ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες στη Σμύρνη – Κατέρρευσαν δεκάδες κτίρια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
866
Υπάρ­χουν δεκάδες εγκλω­βι­σμέ­νοι στη Σμύρνη, έπειτα από την κατάρ­ρευση κτιρίων στην πόλη

Του­λά­χι­στον τέσ­σε­ρις άνθρω­ποι έχασαν τη ζωή τους και του­λά­χι­στον 150 έχουν τραυ­μα­τι­στεί, με τους 80 να είναι σε σοβαρή κατά­σταση, στη Σμύρνη, μετά την κατάρ­ρευση δεκάδων κτιρίων που προ­κά­λεσε ο ισχυρός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου, το μεση­μέρι της Παρα­σκευής. Μάλιστα, ο ένας από τους νεκρούς φέρεται να πνίγηκε στο τσου­νάμι που έπληξε τα τουρ­κικά παράλια. Την ίδια ώρα, τα τουρ­κικά δίκτυα ανα­φέ­ρουν πως έχουν καταρ­ρεύ­σει δεκάδες κτίρια στο κέντρο της Σμύρνης. 

Σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχα­ράκη, απε­σταλ­μένη του OPEN TV στην Κων­στα­ντι­νού­πολη, οι Αρχές δεν δίνουν πλη­ρο­φο­ρίες για τον αριθμό των εγκλω­βι­σμέ­νων ωστόσο αυτοί υπο­λο­γί­ζο­νται σε δεκάδες, έπειτα από την κατάρ­ρευση κτιρίων στην πόλη, ενώ σε κάποιες ακτές σημειώ­θηκε τσου­νάμι. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν, με μήνυμά του στα social media, δήλωσε πως έχει κινηθεί ολό­κλη­ρος ο κρα­τι­κός μηχα­νι­σμός, ενώ τα τουρ­κικά ΜΜΕ κάνουν λόγο πλέον για 6,8 ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής, του­λά­χι­στον 10 είναι οι μετα­σει­σμοί σε λιγό­τερο από μία ώρα, με τον μεγα­λύ­τερο από αυτούς να είναι 4, 6 Ρίχτερ.

 

ΚΑΤΕΒΑ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.