ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τούρκος υπ. Ενέργειας: Έρχονται σημαντικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο σχετικά με το φυσικό αέριο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Φατίχ Ντονμέζ

Για σημα­ντι­κές εξε­λί­ξεις στην Ανα­το­λική Μεσό­γειο, τις επό­με­νες ημέρες, σχετικά με το φυσικό αέριο έκανε λόγο ο υπουρ­γός Ενέρ­γειας της Τουρ­κίας, Φατίχ Ντονμέζ.

«Τις επό­με­νες μέρες, πρώτα ο Θεός, θα υπάρ­ξουν σημα­ντι­κές εξε­λί­ξεις στην Ανα­το­λική Μεσό­γειο σχετικά με το φυσικό αέριο» δήλωσε χαρα­κτη­ρι­στικά, όπως μετα­δί­δουν τα τουρ­κικά ΜΜΕ.

«Πριν από τρία χρόνια, όταν στεί­λαμε το Γιαβούζ, είχαμε δηλώσει ότι για τα σχέδια της περιο­χής η χώρα- κλειδί είναι η Τουρκία» επε­σή­μανε ο Ντονμέζ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αγκυρα «πάντα με εποι­κο­δο­μη­τική στάση θα προ­χω­ρή­σει με τη νοο­τρο­πία που ευνοεί τα συμ­φέ­ρο­ντα και τα δικαιώ­ματα όλων των πλευρών».

«Στο πλαίσιο» όπως είπε «μπο­ρούμε να μετα­τρέ­ψουμε και την ανα­το­λική Μεσό­γειο σε προ­ο­ρι­σμό ασφα­λούς ενερ­γεια­κού εφο­δια­σμού».

Νούλαντ: Ναι σε LNG, όχι σε αγωγούς στη Μεσό­γειο

Σημειώ­νε­ται πως, σε συνέ­ντευξή της στην «Καθη­με­ρινή» η υφυ­πουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ, Βικτό­ρια Νούλαντ, έβαλε τέλος στα σενάρια περί EastMed ή άλλων αγωγών στην Ανα­το­λική Μεσό­γειο με τη στήριξη της Ουά­σιγ­κτον.

Η κ. Νούλαντ σημεί­ωσε ότι οι ΗΠΑ προ­κρί­νουν τη μετα­φορά φυσικού αερίου μέσω LNG, ενώ συμπε­ριέ­λαβε και την Τουρκία στις χώρες που θα συνερ­γα­στούν με την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κυπριακή Δημο­κρα­τία σε αυτό το ευρύ­τερο πλαίσιο.

Μάλιστα, εκτί­μησε ότι η περιοχή μπορεί να γίνει ενερ­γειακή μηχανή για τη Βόρεια Ευρώπη.

«Δεν χρειά­ζε­ται να περι­μέ­νουμε δέκα χρόνια και να ξοδέ­ψουμε δισε­κα­τομ­μύ­ρια δολάρια σε αυτά τα πράγ­ματα. Πρέπει να μετα­φέ­ρουμε αέριο τώρα. Και πρέπει να χρη­σι­μο­ποι­ή­σουμε το φυσικό αέριο σήμερα ως μετά­βαση σε ένα πιο πράσινο μέλλον. Σε δέκα χρόνια από τώρα δεν θέλουμε έναν αγωγό. Σε δέκα χρόνια από τώρα θέλουμε να είμαστε πρά­σι­νοι. Αλλά αυτή τη στιγμή χρεια­ζό­μα­στε το αέριο. Πρέπει, λοιπόν, να χρη­σι­μο­ποι­ή­σουμε LNG και πρέπει να χρη­σι­μο­ποι­ή­σουμε συν­δέ­σεις ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας που μπο­ρούμε να κάνουμε πιο γρήγορα. Και η Ελλάδα είναι πρω­το­πό­ρος σε όλα αυτά. Και αυτό είναι σημα­ντικό» είπε, μεταξύ άλλων.

Πηγή in.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.