ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσλήψεις στα νοσοκομεία σε λιγότερο από 5 μήνες – Προτεραιότητα οι ΜΕΘ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΜΕΘ
Ο Βασίλης Κικί­λιας σημεί­ωσε ότι προ­τε­ραιό­τητα όσον αφορά τη στε­λέ­χωση των νοσο­κο­μείων θα δοθεί στις Μονάδες Εντα­τι­κής Θερα­πείας

Τη δέσμευση του ότι οι προ­σλή­ψεις στο χώρο της υγείας θα προ­χω­ρή­σουν με πιο γοργούς ρυθμούς εξέ­φρασε ο υπουρ­γός Υγείας Βασίλης Κικί­λιας.

«Η πρό­σληψη γιατρών, νοση­λευ­τών και λοιπού προ­σω­πι­κού μέχρι σήμερα με τις δια­δι­κα­σίες του ΑΣΕΠ απαι­τούσε πάνω από ενάμιση χρόνο. Με ηλε­κτρο­νική πλατ­φόρμα και συγκε­κρι­μέ­νες δια­δι­κα­σίες -πάλι μέσα από το ΑΣΕΠ- θα έχουμε για­τρούς, νοση­λευ­τές και λοιπό προ­σω­πικό στα νοσο­κο­μεία μας σε λιγό­τερο από πέντε μήνες», είπε χαρα­κτη­ρι­στικά ο υπουρ­γός μιλώ­ντας στην τηλε­ό­ραση του ΣΚΑΪ.

Σημεί­ωσε ότι προ­τε­ραιό­τητα όσον αφορά τη στε­λέ­χωση των νοσο­κο­μείων θα δοθεί στις Μονάδες Εντα­τι­κής Θερα­πείας και εξήγησε το λόγο: «Από Δεκέμ­βριο μέχρι Μάρτιο έχουμε ενε­νή­ντα άτομα στην αναμονή για κρεβάτι εντα­τι­κής θερα­πείας λόγω του ιού της γρίπης. Δεν πρό­κει­ται ν’ αφήσω έτσι τους συναν­θρώ­πους μας».

Ο υπουρ­γός Υγείας έκανε λόγο για ηλε­κτρο­νικό σύστημα, το οποίο θα χει­ρί­ζε­ται το ΕΚΑΒ, και μέσω αυτού θα γίνεται η διανομή, η συλλογή, η πλη­ρο­φό­ρηση και η απόφαση για τις μονάδες εντα­τι­κής θερα­πείας.

Με αφορμή τη συζή­τηση για τα κρε­βά­τια εντα­τι­κής θερα­πείας και τη γρίπη, ο Β. Κικί­λιας ζήτησε από το ιατρικό προ­σω­πικό και τις ευπα­θείς ομάδες, ηλι­κιω­μέ­νοι και παιδιά με χρόνια νοσή­ματα να εμβο­λια­στούν. «Τέλος Σεπτεμ­βρίου είναι το εμβόλιο της γρίπης.  Παρα­καλώ θερμά όλους να μην φτά­σουμε στην καρδιά του χειμώνα και έχουμε άλλους είδους προ­βλή­ματα», είπε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Έμφαση στους ογκο­λο­γι­κούς ασθε­νείς

Ο υπουρ­γός Υγείας επι­σή­μανε πως οι Έλληνες έχουν ταλαι­πω­ρη­θεί πολλά χρόνια από ανα­κοι­νώ­σεις και μεγάλα λόγια για αυτά τα οποία πρό­κει­ται να αλλά­ξουν.  «Απο­στρέ­φο­μαι αυτό και θέλω πρώτα να κάνουμε πράγ­ματα όπως η λίστα των ογκο­λο­γι­κών που καταρ­γή­σαμε στα φαρ­μα­κεία του ΕΟΠΥΥ και μετά να τα λέω», τόνισε.

Μάλιστα είπε ότι θα δοθεί έμφαση στους ογκο­λο­γι­κούς ασθε­νείς και εξήγ­γειλε ότι θα αυξη­θούν οι βάρδιες στα ακτι­νο­λο­γικά μηχα­νή­ματα, προ­κει­μέ­νου να πάψουν να ταλαι­πω­ρού­νται οι ασθε­νείς καθώς θα μειω­θούν τα μεγάλα δια­στή­ματα ανα­μο­νής.

«Επίσης εξορ­θο­λο­γί­ζουμε τις λίστες στα χει­ρουρ­γεία και αλλά­ζουμε τον τρόπο λει­τουρ­γίας των ΤΕΠ έτσι ώστε να μην ταλαι­πω­ρού­νται οι ασθε­νείς.  Δεν θα υπάρξει διοι­κη­τής ή υπο­διοι­κη­τής νοσο­κο­μείου, που να μην είναι στα ΤΕΠ και να μην είναι στο νοσο­κο­μείο και στην εφη­με­ρία.  Ικανή και ανα­γκαία συνθήκη για να είναι κάποιος πλέον διοι­κη­τής και υπο­διοι­κη­τής σε νοσο­κο­μείο του ΕΣΥ είναι να βρί­σκε­ται στην ώρα της μάχης εκεί που οι πολίτες έρχο­νται και αγω­νιούν για τον συγγενή τους και πρέπει να λάβουν θερα­πεία», υπο­γράμ­μισε ο υπουρ­γός.

Ο κ. Κικί­λιας ξεκα­θά­ρισε ακόμη ότι δεν θα υπάρχει διοι­κη­τής ο οποίος -αφού περάσει από την 5μελή επι­τροπή που εξε­τά­ζει τα πτυχία του και τα λοιπά έγγραφα- θα προ­σλη­φθεί σε νοσο­κο­μείο αν εκ των προ­τέ­ρων δεν έχει υπο­γρά­ψει συμ­φω­νη­τικό με το ελλη­νικό κράτος ότι θα πιάνει ποιο­τι­κούς και ποσο­τι­κούς στόχους που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ασφά­λεια των ασθενών

πηγή ethnos.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.