ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΗΕ: Οι πρόσφυγες από την Ουκρανία ίσως φθάσουν ακόμη και τα 11 εκατομμύρια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο Ορ­γα­νι­σμός Ηνω­μέ­νων Εθνών προει­δο­ποιεί ότι η ρω­σι­κή ει­σβο­λή στην Ου­κρα­νία ίσως προ­κα­λέ­σει την έξοδο ως και δέκα εκα­τομ­μυ­ρί­ων προ­σφύ­γων ακόμη.

Πε­ρί­που 4 εκατ. άν­θρω­ποι εν­δέ­χε­ται να κα­τα­φύ­γουν σε γει­το­νι­κές χώρες για να σω­θούν από τις εχθρο­πρα­ξί­ες, τό­νι­σε ο εκ­πρό­σω­πος του ΟΗΕ Στε­φάν Ντου­ζα­ρίκ στη Νέα Υόρκη, συ­μπλη­ρώ­νο­ντας ότι πρό­κει­ται απλά για μια αρ­χι­κή εκτί­μη­ση.

Δεν είναι ξε­κά­θα­ρο πόσοι έχουν εκτο­πι­στεί εντός και εκτός χώρας, κατά τον Ορ­γα­νι­σμό. Σύμ­φω­να με τον Ύπατο Αρ­μο­στή των Ηνω­μέ­νων Εθνών για τους Πρό­σφυ­γες, τον Φι­λί­πο Γκρά­ντι, πάνω από ένα εκα­τομ­μύ­ριο πο­λί­τες εγκα­τέ­λει­ψαν ήδη την Ου­κρα­νία μέσα σε μία εβδο­μά­δα αφό­του ξέ­σπα­σε ο πό­λε­μος.

Επί­ση­μα στοι­χεία υπο­δει­κνύ­ουν πως οι πε­ρισ­σό­τε­ροι, κάπου 575.000 Ου­κρα­νοί, προ­σέ­φυ­γαν στην Πο­λω­νία. Η Γερ­μα­νία έχει υπο­δε­χθεί κάπου 5.000 ου­κρα­νούς πρό­σφυ­γες μέχρι στιγ­μής, κατά τα δε­δο­μέ­να του ομο­σπον­δια­κού υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.