ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση του κ. Γ. Μπακίρη με τον αιδεσιμότατο κ. Γεώργιο Καππάκα

news room 2 λεπτά ανάγνωση
877

Προ­γραμ­μα­τι­σμένη συνά­ντηση είχα σήμερα το πρωί στο γραφείο του προϊ­στά­με­νου ιερέα της ενορίας της Κοι­νό­τη­τας μας και του Ιερού Ναού της Κοι­μή­σεως της Θεο­τό­κου Αφάντου αιδε­σι­μό­τα­του κ. Γεώρ­γιου Καππάκα.

Στην συνά­ντηση αυτή είχα την ευκαι­ρία να συζη­τήσω μαζί του πολλά θέματα που άπτο­νται των σχέσεων και της συνερ­γα­σίας ανάμεσα στην Κοι­νό­τητα μας και Εκκλη­σία της ενορίας μας.

Ειδι­κό­τερα τον ενη­μέ­ρωσα ως όφειλα θεσμικά με την ιδιό­τητα του Προ­έ­δρου της Κοι­νό­τη­τας για τις τρέ­χου­σες εξε­λί­ξεις σχετικά με την μελέτη του έργου «Ανά­πλαση Πλα­τείας Κοι­νό­τη­τας Αφάντου» καθώς η Εκκλη­σία μας λόγω και του ιδιο­κτη­σια­κού καθε­στώ­τος που υπάρχει στην ευρύ­τερη περιοχή της Πλα­τείας έχει θεσμικά και άποψη και λόγο για οποιεσ­δή­ποτε παρεμ­βά­σεις απαι­τη­θούν να γίνουν στην πλατεία από την δημο­τική αρχή καθώς την αφορούν άμεσα και έμμεσα και φυσικά οφείλω να λάβω σοβαρά υπόψη μου τις προ­τά­σεις και τις τυχόν ενστά­σεις και παρα­τη­ρή­σεις του πριν από οποια­δή­ποτε εισή­γηση του θέματος από πλευράς μου στο τοπικό συμ­βού­λιο προς ψήφιση.

Επι­πλέον ζήτησα από τον αιδε­σι­μό­τατο την συνερ­γα­σία και την βοήθεια του σχετικά με την παρα­χώ­ρηση και την από κοινού αξιο­ποί­ηση των χώρων στάθ­μευ­σης που βρί­σκο­νται κάτω από το Λύκειο Αφάντου και δίπλα στο 2ο Δημο­τικό Σχολείο Αφάντου και οι οποίοι ιδιο­κτη­σιακά ανήκουν στην εκκλη­σία.

Πρόταση μου την οποία θα ειση­γηθώ προς ψήφιση στο Τοπικό Συμ­βού­λιο και με την οποία βρίσκει απόλυτα σύμφωνο τον αιδε­σι­μό­τατο είναι μετά και την σύμφωνη γνώμη της διοι­κού­σας επι­τρο­πής της Εκκλη­σίας της Κοι­νό­τη­τας μας και αφού εξε­τα­σθούν οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις συνερ­γα­σίας, να παρα­χω­ρη­θούν οι συγκε­κρι­μέ­νοι χώροι προς αξιο­ποί­ηση στην Κοι­νό­τητα μας και σε συνερ­γα­σία με την Δημο­τική Αρχή να προ­χω­ρή­σουμε στις απα­ραί­τη­τες δια­δι­κα­σίες για την κατα­σκευή ενός σύγ­χρο­νου πολυώ­ρο­φου κτη­ρια­κού συγκρο­τή­μα­τος χώρου στάθ­μευ­σης (Parking) το οποίο θα λύσει για πάντα το πρό­βλημα στάθ­μευ­σης στην ευρύ­τερη περιοχή της πλα­τείας και θα εξα­λεί­ψει το φαι­νό­μενο της καθη­με­ρι­νής κυκλο­φο­ρια­κής συμ­φό­ρη­σης εντός της πλα­τείας.

Στόχος και προ­σω­πική άποψη μου την οποία και θα ειση­γηθώ στο τοπικό συμ­βού­λιο είναι ότι βασική προ­ϋ­πό­θεση για την υλο­ποί­ηση της μελέτης του έργου «Ανά­πλαση Πλα­τείας Αφάντου» είναι η ολο­κλή­ρωση πρώτα και η ένταξη της στην μελέτη της πλα­τείας η μελέτη του Αντι­πλημ­μυ­ρι­κού έργου καθώς και η πρό­βλεψη και μελέτη για την υλο­ποί­ηση έργου χώρων στάθ­μευ­σης για την ευρύ­τερη περιοχή της πλα­τείας.

Θα ήθελα να ευχα­ρι­στήσω θερμά τον Προϊ­στά­μενο Ιερέα της ενορίας μας αιδε­σι­μό­τατο κ. Γεώργιο Καππάκα για τον χρόνο του και την τιμή που μου έκανε να συζη­τήσω μαζί του θέματα που αφορούν την Κοι­νό­τητα μας.

Από κοινού απο­φα­σί­σαμε να ανα­πτύ­ξουμε ένα δίαυλο επι­κοι­νω­νίας και δια­λό­γου μεταξύ Κοι­νό­τη­τας και Εκκλη­σίας και είμαι στην διάθεση του για συνερ­γα­σία για την ευη­με­ρία και την πρόοδο των συν­δη­μο­τών μας.

Γεώρ­γιος Εμμ Μπα­κί­ρης

Πρό­ε­δρος Συμ­βου­λίου

Κοι­νό­τη­τας Αφάντου

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.