Ειδήσεις

Ο Γολγοθάς της Ουκρανίας: Διακόσια πέντε παιδιά νεκρά στον πόλεμο

Το δικό της, παρατεταμένο Γολγοθά, βιώνει η Ουκρανία, με χιλιάδες αμάχους νεκρούς εκ των οποίων εκατοντάδες παιδιά.

Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε τη Μεγάλη Δευτέρα η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας, 205 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 24 Φεβρουαρίου οπότε άρχισε η ρωσική εισβολή.

Περισσότερα από 362 παιδιά έχουν τραυματιστεί, ανέφερε ακόμα η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας. «Οι πραγματικοί αριθμοί πιστεύεται ότι είναι υψηλότεροι, καθώς δεν περιλαμβάνουν θύματα παιδιά στις περιοχές όπου διεξάγονται εχθροπραξίες και σε προσωρινά κατεχόμενες περιοχές» σημειώνει η ουκρανική πλευρά.

Προ νέου διλήμματος για τη βοήθεια στην Ουκρανία βρίσκονται στο μεταξύ ο πρόεδρος Μπάιντεν και οι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως σχολιάζει το CNN, στον απόηχο του ρωσικού τελεσιγράφου στους υπερασπιστές της Μαριούπολης, Μπάιντεν και εταίροι καλούνται να αποφασίσουν πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι ΗΠΑ για να εξοπλίσουν την εμπόλεμη χώρα, καθώς η Ρωσία δείχνει ότι μπορεί να γίνει πιο επιθετική για να σταματήσει τη ροή οπλισμού από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε την προειδοποίηση ότι ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει πολύ σύντομα, ευρείας κλίμακας έφοδο στο Ντονμπάς.

«Εάν η Ρωσία καταφέρει να καταλάβει την περιοχή του Ντονμπάς, προειδοποίησε ο Ζελένσκι, είναι απολύτως πιθανό ο Πούτιν να ανανεώσει την προσπάθειά του να πάρει το Κίεβο υπό τον έλεγχό του» σημειώνεται στην ανάλυση.

Πηγή: skai.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου