Συνεντεύξεις

Γ. Μαχαιρίδης: «Οι όποιες επιλογές μας έχουν ανάγκη να γίνονται με λογική και συναίσθηση ευθύνης»

Η απάντηση που θα δώσει ο ψηφοφόρος την προσεχή Κυριακή, «πρέπει να καλύπτει όλα τα επίπεδα, θα πρέπει να δώσει απάντηση ότι αρνείται την διαπλοκή, την αδιαφάνεια, την ποδηγέτηση της πολιτικής από τους ισχυρούς πολιτικούς παράγοντες, να επιβραβεύσει το πολιτικό ήθος, να πάψει να είναι απλός θεατής και να γίνει συμμέτοχος στη διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού και σε κεντρικό επίπεδο και τοπικά».

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε μίνι συνέντευξή του προς την «δ», ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και τονίζει ότι «στις κρίσιμες ώρες που περνάμε οι όποιες επιλογές μας έχουν ανάγκη να γίνονται με λογική και συναίσθηση ευθύνης».
Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη:

• Οι πολιτικοί σας αντίπαλοι χρησιμοποιούν με επιμονή και ένταση ένα επιχείρημα, τόσα χρόνια ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ, τι έχει πια να προσφέρει, ό,τι είχε να δώσει το έδωσε.
Τους ευχαριστώ πάρα πολύ, γιατί έστω και έμμεσα αναγνωρίζουν ότι είμαι πιο καλός γνώστης της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και του Θεσμού της Περιφέρειας και αυτό που θα κριθεί την Κυριακή είναι, ποιος έχει τις περισσότερες δυνατότητες και ικανότητες να ασκήσει Διοίκηση στο επίπεδο της Περιφέρειας, ποιος δεν θα βάλει σε κίνδυνο όσα μέχρι σήμερα έχουν κατακτηθεί και ποιος είναι αυτός που με σίγουρα βήματα και με σύνεση θα οδηγήσει τον τόπο μπροστά.
Σε όλους τους τομείς της ζωής μας, κοινωνικούς, οικογενειακούς, οικονομικούς, εκτιμούμε την εμπειρία και την σύνεση, σε τι άραγε διαφέρει η πολιτική;
Δεν ανήκω στην κατηγορία των “μεγαλόστομων” πολιτικών, δεν ανήκω σε αυτούς που τάζουν “λαγούς με πετραχήλια”, θέλω να πιστεύω ότι ανήκω στην κατηγορία εκείνων που σέβονται και τιμούν τους Θεσμούς, σέβονται και αγαπούν τον τόπο και τους κατοίκους του, σε αυτούς που προσπαθούν να προσφέρουν ακόμα και μέσα σε αντίξοες συνθήκες.
Στις κρίσιμες ώρες που περνάμε οι όποιες επιλογές μας έχουν ανάγκη να γίνονται με λογική και συναίσθηση ευθύνης, για πολύ πιο απλά πράγματα δεν λέμε, “αυτόν ξέρουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε”;

• Είστε περίπου έντεκα χρόνια νομάρχης και περιφερειάρχης, ποιο είναι το καινούργιο που θα δώσετε στην Περιφέρεια και γιατί δεν το δώσατε τόσα χρόνια;
Ο Θεσμός της Περιφέρειας έχει μια λειψή ζωή τριάμιση χρόνων, η πραγματική του δοκιμασία θα γίνει σε αυτήν την πενταετία που μας έρχεται, θα δοκιμαστούν οι αντοχές της Περιφέρειας σαν Θεσμού Διοίκησης, Προγραμματισμού και Υλοποίησης.
Κατά την άποψή μου έχει να παίξει σημαντικό και σοβαρό ρόλο στη διαμόρφωση των νέων συνθηκών και πολιτικών και οικονομικών.
Στόχος μας είναι η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, η προσπάθεια και η πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις διεκδίκησης όλων αυτών που έχει υποχρέωση να προσφέρει το Κράτος σε αυτή την περιοχή και μια αλλαγή “ρότας”, μαζί με τα μικρά και καθημερινά θα στρέψουμε την προσοχή μας και στα μεγάλα σε αυτά, που θα δίνουν λύση και προοπτική για τα επόμενα πενήντα χρόνια. Το νησί μας έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει σημείο αναφοράς για όλη τη Μεσόγειο, αυτό ήταν για μια μεγάλη περίοδο της ιστορικής του διαδρομής και αυτό είναι το όραμά μας για την μελλοντική του πορεία.
Αυτά που πιθανόν προσφέραμε στον τόπο ίσως να είναι λίγα σε σχέση με αυτά που δικαιούται και με αυτά που έχει ανάγκη, δεν είναι όμως αμελητέα, αν σκεφτούμε και τις συνθήκες και το χρόνο που έγιναν.

• Ποιες πιστεύετε ότι θα είναι οι μελλοντικές εξελίξεις μετά από αυτές τις εκλογές;
Όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι αλλάζουν οι πολιτικές συνθήκες.
Σαν χώρα και σαν λαός είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε τα πράγματα, όπως έχουν και να μην εθελοτυφλούμε.
Ζήσαμε και ζούμε μια αντιπαλότητα και ένα αγώνα του ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο, οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες ή η πολιτική.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα φαίνεται ότι το πάνω χέρι το έχουν τα κατεστημένα κάθε μορφής και εδώ καλείται ο πολίτης να δώσει με την ψήφο του την δική του απάντηση, τις δικές του επιλογές.
Η απάντησή του θα πρέπει να καλύπτει όλα τα επίπεδα, θα πρέπει να δώσει απάντηση ότι αρνείται την διαπλοκή, την αδιαφάνεια, την ποδηγέτηση της πολιτικής από τους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, να επιβραβεύσει το πολιτικό ήθος, να πάψει να είναι απλός θεατής και να γίνει συμμέτοχος στη διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού και σε κεντρικό επίπεδο και τοπικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου