ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς ταξιδεύουμε από σήμερα με αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία

news room 3 λεπτά ανάγνωση
τουρισμος

Με υπο­χρε­ω­τική τη χρήση μάσκας προ­στα­σίας αλλά και την τήρηση των απο­στά­σεων ξεκι­νούν, από σήμερα Δευτέρα, οι μετα­κι­νή­σεις των πολιτών από νομό σε νομό με τρένα, λεω­φο­ρεία ΚΤΕΛ, του­ρι­στικά, και αερο­πλάνα, μετά την άρση των περιο­ρι­στι­κών μέτρων της κυβέρ­νη­σης που είχαν επι­βλη­θεί λόγω του κορο­νοϊού.

Οι νέοι κανόνες που θα ισχύουν με βάση τις οδηγίες της επι­τρο­πής εμπει­ρο­γνω­μό­νων του Εθνικού Οργα­νι­σμού Δημό­σιας Υγείας προς αποφυγή της μετά­δο­σης και δια­σπο­ράς του ιού COVID-19 και αφορούν τις μετα­κι­νή­σεις με τα μέσα μετα­φο­ράς είναι:

   Μετα­κι­νή­σεις με αερο­πλάνα

-Η επι­βί­βαση γίνεται τμη­μα­τικά ώστε να απο­φεύ­γε­ται ο συνω­στι­σμός.

-Όπου υπάρ­χουν γέφυρες επι­βί­βα­σης, η επι­βί­βαση γίνεται μόνο από την εμπρό­σθια θύρα.

-Όπου είναι εφικτό, οι επι­βά­τες μετα­κι­νού­νται από την αίθουσα ανα­μο­νής στο αερο­σκά­φος πεζοί.

-Όπου χρη­σι­μο­ποιεί­ται λεω­φο­ρείο πίστας τηρεί­ται το όριο του 50% της χωρη­τι­κό­τητα του.

-Συσκευασίες με νερό, αντι­ση­πτικό και σνακ βρί­σκο­νται τοπο­θε­τη­μέ­νες στην είσοδο του αερο­σκά­φους ή στην πύλη επι­βί­βα­σης ώστε οι επι­βά­τες να τις παρα­λαμ­βά­νουν χωρίς παρέμ­βαση τρίτου.

-Η χρήση μάσκας είναι υπο­χρε­ω­τική και για επι­βα­τικό κοινό και για πλη­ρώ­ματα καθόλη τη διάρ­κεια της πτήσης

-Ενθαρρύνεται η χρήση για ηλε­κτρο­νικό check in

-Οι επι­βά­τες τηρούν απο­στά­σεις 1-1,5 μέτρο στους χώρους ανα­μο­νής και κατά την επι­βί­βαση τους

-Αμέσως μετά την άφιξη στο αερο­δρό­μιο, το αερο­σκά­φος υπο­βάλ­λε­ται σε καθα­ρι­σμό καμπί­νας με ενι­σχυ­μένο πρό­γραμμα αντι­ση­ψίας, πριν παρα­δο­θεί για τη συνέ­χιση των πτήσεων του.

Σημειώ­νε­ται πως από σήμερα, η AEGEAN ενι­σχύει τις συχνο­τή­τες πτήσεων προς Ηρά­κλειο, Χανιά, Θεσ­σα­λο­νίκη, Αλε­ξαν­δρού­πολη ενώ από τις 25 Μαΐου, θα ενι­σχυ­θούν οι συχνό­τη­τες προς Ρόδο, Κέρκυρα, Μυτι­λήνη, Χίο, Σάμο και τους υπο­λοί­πους προ­ο­ρι­σμούς του δικτύου εσω­τε­ρι­κού. Επίσης, στα­διακά μέχρι τα τέλη Μαΐου, θα προ­χω­ρή­σει και η επα­νέ­ναρξη δια­σύν­δε­σης με μερι­κούς βασι­κούς ευρω­παϊ­κούς προ­ο­ρι­σμούς, (Μόναχο, Ζυρίχη, Φραν­κφούρτη Γενεύη) με μικρή κατά αρχήν συχνό­τητα ενώ προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται και η αύξηση πτήσεων προς Βρυ­ξέλ­λες ( προ­ο­ρι­σμός εξω­τε­ρι­κού που έως σήμερα δεν είχε ανα­στα­λεί).

   Μετα­κι­νή­σεις με τρένα και λεω­φο­ρεία ( ΚΤΕΛ, του­ρι­στικά, ΙΔ)

Επι­τρέ­πε­ται η πλήρωση των θέσεων έως 50%, μέχρι την 31η Μαΐου, οπότε και θα επα­νε­ξε­τα­στεί το εν λόγω πλαίσιο με βάση τα επι­δη­μιο­λο­γικά δεδο­μένα. Η χρήση των θέσεων τόσο σε τρένα όσο και σε λεω­φο­ρεία θα είναι ένα κάθισμα κατει­λημ­μένο ένα κενό και η πλη­ρό­τητα κατά την κράτηση και έκδοση εισι­τη­ρίων

Η χρήση μάσκας είναι υπο­χρε­ω­τική.

Ενθαρ­ρύ­νε­ται η χρήση των ηλε­κτρο­νι­κών εφαρ­μο­γών, όπου αυτές είναι δια­θέ­σι­μες, για υπη­ρε­σίες όπως η έκδοση και η επι­κύ­ρωση εισι­τη­ρίων.

Οι επι­βά­τες τηρούν απο­στά­σεις 1-1,5 μέτρο στους χώρους ανα­μο­νής και κατά την επι­βί­βαση τους στα μέσα.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως από αύριο επα­νέρ­χο­νται τα σιδη­ρο­δρο­μικά δρο­μο­λό­για στον άξονα Αθήνα – Θεσ­σα­λο­νίκη – Αθήνα. Θα κυκλο­φο­ρούν οι αμα­ξο­στοι­χίες IC 50, IC 52, IC56 και IC 58, από την Αθήνα με προ­ο­ρι­σμό την Θεσ­σα­λο­νίκη, καθώς και οι αμα­ξο­στοι­χίες IC 51, IC 53, IC 57 και IC 59, από την Θεσ­σα­λο­νίκη με προ­ο­ρι­σμό την Αθήνα. Επίσης, επα­να­κυ­κλο­φο­ρούν οι αμα­ξο­στοι­χίες 81, 83, 84 και 86 στη δια­δρομή Θεσ­σα­λο­νίκη – Φλώρινα και αντί­στροφα, καθώς και τα τοπικά δρο­μο­λό­για στη γραμμή Λάρισα – Βόλος – Λάρισα.

Οι αμα­ξο­στοι­χίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. πληρούν όλες τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις προ­στα­σίας για την υγεία και την ασφά­λεια επι­βα­τι­κού κοινού και εργα­ζο­μέ­νων(πχ απα­ραί­τη­τος εξο­πλι­σμός για εργα­ζό­με­νους, αντι­ση­πτικό σε κάθε βαγόνι, εισροή φρέσκου αέρα και αλλαγή φίλτρων αέρος στις αμα­ξο­στοι­χίες, απο­λύ­μανση, έλεγχος στην επι­βί­βαση).

Τέλος, οι πάροχοι υπη­ρε­σιών σε όλους τους τομείς οφεί­λουν:

-Να ενη­με­ρώ­νουν τους επι­βά­τες για τους κανόνες υγιει­νής και τα μέτρα προ­σω­πι­κής προ­στα­σίας.

-Να εφο­διά­ζουν το προ­σω­πικό με απα­ραί­τητα μέσα ατο­μι­κής προ­στα­σίας (μάσκα, γάντια, αλκο­ο­λούχο αντι­ση­πτικό).

-Να καθα­ρί­ζο­νται και να απο­λυ­μαί­νο­νται οι περιο­χές και τα σημεία επαφής επι­βα­τών και τα μηχα­νή­ματα με ειδικά υλικά.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.