ρόδου, ενώ ανα­μέ­νε­ται να εγκαι­νιά­σει άμεσα την ενη­μέ­ρω­ση από τους απερ­χό­με­νους αντι­δη­μάρ­χους, τους ορ­γα­νι­σμούς, τις επι­χει­ρή­σεις και τις εται­ρεί­ες του Δήμου Ρόδου.

Κλη­θείς να σχο­λιά­σει την δια­δι­κα­σία ενη­μέ­ρω­σης, ο απερ­χό­με­νος Γε­νι­κός Γραμ­μα­τέ­ας του Δήμου κ. Παύ­λος Τσί­πρας τό­νι­σε πως: ‘ο Δήμος Ρόδου επα­νέρ­χε­ται στους ρυθ­μούς του μετά τις εκλο­γές.

Ο απερ­χό­με­νος Δή­μαρ­χος κ. Στά­θης Κου­σουρ­νάς έχει ήδη ζη­τή­σει από όλες τις υπη­ρε­σί­ες του δήμου να κα­τα­θέ­σουν ανα­λυ­τι­κό απο­λο­γι­σμό δρά­σε­ων από την ανά­λη­ψη των κα­θη­κό­ντων της απερ­χό­με­νης δη­μο­τι­κής αρχής 1/1/2011 μέχρι το τέλος του τρέ­χο­ντος μηνός Ιου­νί­ου, προ­κει­μέ­νου να κα­τα­γρα­φούν οι όποιες εκ­κρε­μό­τη­τες και οι ελ­λεί­ψεις ώστε να ενη­με­ρω­θεί η νέα δη­μο­τι­κή αρχή έγκαι­ρα πριν τον προ­σε­χή Αύ­γου­στο’ όπως τό­νι­σε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά.

Από εκεί και πέρα, το νέο δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο θα πρέ­πει να προ­χω­ρή­σει α) στην σύ­ντα­ξη και ψή­φι­ση του νέου προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού έτους 2015, β) τη σύ­ντα­ξη και ψή­φι­ση του νέου τε­χνι­κού επι­χει­ρη­σια­κού προ­γράμ­μα­τος για το επό­με­νο έτος και γ) στην ανα­διορ­γά­νω­ση του νέου ορ­γα­νι­σμού εσω­τε­ρι­κής υπη­ρε­σί­ας -αφού έχουν επέλ­θει αλ­λα­γές στην νο­μο­θε­σία και απαι­τού­νται ‘βελ­τιω­τι­κές’ κι­νή­σεις.

‘Για το τε­λευ­ταίο (στην ανα­διορ­γά­νω­ση του νέου ορ­γα­νι­σμού εσω­τε­ρι­κής υπη­ρε­σί­ας) ο νέος δή­μαρ­χος κ. Φώτης Χα­τζη­διά­κος έχει ήδη κα­τα­στή­σει σαφές ότι θα προ­βεί σε αλ­λα­γές και βελ­τιώ­σεις ενώ υπάρ­χουν ήδη προ­τά­σεις και ει­ση­γή­σεις όπως η απο­κέ­ντρω­ση αρ­μο­διο­τή­των και πόρων στα το­πι­κά συμ­βού­λια π.χ.’ υπο­γράμ­μι­σε ο κ. Τσί­πρας.

Σε κάθε πε­ρί­πτω­ση, ο κ. Χα­τζη­διά­κος ανα­μέ­νε­ται να ανα­κοι­νώ­σει τις απο­φά­σεις του τόσο για νέα πρό­σω­πα όσο και για τις αλ­λα­γές στο μο­ντέ­λο του Δήμου Ρόδου, το αρ­γό­τε­ρο μέχρι το τέλος Ιου­λί­ου αφού θα ανα­λά­βει κα­θή­κο­ντα από 1η Σε­πτεμ­βρί­ου 2014.

ΟΙ ΠΡΟ­ΣΛΗ­ΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ

Όσον αφορά την πο­ρεία με τις προ­σλή­ψεις στο Δήμο Ρόδου, ολο­κλη­ρώ­νε­ται μέσα στην εβδο­μά­δα η αξιο­λό­γη­ση 350 αι­τή­σε­ων που υπε­βλή­θη­σαν για την κά­λυ­ψη 47 θέ­σε­ων ερ­γα­σί­ας στην Κα­θα­ριό­τη­τα (οδη­γών και χει­ρι­στών). Οι προ­σλή­ψεις, σύμ­φω­να με τον κ. Τσί­πρα θα ξε­κι­νή­σουν στα­δια­κά.

Πα­ράλ­λη­λα, συ­νε­χί­ζε­ται η δια­δι­κα­σία υπο­βο­λής αι­τή­σε­ων για προ­σλή­ψεις με 6μηνες και 8μηνες συμ­βά­σεις στην ΔΕΡΜ Α.Ε. (51 θέ­σεις). Η προ­θε­σμία είναι μέχρι την προ­σε­χή Πα­ρα­σκευή και αφορά προ­σω­πι­κό γε­νι­κών κα­θη­κό­ντων, γε­ω­πό­νους, σερ­βι­τό­ρους, ελεγ­κτές κ.ά.

Μά­λι­στα, την επό­με­νη εβδο­μά­δα ανα­μέ­νε­ται να προ­χω­ρή­σει η σχε­τι­κή αξιο­λό­γη­ση στην οποία θα συν­δρά­μει και ο Δήμος Ρόδου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.