Ρεπορτάζ

Εκκληση από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ρόδου για αίμα

Εκκληση απευθύνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου προς τους συμπολίτες μας, να δώσουν αίμα.
Όπως τόνισε με δηλώσεις του στην «δ» ο πρόεδρος κ. Φιλήμονας Νικολάου, προς το παρόν η απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να διαθέσει το κτήριο του Ελληνικού Προξενείου κατά την Ιταλοκρατία, για τις ανάγκες της αιμοληψίας του Νοσοκομείου Ρόδου, κατόπιν αιτήματος που υπεβλήθη στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, από τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, Χρήστο Ροϊλό, αποδείχθηκε στην πράξη ότι λειτούργησε θετικά.
«Οπωσδήποτε είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι όταν βρισκόμασταν στον χώρο του Γενικού Νοσοκομείου. Είναι και θέμα ψυχολογίας καθώς εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κόσμος αποφεύγει να πηγαίνει στο Νοσοκομείο, όπου στεγάζονταν τα γραφεία μας, για να δώσει αίμα. Αυτό έχει αλλάξει και αποτυπώνεται στα στατιστικά που αναφέρουν ότι την πρώτη εβδομάδα που μεταφερθήκαμε στο ανακαινισμένο κτήριο του παλαιού Ελληνικού Προξενείου, επί της οδού Ιωάννη Καζούλλη, στην πόλη της Ρόδου, είχαμε 125 αιμοδοσίες και την δεύτερη εβδομάδα, 132 αιμοδοσίες. Αυτό είναι ενθαρρυντικό αλλά όχι αρκετό διότι οι ανάγκες σε αίμα είναι πολύ μεγάλες. Δεν μπορώ να σας πω ότι είμαι ικανοποιημένος αφού οι συμπολίτες μας βρίσκονται σε περιορισμό –συνεπώς έχουν χρόνο για να δώσουν αίμα.
Εμείς θέλουμε ‘αιμοδότες συνείδησης’ –δηλαδή τακτικούς αιμοδότες που θα δώσουν εθελοντικά αίμα».
Σημειώνεται πως ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου καλύπτει κατά βάση τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και φυσικά, όλο το σύστημα της χώρας.
«Οι αιμοδότες αλλά και ο κόσμος που έρχονται στο κτήριο αυτό, είναι ενθουσιασμένοι καθώς είναι εύκολα προσβάσιμο, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Ρόδου και μ’ αυτό τον τρόπο αποφεύγουν κάθε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ρόδου. Στο κτήριο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και φυσικά, όλες οι αιμοληψίες γίνονται με πολύ προσοχή» λέει ο κ. Νικολάου.
Θυμίζουμε ότι ο λόγος για τον οποίον το Υπουργείο Υγείας, είτε απευθείας, είτε δια των ΥΠΕ, στράφηκε στην αυτοδιοίκηση για την αναζήτηση αιθουσών αιμοληψιών εκτός νοσοκομείων, είναι ότι τον τελευταίο καιρό, παρατηρείται οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος στη χώρα, η οποία οφείλεται στη δυσκολία των εθελοντών αιμοδοτών να μεταβούν στα νοσοκομεία λόγω του φόβου αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού.
Να σημειωθεί τέλος, ότι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου σχεδιάζει να διοργανώσει μια σειρά από δράσεις για να δοθεί αίμα αλλά βρίσκεται εν αναμονή των εξελίξεων λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί για τον κορωνοϊό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου