ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάσχα: Το ΦΕΚ της Μεγάλης Εβδομάδας-Τα μέτρα σε εκκλησίες, εστίαση

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με μέτρα θα εορ­τα­στεί και φέτος το Πάσχα, λόγω του κορο­νοϊού. Όσα ισχύουν φέτος, ωστόσο, είναι χαλα­ρό­τερα σε σχέση με τις δύο προη­γού­με­νες χρονιές.

Ανα­λυ­τι­κό­τερα, σύμφωνα με όσα ανα­φέ­ρει το σχετικό ΦΕΚ, στις εκκλη­σίες παρα­μέ­νουν σε ισχύ οι τέσ­σε­ρις βασικοί κανόνες:

Ισχύει η υπο­χρε­ω­τική χρήση προ­στα­τευ­τι­κής μάσκας. Εξαι­ρού­νται άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδεί­κνυ­ται για ιατρι­κούς λόγους που απο­δει­κνύ­ο­νται με τα κατάλ­ληλα έγγραφα.

Τήρηση απο­στά­σεων 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων σε εσω­τε­ρι­κούς και εξω­τε­ρι­κούς χώρους.

Αντι­ση­πτικά στις εισό­δους.

Εξα­ε­ρι­σμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο.

Από την υπο­χρε­ω­τική χρήση μάσκας εξαι­ρού­νται οι θρη­σκευ­τι­κοί λει­τουρ­γοί και οι ιερο­ψάλ­τες απο­κλει­στικά και μόνο κατά τη διάρ­κεια της θρη­σκευ­τι­κής τελετής.

Τα μέτρα σε κέντρα δια­σκέ­δα­σης και εστίαση το Πάσχα

Για τα κέντρα δια­σκέ­δα­σης ισχύουν τα εξής:

Λει­τουρ­γούν απο­κλει­στικά για πλήρως εμβο­λια­σμέ­νους και νοσή­σα­ντες το τελευ­ταίο εξάμηνο. Προ­βλέ­πε­ται υπο­χρε­ω­τική επί­δειξη κατά την είσοδο των πελατών:

πιστο­ποι­η­τι­κού εμβο­λια­σμού

πιστο­ποι­η­τι­κού νόσησης

Την ίδια ώρα, παρα­μέ­νει υπο­χρε­ω­τική η χρήση μάσκας από το προ­σω­πικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο ανα­μο­νής. Οι μου­σι­κοί πρέπει να τηρούν του­λά­χι­στον ένα μέτρο από­σταση μεταξύ τους.

Για την εστίαση (καφε­τέ­ριες, εστια­τό­ρια, κλπ) ισχύουν τα παρα­κάτω:

Οι κλει­στοί χώροι λει­τουρ­γούν μόνο για πλήρως εμβο­λια­σμέ­νους και νοσή­σα­ντες το τελευ­ταίο εξάμηνο. Προ­βλέ­πε­ται απο­λύ­μανση των κατα­λό­γων και παρα­μέ­νει υπο­χρε­ω­τική η χρήση μάσκας από το προ­σω­πικό και από τους πελάτες κατά την αναμονή.

Οι πελάτες εισέρ­χο­νται κατόπιν επί­δει­ξης:

πιστο­ποι­η­τι­κού εμβο­λια­σμού

πιστο­ποι­η­τι­κού νόσησης

Οι ανή­λι­κοι από τεσ­σά­ρων έως 17 ετών προ­σκο­μί­ζουν δήλωση αρνη­τι­κού self test

Οι ανεμ­βο­λί­α­στοι επι­τρέ­πο­νται στους ανοι­χτούς χώρους με βεβαί­ωση αρνη­τι­κού ελέγχου PCR ή rapid test. Ως ανοι­χτός χώρος ορί­ζε­ται ο χώρος όπου στε­γά­ζε­ται το κατά­στημα και είναι ανοι­χτός από του­λά­χι­στον δύο πλευρές.

Πηγή: Reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.