ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο Αγαθονήσι δεν ανησυχούν από τις τουρκικές προκλήσεις

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΚΟΤΤΟΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Τούρ­κικα αλιευ­τικά βρέ­θη­καν πολύ κοντά στις ακτές του Αγα­θο­νη­σίου, γεγονός που δεν είναι ασυ­νή­θι­στο, αποκτά όμως ιδιαί­τερη σημασία λόγω των εξε­λί­ξεων το τελευ­ταίο διά­στημα και της από­φα­σης του Ερντο­γάν να μετα­τρέ­ψει την Αγία Σοφία σε Τζαμί. Οι κάτοι­κοι του ακρι­τι­κού νησιού, είναι συνη­θι­σμέ­νοι στις τουρ­κι­κές προ­κλή­σεις και δεν ανη­συ­χούν.

Ο δήμαρ­χος του νησιού, Ευάγ­γε­λος Κότ­το­ρος ανα­φέ­ρει χαρα­κτη­ρι­στικά: «Δεν μπορώ να πω ότι μας ανη­συ­χούν ιδιαί­τερα οι εξε­λί­ξεις. Είμαστε συνη­θι­σμέ­νοι στην προ­κλη­τι­κό­τητα των γει­τό­νων και πλέον δεν υπάρχει κάτι το οποίο να μας προ­κα­λεί ανη­συ­χία. Παρα­κο­λου­θούμε ψύχραιμα τις εξε­λί­ξεις και περι­μέ­νουμε να δούμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει καμία ανα­στά­τωση. Όλα κυλούν ήρεμα και κάποιοι επισκέπτες-Eλληνες και ξένοι-που βρί­σκο­νται αυτή την περίοδο στο νησί, περνούν ξέγνοια­στα τις δια­κο­πές τους. Το μόνο που μπο­ρούμε να σημειώ­σουμε είναι το γεγονός ότι τουρ­κικά αλιευ­τικά πλη­σιά­ζουν σε κοντινή από­σταση για να ψαρέ­ψουν. Όπως αντι­λαμ­βά­νε­στε υπάρ­χουν αντι­δρά­σεις από τους ντό­πιους αλιείς. Δεν υπάρχει όμως κανενός είδους ένταση. Όλα είναι ήρεμα».

Στο ακρι­τικό νησί του Αγα­θο­νη­σίου οι παρα­βιά­σεις του εθνικού ενα­έ­ριου χώρου από τουρ­κικά μαχη­τικά αερο­σκάφη βρί­σκο­νται σε καθη­με­ρινή διάταξη και απο­τε­λούν πλέον «ρουτίνα». Το ηθικό των ακριτών που φυλάσ­σουν κυριο­λε­κτικά Θερ­μο­πύ­λες, δεν πτο­εί­ται ωστόσο από τέτοιες ενέρ­γειες.

«Κοι­τάξτε, η συμπε­ρι­φορά των γει­τό­νων είναι γνωστή. Εμείς παρα­κο­λου­θούμε τις εξε­λί­ξεις έχοντας εμπι­στο­σύνη στην πολι­τική μας ηγεσία και στο στρατό. Μας έχουν επι­σκε­φθεί στο νησί η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τίας, κα Σακελ­λα­ρο­πού­λου, ο αντι­πρό­ε­δρος της κυβέρ­νη­σης κ. Πικρα­μέ­νος, ο υφυ­πουρ­γός, κ. Στε­φα­νής κ.α. Έχουμε επαφή με το υπουρ­γείο και τη στρα­τιω­τική ηγεσία και αυτό μας κάνει να αισθα­νό­μα­στε ακόμη πιο ασφα­λείς. Προ­φα­νώς δεν είναι εύκολο να μένει κανείς σε ένα ακρι­τικό νησί απο­μα­κρυ­σμένο από τον κεντρικό κορμό. Αγαπάμε όμως το νησί μας και εμπι­στευό­μα­στε την ηγεσία του υπουρ­γείου και την στρα­τιω­τική ηγεσία. Όσο μεγάλη και αν είναι η γεω­γρα­φική από­σταση του Αγα­θο­νη­σίου από το κέντρο, τόσο κοντά νιώ­θουμε την κεντρική διοί­κηση, καθώς είμαστε πάντα σε ανοιχτή γραμμή», τόνισε ο κ. Κότ­το­ρος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.