ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέες απειλές από τον Τσαβούσογλου: Αν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι στο πεδίο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσαβούσογλου

Ο Μεβλούτ Τσα­βού­σο­γλου απειλεί εκ νέου ότι η Τουρκία θ’ απα­ντή­σει «στο πεδίο» σε όποιον χρεια­στεί και πως η χώρα του «χάλασε» ύπουλα σχέδια στη Μεσό­γειο.

«Είμαστε ικανοί για όλα» ξεκα­θά­ρισε με τον πλέον κατη­γο­ρη­μα­τικό τρόπο ο Μεβλούτ Τσα­βού­σο­γλου σε ότι αφορά στη Μεσο­γείο. Ο Τούρκος υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών επα­νήλθε με νέες απειλές, όπως μετέ­δωσε σήμερα ο αντα­πο­κρι­τής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστί­δης.

«Στη Μεσό­γειο εργα­ζό­μα­στε και προ­σπα­θούμε για μια μόνιμη ειρήνη και δεν στα­μα­τάμε να υπε­ρα­σπι­ζό­μα­στε τα δικαιώ­ματα μας. Τους χαλά­σαμε τα ύπουλα σχέδια τους και θα συνε­χί­σουμε να τα χαλάμε. Αν χρεια­στεί το κάνουμε στο τραπέζι των δια­βου­λεύ­σεων αν χρεια­στεί όμως και στο πεδίο. Είμαστε ικανοί για όλα», τόνισε χαρα­κτη­ρι­στικά ο Τούρκος υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών.

Ο Μανώλης Κωστί­δης εξήγησε ότι καθώς η Κυπριακή Δημο­κρα­τία έχει αναγ­γεί­λει επα­νά­ληψη γεω­τρή­σεων στα τέλη Νοεμ­βρίου ανα­μέ­νε­ται έντονη κινη­τι­κό­τητα από την πλευρά της Άγκυρας το επόμενο διά­στημα.

Στην Τουρκία επι­κρα­τεί έντονη ενό­χληση για τις συστη­μα­τι­κές κινή­σεις που φέρνουν την Ελλάδα πιο κοντά σε Γαλλία, Αίγυπτο, ΗΠΑ και Ισραήλ, γεγονός που απο­τυ­πώ­νε­ται και στον τουρ­κικό Τύπο.

Η εφη­με­ρίδα karar γράφει στο πρω­το­σέ­λιδό της: «Η Άγκυρα εκκέ­νωσε και η Αθήνα γέμισε». Φιλο­ξε­νεί δηλώ­σεις του τελευ­ταίου πρέσβη της Τουρ­κίας στη Δαμασκό ο οποίος ανα­φέ­ρει ότι η Ελλάδα κατά­φερε να έχει πολύ στενές σχέσεις με Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαου­δική Αραβία και Αίγυπτο, την ώρα που η Τουρκία ουσια­στικά εγκα­τέ­λειψε αυτές τις χώρες.

Η Hurriyet γράφει για τα ταξίδια του Έλληνα υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών Νίκου Δένδια και σχο­λιά­ζει ότι η Αθήνα επι­χει­ρεί άνοιγμα στην Αφρική όπου βρί­σκε­ται η Τουρκία.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.