ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν. Κεραμέως: Με κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Με κλι­μα­κού­μενη ώρα προ­σέ­λευ­σης των μαθητών θα ανοί­ξουν τα δημο­τικά σχολεία και τα νηπια­γω­γεία στις 11 Ιανουα­ρίου, σύμφωνα με όσα ανα­κοί­νωσε η υπουρ­γός Παι­δείας, Νίκη Κερα­μέως, μιλώ­ντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλη­μέρα Ελλάδα”.

Η κυρία Κερα­μέως παρου­σιά­ζο­ντας τα μέτρα για το άνοιγμα των σχο­λείων σημεί­ωσε ότι θα υπάρχει δυνα­τό­τητα για δια­φο­ρε­τική ώρα έναρξης και λήξης των μαθη­μά­των, προ­κει­μέ­νου να μην υπάρξει συνω­στι­σμός μαθητών, γονέων και κηδε­μό­νων.

Παράλ­ληλα, όπως είπε η υπουρ­γός, θα υπάρ­ξουν δια­φο­ρε­τικά δια­λείμ­ματα για τους μαθητές, ενώ όπου υπάρχει δυνα­τό­τητα, θα χρη­σι­μο­ποιού­νται όλες οι είσοδοι των σχο­λείων για τους ίδιους λόγους.

Εξάλλου, η κυρία Κερα­μέως έκανε γνωστό ότι θα ανοίξει ειδική πλατ­φόρμα για εκπαι­δευ­τι­κούς για να κάνουν προ­λη­πτικά τεστ από τις 14:00 έως τις 17:00. “Πρό­κει­ται για ένα προ­λη­πτικό μέτρο ώστε να υπάρξει μια εικόνα” είπε η υπουρ­γός και πρό­σθεσε ότι η πλατ­φόρμα αυτή αφορά και τους μαθητές του λυκείου, οι οποίοι μπορούν να ζητή­σουν μέσω αυτής την εξέτασή τους για τον κορο­νοϊό. Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ θα κάνει δειγ­μα­το­λη­πτικά τεστ στα σχολεία.

Η Νίκη Κερα­μέως έκανε ακόμα γνωστό ότι οι εκπαι­δευ­τι­κοί θα εμβο­λια­στούν πριν τον γενικό πλη­θυ­σμό, ενώ προ­τε­ραιό­τητα θα έχουν οι καθη­γη­τές με υπο­κεί­μενα νοσή­ματα.

Σε ερώτηση για το πότε ανα­μέ­νε­ται να ανοί­ξουν τα γυμνά­σια και λύκεια, η υπουρ­γός σημεί­ωσε ότι θα εξε­τα­στεί το θέμα με τους ειδι­κούς, ενώ πρό­σθεσε ότι εντός των επό­με­νων ημερών θα υπάρξει ανα­κοί­νωση για τη μείωση της εκπαι­δευ­τι­κής ύλης για τις πανελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις, καθώς όπως είπε, ήταν μια δύσκολη χρονιά.

Για τα Πανε­πι­στή­μια είπε ότι δεν υπάρχει εισή­γηση της επι­τρο­πής των λοι­μω­ξιο­λό­γων για δια ζώσης μαθή­ματα, ενώ όπως είπε η υπουρ­γός θα εκδοθεί ειδική εγκύ­κλιος για τις κατα­τα­κτή­ριες εξε­τά­σεις.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.