Ειδήσεις

Τουρκική εφημερίδα: Μαζεύουν μετανάστες στα παράλια και τους ενθαρρύνουν να περάσουν στην Ελλάδα

Δεκάδες μετανάστες μεταφέρονται με λεωφορεία στα παράλια της Τουρκίας απέναντι απο τη Λέσβο  και τους ενθαρύνουν να περάσουν δια θαλάσσης στην Ελλάδα, αποκαλύπτει ρεπορτάζ της τουρκικής εφημρίδας Gazeteduvar.

Ηεφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις προσφύγων και βίντεο από το σημείο που βρίσκονται συγκεντρωμένοι και καταγγέλλουν τις  τουρκικές αρχές ότι τους άφησαν στο λιμάνι του Kόηόkkuyu, χωρίς νερό και φαγητό, τους πήραν  τα διαβατήρια και τα τηλέφωνα και τους λένε να περάσουν στα ελληνικά νησιά.

Οι πρόσφυγες που πήγαν στην Αδριανούπολη με την ελπίδα να περάσουν στην Ελλάδα  στέλνονται αρχικά σε στρατόπεδα σε διάφορες επαρχίες για να περάσουν το 14ήμερο της καραντίνας  και τώρα με λεωφορεία μεταφέρονται στα παράλια και ενθαρρύνονται να διασχίσουν τις ακτές προς την Ελλάδα, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Ένας πρόσφυγας, δηλώνει στην εφημερίδα: «Βρισκόμαστε τώρα στο Τσανάκκαλε. Η αστυνομία μας άφησε εδώ. Είμαστε σε ανοιχτό χώρο. Δεν υπάρχει ούτε φαγητό ούτε νερό ούτε τίποτα άλλο. Είπαν ότι θα μπορούσαμε να περάσουμε στην Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχει τρόπος. Εχουμε ξεμείνει εδώ».

Ένας αφγανός πρόσφυγας, δηλώνει ότι ενώ μεταφέρθηκαν στο Τσανάκκαλε, δεν τους δόθηκε καμία εξήγηση: «Μείναμε στο Pazarkule για 28 ημέρες. Οι στρατιώτες ήρθαν και μας ανάγκασαν να μπούμε σε λεωφορεία. Ρωτήσαμε πού μας πηγαίνετε; και μας είπαν ψέματα ότι πηγαίνουμε στο  Edirne. Πήραμε στο λεωφορείο στις 21:00 το βράδυ. Κανείς δεν ήξερε πού πάμε. Έμαθα ότι φτάσαμε στο Osmaniye στις 5 το πρωί. Μας πήραν τα τηλέφωνα και τα χρήματα από τα χέρια μας και τράβηξαν τα κορδόνια των παπουτσιών μας».

Αλλος πρόσφυγας λέει στην εφημερίδα: «Μας ρώτησαν αν θέλουμε να πάμε  επαρχίες όπου είμαστε εγγεγραμμένοι ή να πάμε στην Ευρώπη; και τους είπαμε ότι θέλουμε να πάμε στην Ευρώπη γιατί δεν έχουμε πουθενά αλλού να πάμε. Αλλά τώρα μας έφεραν και έριξαν εδώ. Η ζωή μας έχει τελειώσει. Υπάρχει μια τέτοια ζωή;»

Δείτε βίντεο από το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας

 

Να σημειώσουμε ότι  το Σάββατο ήρθαν στο φως πληροφορίες για συγκεντρώσεις μεταναστών, ασθενών με κορωνοϊό, στα τουρκικά παράλια, τους οποίους η Τουρκία επιχειρεί να τους προωθήσει στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά μικρασιατικά παράλια, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από camps εσωτερικού με λεωφορεία. Πολλοί από αυτούς ήταν στο Παζάρ Κουλέ, απέναντι από τις Καστανιές.

πηγή real.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου