ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επανεξετάζεται η αγωγή του Μάνου Κόνσολα κατά πρώην εκπαιδευτικού

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση

Για την 6η Νοεμ­βρίου 2020 προσ­διο­ρί­στηκε με πράξη της Προ­έ­δρου Εφετών Δωδε­κα­νή­σου η εκδί­καση της εφέσεως του υφυ­πουρ­γού Του­ρι­σμού κ. Μάνου Κόνσολα για την ακύρωση από­φα­σης του Μονο­με­λούς Πρω­το­δι­κείου Ρόδου, που συζη­τή­θηκε με την τακτική δια­δι­κα­σία, με την οποία απορ­ρί­φθηκε ως αόριστη η αγωγή που άσκησε κατά πρώην εκπαι­δευ­τι­κού, που δικά­στηκε ερήμην.

Με την αγωγή του διεκ­δι­κεί χρη­μα­τική απο­ζη­μί­ωση συνο­λι­κού ύψους 50.000 ευρώ, την οποία θα εκχω­ρή­σει για την ενί­σχυση του Σωμα­τείου «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ Η ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΟΣ».

Με την ίδια αγωγή ζητή­θηκε να απει­λη­θεί κατά του ενα­γο­μέ­νου προ­σω­πική κράτηση έξι μηνών ως μέσο εκτέ­λε­σης της από­φα­σης, που θα εκδοθεί, αφού η επίδικη διαφορά στη­ρί­ζε­ται στις δια­τά­ξεις περί αδι­κο­πρα­ξίας.

Το δικα­στή­ριο έκρινε συγκε­κρι­μένα ότι η αγωγή ήταν αόριστη καθώς δεν εξει­δί­κευε το μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης μέσω του οποίου συκο­φα­ντή­θηκε ο υφυ­πουρ­γός σε χρόνο που ήταν βου­λευ­τής.

Εξέθεσε στην αγωγή του, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Γεν­νή­θηκα από ταπεινή οικο­γέ­νεια στην Κάρπαθο το έτος 1964 χωρίς αυτό να με εμπο­δί­σει να πραγ­μα­το­ποι­ήσω πολύ­πλευ­ρες σπουδές. Συγκε­κρι­μένα έχω σπου­δά­σει «Παι­δα­γω­γική» στην Παι­δα­γω­γική Σχολή MAGISTERO του Πανε­πι­στη­μίου BARI της Ιταλίας, ενώ απο­φοί­τησα με τον βαθμό άριστα από την Παι­δα­γω­γική Ακα­δη­μία Ρόδου, με υπο­τρο­φία του Ι.Κ.Υ.
Στη συνέ­χεια απο­φοί­τησα με τον βαθμό «λίαν καλώς» από το τμήμα Φιλο­σο­φίας – Παι­δα­γω­γι­κής και Ψυχο­λο­γίας του Καπο­δι­στρια­κού Πανε­πι­στη­μίου Αθηνών, ενώ έλαβα με τον βαθμό «άριστα» διδα­κτο­ρικό δίπλωμα στο Πανε­πι­στή­μιο Αθηνών.
Τέλος, είμαι κάτοχος με βαθμό «άριστα» διπλώ­μα­τος του Τμή­μα­τος Δημο­τι­κής Εκπαί­δευ­σης του Πανε­πι­στη­μίου Αιγαίου.
Ιδιαί­τερα σημειώνω ότι με την απόφαση 6/25-6-2003 της Συγκλή­του του Πανε­πι­στη­μίου Αιγαίου ανα­κη­ρύ­χθηκα αρχικά λέκτο­ρας και στη συνέ­χεια επί­κου­ρος καθη­γη­τής αυτού (ΦΕΚ 305/22-12-2004 ΝΠΔΔ) για τη διδα­σκα­λία του μαθή­μα­τος «ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ».
Στις εκλογές του ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 και ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 εκλέ­χθηκα Βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου με το κόμμα της «Νέας Δημο­κρα­τίας».

Από τον μήνα Αύγου­στο του 2012 δέχομαι εντελώς αναίτια από τον ενα­γό­μενο (πρώην καθη­γητή της δευ­τε­ρο­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης, που απο­τά­χθηκε για λόγους ανε­πάρ­κειας) πρω­το­φανή πόλεμο λάσπης με αισχρά κείμενα, που αναρτά στο δια­δί­κτυο και τα κοι­νο­ποιεί σε δεκάδες απο­δέ­κτες με αισχρούς και συκο­φα­ντι­κούς για το πρόσωπό μου ισχυ­ρι­σμούς αμφι­σβη­τώ­ντας την επι­στη­μο­σύνη μου και τους τίτλους σπουδών μου, ενώ με φωτο­μο­ντάζ αλλοιώ­νει τα χαρα­κτη­ρι­στικά του προ­σώ­που μου, εμφα­νί­ζο­ντάς με ως «μαϊμού».

Όλα αυτά τα συκο­φα­ντικά δημο­σιεύ­ματα του ενα­γο­μέ­νου, που σαν στόχο έχουν να βλάψουν την πανε­πι­στη­μιακή και πολι­τική μου στα­διο­δρο­μία, άρχισαν όπως προ­α­νέ­φερα, τον μήνα Αύγου­στο του 2012 και συνε­χί­ζο­νται με εντο­νό­τερο ρυθμό μέχρι και σήμερα προ­φα­νώς διότι ο ενα­γό­με­νος εξέλαβε την σιωπή και την ανοχή μου ως αδυ­να­μία.

Τα συκο­φα­ντικά και αισχρού λεκτι­κού περιε­χο­μέ­νου ηλε­κτρο­νικά δημο­σιεύ­ματα του ενα­γο­μέ­νου, που αναρτά στο δια­δί­κτυο ανέρ­χο­νται σε εκα­το­ντά­δες και απευ­θύ­νο­νται σε δεκάδες παρα­λή­πτες (όπως είναι ο Πρό­ε­δρος της Βουλής, τα γραφεία της Ν.Δ., ο οικο­νο­μι­κός Εισαγ­γε­λέας, ο Υπουρ­γός Παι­δείας, οι εφη­με­ρί­δες, κλπ.), ενώ στην προ­σπά­θειά του να με γελοιο­ποι­ή­σει, διαν­θί­ζει τις φωτο­γρα­φίες μου με φωτο­γρα­φίες μαϊ­μού­δων αμφι­σβη­τώ­ντας και γελοιο­ποιώ­ντας με τον τρόπο αυτό την εγκυ­ρό­τητα και τη νομι­μό­τητα των τίτλων σπουδών μου και τη θέση μου ως «Καθη­γητή» στο Πανε­πι­στή­μιο Αιγαίου και Βου­λευτή».

Ο υφυ­πουρ­γός επε­σή­μανε παρα­πέρα ότι για τις συκο­φα­ντι­κές για το πρόσωπό του αναρ­τή­σεις ο ενα­γό­με­νος έχει κατα­δι­κα­σθεί σε συνο­λική ποινή φυλά­κι­σης 18 μηνών με την υπ’αριθμ. 1304/2013 απόφαση του Τρι­με­λούς Πλημ/κειου Ρόδου, ύστερα από υποβολή σε βάρος του της από 10/12/2012 έγκλη­σής του.

Επι­ση­μαί­νει ότι ο ενα­γό­με­νος απο­πέμ­φθηκε με απόφαση της Υπη­ρε­σίας του λόγω ανε­πάρ­κειας και ότι στο δια­δι­κτυακό του στό­χα­στρο εκτός από τον ίδιο έχει βάλει τον προϊ­στά­μενο της Β’βάθμιας εκπαί­δευ­σης, δικα­στές, Εισαγ­γε­λείς, δικη­γό­ρους, κλπ. από τους οποίους και έχει κατα­μη­νυ­θεί για τα αισχρά και συκο­φα­ντικά δια­δι­κτυακά δημο­σιεύ­ματα, που αναρτά».

Ανέφερε στις προ­τά­σεις του και τα εξής:

«Τα συκο­φα­ντικά και αισχρού λεκτι­κού περιε­χο­μέ­νου ηλε­κτρο­νικά δημο­σιεύ­ματα του ενα­γο­μέ­νου που αναρτά στο δια­δί­κτυο ανέρ­χο­νται σε εκα­το­ντά­δες και απευ­θύ­νο­νται σε δεκάδες παρα­λή­πτες (όπως είναι ο Πρό­ε­δρος της Βουλής, τα γραφεία της Ν.Δ., ο οικο­νο­μι­κός Εισαγ­γε­λέας, ο Υπουρ­γός Παι­δείας, οι εφη­με­ρί­δες, κλπ.) ενώ στην προ­σπά­θειά του να με γελοιο­ποι­ή­σει διαν­θί­ζει τις φωτο­γρα­φίες μου με φωτο­γρα­φίες μαϊ­μού­δων αμφι­σβη­τώ­ντας και γελοιο­ποιώ­ντας με τον τρόπο αυτό την εγκυ­ρό­τητα και τη νομι­μό­τητα των τίτλων σπουδών μου».

Την υπόθεση χει­ρί­ζε­ται ο δικη­γό­ρος κ. Μανώλης Κου­τσού­κος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.