ΡΕΠΟΡΤΑΖ

6 δικογραφίες εις βάρος ανηλίκων για κλοπές και διαρρήξεις

Δαμιανός Αθανασίου 4 λεπτά ανάγνωση
ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΗΨΗ

6 δικο­γρα­φίες εις βάρος ανη­λί­κων διαρ­ρη­κτών που δρούσαν ως σπείρα με δια­φο­ρε­τι­κούς ρόλους σχη­μά­τι­σαν αστυ­νο­μι­κοί της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λείας Ρόδου.

Η πρώτη δικο­γρα­φία σχη­μα­τί­στηκε την 6η Νοεμ­βρίου 2021 και σ’ αυτήν κατη­γο­ρού­με­νοι είναι ένας 17χρονος κι ένας 14χρονος.

Την 2α Νοεμ­βρίου 2021 καταγ­γέλ­θηκε στην Υπο­διεύ­θυνση Ασφα­λείας Ρόδου από έναν ημεδαπό, ιδιο­κτήτη δίκυ­κλης μοτο­σι­κλέ­τας, μάρκας «ΚΤΜ», ότι κατά το χρονικό διά­στημα 1 με 2 Νοεμ­βρίου 2021, άγνω­στος δράστης την αφαί­ρεσε από την οδό Δια­γο­ρι­δών.

Στις 3 Νοεμ­βρίου 2021 οι αστυ­νο­μι­κοί εντό­πι­σαν την κλα­πείσα μοτο­σι­κλέτα, εγκα­τα­λε­λειμ­μένη, επί της οδού Και­σα­ρείας.

Έπειτα από έρευνα – προ­α­νά­κριση σε συν­δυα­σμό με συλλογή – αξιο­ποί­ηση πλη­ρο­φο­ριών εξα­κρι­βώ­θη­καν ως δράστες της προ­α­να­φε­ρό­με­νης κλοπής οι ανωτέρω κατη­γο­ρού­με­νοι.

Κατόπιν ανα­ζη­τή­σεων, το πρωί της 4ης Νοεμ­βρίου 2021, εντο­πί­στη­καν επί της οδού Δημο­κρα­τίας και προ­σή­χθη­σαν.

Απο­δέ­χτη­καν αμφό­τε­ροι τις πράξεις τους και περιέ­γρα­ψαν επα­κρι­βώς τον τρόπο δράσης τους.

Την 9η Νοεμ­βρίου 2021 οι αστυ­νο­μι­κοί της ίδιας υπη­ρε­σίας σχη­μά­τι­σαν 4 νέες δικο­γρα­φίες εις βάρος ανη­λί­κων της ίδιας «παρέας»

Στην πρώτη, κατη­γο­ρού­με­νος είναι ο 14χρονος, που ήταν και στην προη­γού­μενη δικο­γρα­φία και δύο ακόμη συνο­μή­λι­κοί του.

Προ­έ­κυψε ότι οι τρεις 14χρονοι, την 25η Σεπτεμ­βρίου 2021, διέρρ­ρη­ξαν τα γραφεία των ΚΑΠΗ επί της οδού Αγ. Ιωάννη και αφαί­ρε­σαν δύο πύργους στα­θε­ρού υπο­λο­γι­στή.

Οι ίδιοι είχαν μεταβεί ξανά στις 24 Σεπτεμ­βρίου 2021 και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αφού ερεύ­νη­σαν τους χώρους των γρα­φείων αφαί­ρε­σαν το χρη­μα­τικό ποσό των 260 ευρώ.

Οι κινή­σεις των δραστών έχουν κατα­γρα­φεί από κλειστό κύκλωμα τηλε­ό­ρα­σης.

Στις 25 Οκτω­βρίου 2021 καταγ­γέλ­θηκε από τη διευ­θύ­ντρια του στρα­τιω­τι­κού παι­δι­κού σταθμού της 95 Α.Δ.Τ.Ε. που βρί­σκε­ται επί της οδού Αγ. Ιωάννη, ότι άγνω­στοι δράστες μετέ­βη­σαν εκεί κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Οκτω­βρίου 2021, εισήλ­θαν εντός από παρά­θυρο, χωρίς ωστόσο να προ­λά­βουν να αφαι­ρέ­σουν κάποιο αντι­κεί­μενο καθώς ενερ­γο­ποι­ή­θηκε ο συνα­γερ­μός και φοβού­με­νοι μην γίνουν αντι­λη­πτοί τρά­πη­καν σε φυγή.

Προ­κά­λε­σαν όμως φθορές σε φωτισμό συνο­λι­κής αξίας 1000 ευρώ.

Απο­λο­γού­με­νοι οι 3 κατη­γο­ρού­με­νοι απο­δέ­χτη­καν τις απο­δι­δό­με­νες σ’ αυτούς πράξεις.

Στην δεύτερη δικο­γρα­φία, που σχη­μα­τί­στηκε την 9η Νοεμ­βρίου 2021 κατη­γο­ρού­με­νος είναι ο 14χρονος, που ανα­φέ­ρε­ται και στις προη­γού­με­νες δύο, καθώς κι ένας 13χρονος.

Τους απο­δί­δε­ται ότι διέρ­ρη­ξαν την 30ή Οκτω­βρίου 2021 τα γραφεία της Ένωσης Αθλη­τι­κών Σωμα­τείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδε­κα­νή­σου, επί της συμ­βο­λής των οδών Βύρωνος & Κορ­διγ­κτώ­νος και αφαί­ρε­σαν από την αίθουσα του αρχείου το χρη­μα­τικό ποσό των 200 ευρώ και μια οθόνη υπο­λο­γι­στή. Ακόμη, προ­κά­λε­σαν φθορές συνο­λι­κής χρη­μα­τι­κής αξίας 500 ευρώ.

Απο­λο­γού­με­νοι οι κατη­γο­ρού­με­νοι απο­δέ­χτη­καν εν μέρει τις απο­δι­δό­με­νες σε αυτούς πράξεις.

Στην τρίτη δικο­γρα­φία, που σχη­μα­τί­στηκε την 9η Νοεμ­βρίου 2021 κατη­γο­ρού­με­νοι είναι ένας 17χρονος κι ένας 16χρονος.

Τους απο­δί­δε­ται ότι την 2α Νοεμ­βρίου 2021 διέρ­ρη­ξαν τα γραφεία της Ε.Π.Σ. (Ένωσης Ποδο­σφαι­ρι­κών Σωμα­τείων) Δωδε­κα­νή­σου, επί του 1oυ χλμ. Ρόδου – Καλ­λι­θέας (εντός του αθλη­τι­κού κέντρου «Καλ­λι­πά­τειρα»).

Αφού εισήλ­θαν εντός προ­ξέ­νη­σαν φθορές σε μεταλ­λικό ρολό σπά­ζο­ντας παράλ­ληλα υαλο­πί­νακα του γρα­φείου της γραμ­μα­τείας, ερεύ­νη­σαν τους χώρους και αφαί­ρε­σαν το χρη­μα­τικό ποσό των 1350 ευρώ. Οι κινή­σεις των δραστών κατα­γρά­φη­καν από κλειστό κύκλωμα τηλε­ό­ρα­σης.

Εντο­πί­στηκε ο 17χρονος, γνωστός για παρό­μοια αδι­κή­ματα και κατο­νό­μασε αρχικώς έναν άσχετο ως συνεργό του.

Από την προ­α­νά­κριση προ­έ­κυψε ότι οι ίδιοι την 2α Νοεμ­βρίου 2021 μετέ­βη­σαν από κοινού σε καντίνα στο ύψος του 9ου χλμ. Ε.Ο. Ρόδου – Καλ­λι­θέας (χώρος στάθ­μευ­σης Πηγών Καλ­λι­θέας) και αφού αναρ­ρι­χή­θη­καν στην οροφή, εισήλ­θαν εντός από κατα­πα­κτή και αφαί­ρε­σαν το χρη­μα­τικό ποσό των 200 ευρώ κι ένα κινητό τηλέ­φωνο.

Στην τέταρτη δικο­γρα­φία, που σχη­μα­τί­στηκε την ίδια ημέρα κατη­γο­ρού­με­νοι είναι ο ίδιος 17χρονος και ο 16χρονος συνερ­γός του και στην προη­γού­μενη υπόθεση.

Τους απο­δί­δε­ται ότι την 8η Νοεμ­βρίου 2021 διέρ­ρη­ξαν αυτο­κί­νητο που ήταν σταθ­μευ­μένο στην πλατεία Βρούχου και αφαί­ρε­σαν ένα ζευγάρι ασυρ­μά­των ακου­στι­κών τηλε­φώ­νου «AirPods» αξίας 180 ευρώ.

Επι­πλέον την 7η Νοεμ­βρίου 2021 έθραυ­σαν υαλο­πί­νακα συνο­δη­γού αυτο­κι­νή­του, εισήλ­θαν σ’ αυτό, ερεύ­νη­σαν το όχημα χωρίς ωστόσο να αφαι­ρέ­σουν κάποιο αντι­κεί­μενο.

Και την 8η Νοεμ­βρίου 2021 επι­χεί­ρη­σαν να διαρ­ρή­ξουν ακόμη ένα όχημα που ήταν σταθ­μευ­μένο επί της πλα­τείας Βρούχου.

Απο­λο­γού­με­νοι απο­δέ­χτη­καν τις απο­δι­δό­με­νες σε αυτούς κατη­γο­ρίες, περι­γρά­φο­ντας επα­κρι­βώς τον τρόπο δράσης τους.

Η έκτη κατά σειρά δικο­γρα­φία, σχη­μα­τί­στηκε την 10η Νοεμ­βρίου 2021 εις βάρος του ίδιου ως άνω 17χρονου.

Την 8η Νοεμ­βρίου 2021 καταγ­γέλ­θηκε από έναν ημεδαπό ότι κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας άγνω­στος δράστης έθραυσε τον υαλο­πί­νακα του συνο­δη­γού αυτο­κι­νή­του μάρκας «BMW» ιδιο­κτη­σίας του, που ήταν σταθ­μευ­μένο στην οδό Γαρι­βάλδη, κι αφού εισήλθε στην καμπίνα αφαί­ρεσε το χρη­μα­τικό ποσό των 40 ευρώ.

Έπειτα από συλλογή – αξιο­ποί­ηση πλη­ρο­φο­ριών εξα­κρι­βώ­θηκε ως δράστης της προ­α­να­φερ­θεί­σας κλοπής ο 17χρονος ο οποίος απο­δέ­χτηκε την απο­δι­δό­μενη σ’ αυτόν πράξη.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.