Ειδήσεις

Χ. Κόκκινος: Εγκλωβισμένη στη γέφυρα Κρεμαστής η περιφερειακή αρχή

Η δήλωση του απερχόμενου Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έναρξη των εργασιών στη Γέφυρα της Κρεμαστής (όπου τον περασμένο χειμώνα έχασαν τη ζωή τους συμπολίτες μας και υπήρξαν μεγάλες καταστροφές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις) «γέννησε» μια σειρά από ερωτήματα αλλά συγχρόνως αποδείχθηκε ότι η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου είναι εγκλωβισμένη στις ανακολουθίες της και στο λαϊκισμό και αυτό αποδεικνύεται από τα γεγονότα και τις δηλώσεις τους.

• Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης όταν κλήθηκε από το λαό και τα Μ.Μ.Ε. της περιοχής (το Δεκέμβριο του 2013) και ερωτήθηκε γιατί δεν έγινε το έργο τόσα χρόνια μετέθεσε τις ευθύνες στο «Αθηνοκεντρικό κράτος» το οποίο αναθεματίζει – όποτε τον βολεύει – αλλά συγχρόνως έχει λάβει από αυτό στις τρεις (3) περίπου δεκαετίες που είναι Νομάρχης ή Περιφερειάρχης εκατομμύρια ευρώ.

• Το αποκορύφωμα του εμπαιγμού είναι η έναρξη των εργασιών που θα ξεκινήσουν – όπως φαίνεται – λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, διότι θυμίζουμε ότι αμέσως μετά τις καταστροφές ο κ. Περιφερειάρχης ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών για να υλοποιηθεί το περιβόητο έργο. Είναι αυτονόητο ότι το έργο, για το οποίο ο κ. Μαχαιρίδης επέρριπτε ευθύνες στους «άλλους» και στα Υπουργεία, αναλαμβάνει να το υλοποιήσει.

• Ακόμα, θυμίζουμε ότι και από τη πλευρά της μειοψηφίας της Π.Ν.Α. στηρίχτηκε η υλοποίησή του με τις παρατηρήσεις ότι η κοινή γνώμη θα εξοργιστεί ακόμα περισσότερο γιατί θα διαφανεί η αδράνεια που επέδειξαν οι «πρωτεύθυνοι» πολίτες.

Η συμπεριφορά του κ. Μαχαιρίδη είναι πολιτικά θλιβερή και κοινωνικά κατακριτέα. Οι εποχές που αποπροσανατόλιζε με επιτυχία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η κοινωνία ξέρει τις ευθύνες που του αναλογούν…

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
• ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
• ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΧΩΡΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΤΟΥ κ. Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ
«ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ Ν. ΑΙΓΑΙΟ»
kokkinosxar@yahoo.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου