Ειδήσεις

Τέλος το κάπνισμα και στις παιδικές χαρές

Αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος στις παιδικές χαρές και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους όπου κινούνται παιδιά θα περιλαμβάνουν οι πρόνοιες της αντικαπνιστικής νομοθεσίας που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Τα συγκεκριμένα μέτρα θα αφορούν και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και τους κλειστούς αθλητικούς χώρους.

Τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα είναι ανάλογα με το παράπτωμά τους, ενώ το νομοσχέδιο θα περιέχει κατασταλτικό κομμάτι για ελέγχους κι επιθεωρήσεις.

«Ο Έλληνας έχει συλλογική συνείδηση και ατομική ευθύνη και φιλότιμο» σημείωσε ο Κικίλιας, ο οποίος τόνισε ότι στόχος δεν είναι η τιμωρία.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι τον Οκτώβρη θα ξεκινήσει μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία για τους πολίτες και στη συνέχεια θα υπάρξουν καμπάνιες σε βάθος τετραετίας.

Προσλήψεις στα νοσοκομεία

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε ξανά στα σχέδια για προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, διευκρινίζοντας ότι προτεραιότητα είναι η ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

«Δεν μου αρέσει καθόλου η εικόνα», είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι χρειάζονται τουλάχιστον τρεις νοσηλευτές ανά γιατρό και για κάθε κλίνη στις ΜΕΘ.

Δεσμεύτηκε πως προσλήψεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση θα γίνουν άμεσα, εντός πέντε μηνών.

πηγή newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου