Τοπικές Ειδήσεις

Nέα εποχή για τα τουριστικά καταλύματα… H ΣETKE φέρνει τα “smotel” και αλλάζουν ολα!

Oλα είναι έτοιμα πλέον για την μεγάλη καινοτομία στην κατηγοριοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων της χώρας, με την καθιέρωση δύο νέων brands που θα αλλάξουν τελείως τον χώρο των καταλυμάτων όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
Παρότι η ιδέα έχει ήδη προωθηθεί και κατοχυρωθεί, εντούτοις οι συνθήκες ωρίμασαν τώρα στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον το οποίο έχει διαφοροποιηθεί αισθητά στην covid εποχή και σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», ήδη οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο μήνα, ώστε στη νέα σεζόν να είναι όλα έτοιμα.
Ειδικότερα, από τον Δεκέμβριο 2020 και με φόντο την σεζόν του 2021, ξεκινούν και επισήμως οι διαδικασίες για την καθιέρωση ενός ενιαίου ονόματος και κατηγορίας για τα τουριστικά καταλύματα και μάλιστα η καινοτόμος αυτή προσπάθεια ξεκινά από την Ελλάδα και θα επεκταθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με πρωτοβουλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Δωδεκανήσου, προέδρου της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων και αντιπροέδρου του ΣΕΤΕ κ. Παναγιώτη Τοκούζη.
Παράλληλα, καθιερώνονται δύο νέα brand names, τα “elite” και τα “smotel” καταλύματα, που θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για την νέα εποχή στην οποία περνούν τα τουριστικά καταλύματα στην Ελλάδα.
Πρόκειται για νέες πρωτοβουλίες και οι οποίες ως στόχο έχουν αφενός να αναβαθμίσουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο την κατάταξη των καταλυμάτων και αφετέρου να αποκτήσουν ταυτότητα τα καταλύματα.
Καθιέρωση δύο νέων
brand names
Αν και τα τουριστικά καταλύματα έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του ταξιδιωτικού κοινού ως μία υποδεέστερη επιλογή διαμονής, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού στα τελευταία χρόνια υλοποιούνται αξιόλογες επενδύσεις από επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίοι επενδύουν στην ποιότητα και τη διαφορετικότητα, σε τουριστικά καταλύματα τα οποία προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες και παροχές. Στο πλαίσιο αυτό καθιερώνεται το όνομα «elite», μία νέα κατηγορία, η οποία θα αποτελέσει τη «ναυαρχίδα» του κλάδου. Στην κατηγορία αυτή θα εντάσσονται καταλύματα που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και προδιαγραφές υψηλότερες από τις αντίστοιχες των καταλυμάτων που ανήκουν στην 5η κατηγορία.
Η νέα αυτή κατηγορία θα πιστοποιείται από διαδικασίες που έχει θεσπίσει η ΣΕΤΚΕ. Παράλληλα, κατοχυρώθηκε ένα νέο brand name το «smotel», με το οποίο θα μπορεί να πιστοποιείται μία επιχείρηση, ανεξαρτήτως κατηγορίας και μεγέθους, που θα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες και παροχές προς τους πελάτες της.
Μία νέα κατηγορία, καταλυμάτων, τα οποία θα πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως λόγου χάρη, την παροχή πρωινού ή θα είναι πιστοποιημένα στον τουρισμό εμπειρίας, αλλά δεν θα είναι απαραίτητα υψηλού κόστους. Αυτό σημαίνει ότι με το όνομα «smotel» θα μπορούν να πιστοποιούνται καταλύματα που ανήκουν σε κατηγορίες του κλάδου άνω των δύο κλειδιών.
«Θα συνεχίσουμε να αναζητάμε τρόπους αναβάθμισης, ανανέωσης και διαφοροποίησης των επιχειρήσεών μας, δίνοντάς τους μία νέα υπόσταση. Η εποχή που, ο υπέρλαμπρος ελληνικός ήλιος και οι πεντακάθαρες θάλασσές μας, ήταν στοιχεία ικανά από μόνα τους, να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του ταξιδιώτη, έχει περάσει ανεπιστρεπτί και μάλιστα στην μετά covid εποχή το περιβάλλον θα είναι εντελώς διαφορετικό. Ο εκσυγχρονισμός είναι μονόδρομος για εμάς ώστε να καταφέρουμε να αντέξουμε στο ανταγωνιστικό περιβάλλον, στο οποίο καλούμαστε να δραστηριοποιηθούμε», κατέληξε ο κ. Π. Τοκούζης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου