ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΝΟ: 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για την εργατική Πρωτομαγιά

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Δεμένα πλοία στα λιμάνια

Εικο­σι­τε­τρά­ωρη πανελ­λα­δική απεργία σε όλες τις  κατη­γο­ρίες  πλοίων, για  την  εργα­τική  Πρω­το­μα­γιά,  με  έναρξη  την  00.01 ώρα  της  1ης  Μαΐου 2022,  ημέρα  Κυριακή και  λήξη την 24.00 ώρα  της  ίδιας  ημέρας, απο­φά­σισε η διοί­κηση της ΠΝΟ, απευ­θύ­νο­ντας το δικό της μήνυμα για την εργα­τική Πρω­το­μα­γιά.

Η ανα­κοί­νωση της ΠΝΟ:

«Όπως  ήδη  γνω­ρί­ζετε  η  Διοί­κηση της ΠΝΟ απο­φά­σισε την πραγ­μα­το­ποί­ηση 24ωρης  Πανελ­λα­δι­κής απερ­γίας, σε όλες τις  κατη­γο­ρίες  πλοίων, για  την  Εργα­τική  Πρω­το­μα­γιά,  με  έναρξη  την  00.01 ώρα  της  1ης  Μαΐου 2022,  ημέρα  Κυριακή και  λήξη την 24.00 ώρα  της  ίδιας  ημέρας.

Απο­τί­ουμε φόρο τιμής και σεβα­σμού στους ήρωες των εργα­τι­κών αγώνων που με επί­πο­νες προ­σπά­θειες, θυσίες και αγώνες  και αδια­φο­ρώ­ντας για τις σε  βάρος  τους συνέ­πειες, πάλεψαν για την καθιέ­ρωση, κατο­χύ­ρωση και διεύ­ρυνση θεμε­λιω­δών δικαιω­μά­των.

Σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη οι εργα­ζό­με­νοι  ενώνουν  και  πάλι  τη  φωνή  τους  και  δια­τρα­νώ­νουν την αλλη­λεγ­γύη και την απο­φα­σι­στι­κό­τητα τους για την συνέ­χιση και την εντα­τι­κο­ποί­ηση του αγώνα για έναν κόσμο ειρη­νικό, κοι­νω­νικά δίκαιο, για ένα καλύ­τερο αύριο για τα παιδιά και τις οικο­γέ­νειες τους.

Εκατό τριάντα έξι χρόνια συμπλη­ρώ­νο­νται από την εμβλη­μα­τική ημε­ρο­μη­νία της εξέ­γερ­σης των εργατών στο Σικάγο που σημα­το­δό­τησε την διεκ­δί­κηση και θέσπιση πιο ανθρώ­πι­νων και δικαιό­τε­ρων συν­θη­κών εργα­σίας και δια­βί­ω­σης για τους ανθρώ­πους του μόχθου, διεκ­δι­κώ­ντας 8 ΩΡΕΣ  ΕΡΓΑΣΙΑ –  8 ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ – 8   ΩΡΕΣ ΜΟΡΦΩΣΗ.

Η φετινή Πρω­το­μα­γιά σκιά­ζε­ται υπέρ­με­τρα και από τον πόλεμο στην Ουκρα­νία με τα χιλιά­δες αθώα θύματα και τα εκα­τομ­μύ­ρια ξερι­ζω­μέ­νων συναν­θρώ­πων μας αλλά και από τις υπό­λοι­πες πολε­μι­κές συγκρού­σεις που σημειώ­νο­νται σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Οι πρω­το­φα­νείς φρι­κα­λε­ό­τη­τες και η απί­στευτη, απάν­θρωπη σκλη­ρό­τητα, βαρ­βα­ρό­τητα και βία, που όλοι γινό­μα­στε καθη­με­ρινά απο­δέ­κτες, έχουν βυθίσει στην θλίψη την αγα­νά­κτηση και τον απο­τρο­πια­σμό όλου του κόσμου που απαιτεί την άμεση παύση των εχθρο­πρα­ξιών και του λουτρού αίματος.

Ο πόλεμος στην Ουκρα­νία έβαλε σε δεύτερη μοίρα και την παν­δη­μία η οποία, παρά τα θετικά μηνύ­ματα εξα­κο­λου­θεί να απα­σχο­λεί την ανθρω­πό­τητα με εκα­τομ­μύ­ρια νεκρούς σε όλο τον κόσμο και τερά­στιες οικο­νο­μι­κές επι­πτώ­σεις, και η οποία  ανά­δειξε  και  τις  αδυ­να­μίες  του  συστή­μα­τος  της  Δημό­σιας   Υγείας, η  ενί­σχυση  και  βελ­τί­ωση  της  οποίας  απο­τε­λεί  πάγιο  αίτημα  της Ομο­σπον­δίας  μας.

Σε όλα αυτά πρέπει να προ­στε­θεί και η  εκτό­ξευση που πλη­θω­ρι­σμού και της ακρί­βειας που έχει φέρει σε από­γνωση τους ανθρώ­πους του μόχθου, αφού δεν μπορούν πλέον στοι­χειω­δώς να καλύ­ψουν βασικές και απα­ραί­τη­τες βιο­τι­κές ανάγκες των οικο­γε­νειών τους.

Παρά τις συνε­χείς παρεμ­βά­σεις, δια­μαρ­τυ­ρίες και κινη­το­ποι­ή­σεις μας και ο χώρος μας δεν θα μπο­ρούσε να ξεφύγει απ’ αυτό το γενι­κό­τερο πιε­στικό, ανα­σφα­λές και ιδιαί­τερα φορ­τι­σμένο περι­βάλ­λον με την ανεργία μεταξύ των άλλων, να εξα­κο­λου­θεί να κυμαί­νε­ται σε απα­ρά­δε­κτα επίπεδα, με  την κατα­στρα­τή­γηση των Συλ­λο­γι­κών Συμ­βά­σεων και της νομο­θε­σίας να  απο­τε­λεί καθη­με­ρινό  φαι­νό­μενο, με  την υπε­ρε­ντα­τι­κο­ποί­ηση της εργα­σίας και την εξά­ντληση των συνα­δέλ­φων λόγω και των απα­ρά­δε­κτων μειω­μέ­νων οργα­νι­κών συν­θέ­σεων  να  εξε­λίσ­σε­ται σε  μια  τραγική κατά­σταση   που  εγκυ­μο­νεί και περι­κλείει κιν­δύ­νους, όπως  έχει δείξει  το  πρό­σφατο  παρελ­θόν, για  την  ανθρώ­πινη  ζωή στη  θάλασσα.

Εμείς  οι  Ναυ­τερ­γά­τες  με προ­με­τω­πίδα   ακριβώς την  αξία της  ανθρώ­πι­νης  ζωής αλλά και  την  αξιο­πρέ­πεια στην  εργασία  μας, συνε­χί­ζουμε και  εντεί­νουμε τις  προ­σπά­θειες  και  τον  αγώνα  μας   και με την μαζική συμ­με­τοχή μας στην απερ­γιακή κινη­το­ποί­ηση της Πρω­το­μα­γιάς υψώ­νουμε και πάλι την φωνή διεκ­δί­κη­σης και δια­μαρ­τυ­ρίας απαι­τώ­ντας άμεσες και ουσια­στι­κές λύσεις από την Πολι­τεία και την εργο­δο­σία στα ζωτικά μας προ­βλή­ματα  και βρο­ντο­φω­νά­ζουμε ότι θα εξα­κο­λου­θή­σουμε τον αγώνα για την ανα­χαί­τηση ανάλ­γη­των αντι­λαϊ­κών μέτρων που υπο­βαθ­μί­ζουν κατά­φωρα την ποιό­τητα ζωής την δική μας και των οικο­γε­νειών μας και θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια την επαγ­γελ­μα­τική μας επι­βί­ωση».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.