ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργασία για κοινωνικές δράσεις και Διά Βίου Μάθηση, μεταξύ Δήμου Ρόδου και Εκπαιδευτικού Ομίλου “Μητροπολιτικό-ΑΚΜΗ”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
94

Συμ­φω­νη­τι­κό συ­νερ­γα­σί­ας και συ­να­ντί­λη­ψης υπέ­γρα­ψαν σή­με­ρα ο Δήμος Ρόδου και ο Εκ­παι­δευ­τι­κός Όμι­λος “Μη­τρο­πο­λι­τι­κό-ΑΚΜΗ”. Το συμ­φω­νη­τι­κό υπε­γρά­φη σε ει­δι­κή εκ­δή­λω­ση από τον Δή­μαρ­χο Ρόδου, Αντώ­νη B. Κα­μπου­ρά­κη, και τον Πρό­ε­δρο του Εκ­παι­δευ­τι­κού Ομί­λου “Μη­τρο­πο­λι­τι­κό-Ακμή”, κ. Κων­στα­ντί­νο Ρο­δό­που­λο.

Ο εκ­παι­δευ­τι­κός ορ­γα­νι­σμός θα υλο­ποι­ή­σει εντε­λώς Δω­ρε­άν Κοι­νω­νι­κό Πρό­γραμ­μα, Δια Βίου Μά­θη­σης του Δήμου Ρόδου, στο οποίο με­τα­ξύ άλλων, θα πε­ρι­λαμ­βά­νο­νται οι ακό­λου­θες δρά­σεις:

• Συμ­με­το­χή των σπου­δα­στών και κα­θη­γη­τών του Ομί­λου Μη­τρο­πο­λι­τι­κό-ΑΚΜΗ, ως εθε­λο­ντών σε επι­λεγ­μέ­νες δρά­σεις του Δήμου.

• Διορ­γά­νω­ση, υπο­στή­ρι­ξη και υλο­ποί­η­ση πο­λι­τι­στι­κών εκ­δη­λώ­σε­ων για τον Δήμο π.χ. θε­α­τρι­κές πα­ρα­στά­σεις για παι­διά, συμ­με­το­χή με μπου­φέ σε εκ­δη­λώ­σεις του Δήμου από σπου­δα­στές και κα­θη­γη­τές του τομέα Γα­στρο­νο­μί­ας-Επι­σι­τι­σμού κ.λ.π.

• Χο­ρή­γη­ση υπο­τρο­φιών σε προ­γράμ­μα­τα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ καθώς και ΜΗ­ΤΡΟ­ΠΟ­ΛΙ­ΤΙ­ΚΟΥ ΚΟΛ­ΛΕ­ΓΙΟΥ ΡΟΔΟΥ σε άτομα ευ­πα­θών κοι­νω­νι­κών ομά­δων.

• Συμ­με­το­χή κα­θη­γη­τών και δω­ρε­άν εξα­σφά­λι­ση εγκα­τα­στά­σε­ων και ερ­γα­στη­ρί­ων του Ομί­λου σε προ­γράμ­μα­τα εκ­παί­δευ­σης και δια βίου μά­θη­σης που διορ­γα­νώ­νει ο Δήμος

• Δη­μιουρ­γία ξε­χω­ρι­στών και μο­να­δι­κού εν­δια­φέ­ρο­ντος ενο­τή­των επι­μόρ­φω­σης ενη­λί­κων, τα οποία θα προ­σφέ­ρο­νται εντε­λώς δω­ρε­άν στους δη­μό­τες του Δήμου Ρόδου, όπως:

§ Μα­γει­ρι­κή/Ζα­χα­ρο­πλα­στι­κή Τέχνη

§ Αι­σθη­τι­κή Άκρων

§ Εκ­μά­θη­ση ηλε­κτρο­νι­κών υπο­λο­γι­στών/digital marketing

§ Πρώ­τες Βο­ή­θειες, για Παι­δι­κούς Σταθ­μούς

§ Τε­χνι­κές Δια­χεί­ρι­σης Άγ­χους, Εξε­τά­σε­ων/Συμ­βου­λευ­τι­κή, για γο­νείς και μα­θη­τές

§ Η κα­τά­θλι­ψη των εφή­βων και ο ρόλος των γο­νιών

§ Δια­τρο­φι­κές δια­τα­ρα­χές στην παι­δι­κή και εφη­βι­κή ηλι­κία

• Δω­ρε­άν απα­σχό­λη­ση-Πρα­κτι­κή άσκη­ση σπου­δα­στών στους Δη­μο­τι­κούς Βρε­φο­νη­πια­κούς σταθ­μούς/ΚΑΠΗ/αθλη­τι­κούς χώ­ρους κ.λ.π., με βάση τις ανά­γκες του Δήμου

• Υπο­στή­ρι­ξη των κοι­νω­νι­κών δομών του Δήμου, σε προ­γράμ­μα­τα τους.

• Συμ­με­το­χή ανέρ­γων, σε επι­δο­τού­με­να προ­γράμ­μα­τα κα­τα­πο­λέ­μη­σης της ανερ­γί­ας (voucher), κα­τό­πιν υπό­δει­ξης της αρ­μό­διας κοι­νω­νι­κής υπη­ρε­σί­ας του Δήμου.

Σε σχε­τι­κή δή­λω­ση ο Δή­μαρ­χος Ρόδου, Αντώ­νης Β. Κα­μπου­ρά­κης, υπο­γραμ­μί­ζει:

“Είναι η ώρα της ευ­θύ­νης, για να πάμε μπρο­στά. Γι αυτό μας χα­ρο­ποιεί σή­με­ρα ιδιαί­τε­ρα, η συμ­φω­νία συ­νερ­γα­σί­ας και συ­να­ντί­λη­ψης με τον Εκ­παι­δευ­τι­κό Όμιλο “Μη­τρο­πο­λι­τι­κό- ΑΚΜΗ”, ο οποί­ος έρ­χε­ται να συ­νει­σφέ­ρει ενερ­γά και υπεύ­θυ­να, στο έργο μας προς τους δη­μό­τες. Το αν­θρώ­πι­νο δυ­να­μι­κό είναι ο στρα­τη­γι­κός πολ­λα­πλα­σια­στής, στην εξί­σω­ση της το­πι­κής ευ­η­με­ρί­ας, και γι αυτό ο Δήμος Ρόδου αξιο­ποιεί κάθε ευ­και­ρία και δυ­να­τό­τη­τα, ώστε, χωρίς κα­νέ­να οι­κο­νο­μι­κό κό­στος, να εμπλου­τί­ζει και να ανα­βαθ­μί­ζει τις πα­ρε­χό­με­νες υπη­ρε­σί­ες, προς τους δη­μό­τες του. Η ση­με­ρι­νή συμ­φω­νία δεί­χνει το δρόμο, που πρέ­πει να ακο­λου­θή­σου­με, Δήμος, ιδιω­τι­κός το­μέ­ας και το­πι­κή κοι­νω­νία, ενώ­νο­ντας τις δυ­νά­μεις μας για το κοινό καλό, της Ρόδου μας”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.