ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρ. Σταϊκούρας: Σε πάνω από 200.000 αγρότες θα επιστραφεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το 2022

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σταϊκούρας

Σε πάνω από 200.000 υπο­λο­γί­ζο­νται οι αγρότες που θα ωφε­λη­θούν από την παρέμ­βαση της κυβέρ­νη­σης που αφορά την επι­στροφή του Ειδικού Φόρου Κατα­νά­λω­σης του πετρε­λαίου για το 2022.

Το μέτρο αφορά νέους αγρότες και αγρότες – μέλη συνερ­γα­τι­κών σχη­μά­των. Το δημο­σιο­νο­μικό κόστος ανέρ­χε­ται σε 50 εκατ. ευρώ για την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τα όσα ανα­κοί­νω­σαν οι υπουρ­γοί Οικο­νο­μι­κών Χρήστος Σταϊ­κού­ρας και Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων Σπήλιος Λιβανός, το μέτρο αυτό δρο­μο­λο­γεί­ται, εξαι­τίας των ανα­τι­μή­σεων στην αγορά πετρε­λαιοει­δών.

Πιο συγκε­κρι­μένα, όπως ανα­κοί­νωσε ο υπουρ­γός, «το 2022, θα επι­στρέ­φε­ται ο Ειδικός Φόρος Κατα­νά­λω­σης του πετρε­λαίου που ανα­λώ­νε­ται από τα εν λόγω πρόσωπα για αγρο­τική χρήση.

Η επι­στροφή θα πραγ­μα­το­ποιεί­ται με βάση αντι­κει­με­νικά κρι­τή­ρια, όπως είναι – για παρά­δειγμα – το είδος και η έκταση της καλ­λιέρ­γειας, σε συνάρ­τηση με τις πραγ­μα­το­ποι­η­θεί­σες – κατά το εν λόγω διά­στημα – αγορές πετρε­λαίου. Εντός του επό­με­νου χρο­νι­κού δια­στή­μα­τος θα προ­ω­θη­θεί η σχετική απόφαση».ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΤ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.