ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελεύθεροι χωρίς όρους οι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι για τον βιασμό 19χρονης Νορβηγής

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
δικαστηριο

Ελεύ­θε­ροι χωρίς όρους, αφέ­θη­καν χθες μετά την απο­λο­γία τους, με ομό­φω­νη από­φα­ση της Ανα­κρί­τριας Υπη­ρε­σί­ας και του Ει­σαγ­γε­λέ­ως Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου, ένας 23χρο­νος Αλ­βα­νός κα­τη­γο­ρού­με­νος για βια­σμό και ο 28χρο­νος εξά­δελ­φός του κα­τη­γο­ρού­με­νος για άμεση συ­νέρ­γεια στην πράξη αυτή.

Θυ­μί­ζου­με ότι την 24η Ιου­λί­ου 2019 το με­ση­μέ­ρι μια 19χρονη υπή­κο­ος Νορ­βη­γί­ας κα­τήγ­γει­λε στο Κε­ντρι­κό Λι­με­ναρ­χείο Ρόδου ότι τις πρω­ι­νές ώρες της ίδιας ημέ­ρας άγνω­στο άτομο την προ­σέγ­γι­σε στην οδό Ορ­φα­νί­δου και την οδή­γη­σε παρά την θέ­λη­σή της σε έτερο άτομο, το οποίο την πα­ρέ­συ­ρε στην πα­ρα­λία της Ψα­ρο­πού­λας και την βίασε.

Οι λι­με­νι­κοί με βάση την πε­ρι­γρα­φή, που τους δό­θη­κε αλλά και από φω­το­γρα­φί­ες που τους έδωσε η φε­ρό­με­νη ως θύμα εντό­πι­σαν τους δύο κα­τη­γο­ρού­με­νους στο Φα­λη­ρά­κι και τους προ­σή­γα­γαν.

Η φε­ρό­με­νη ως θύμα τους ανα­γνώ­ρι­σε ανε­πι­φύ­λα­κτα και συ­νε­λή­φθη­σαν.

Ση­μειώ­νε­ται ότι και οι δύο Αλ­βα­νοί δια­μέ­νουν πα­ρά­νο­μα στη χώρα.

Από την ια­τρο­δι­κα­στι­κή εξέ­τα­ση που διε­νερ­γή­θη­κε στην 19χρονη δεν δια­πι­στώ­θη­καν κα­κώ­σεις στο σώμα της.

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να η 19χρονη κα­τέ­θε­σε ότι βρί­σκε­ται στο νησί από την 21η Ιου­λί­ου 2019 για μια εβδο­μά­δα με ένα γκρουπ συμ­μα­θη­τριών της.

Την 24η Ιου­λί­ου 2019 λίγο μετά τα με­σά­νυ­χτα με δύο φίλες της με­τέ­βη­σαν από το ξε­νο­δο­χείο σε μπάρ της Ορ­φα­νί­δου. Εκεί λόγω της πο­λυ­κο­σμί­ας έχασε τις φίλες της και τις ανα­ζη­τού­σε όταν ένας άν­δρας την τρά­βη­ξε από το χέρι και την οδή­γη­σε σε ένα μπαρ, όπου τον πε­ρί­με­νε ένας φίλος του.

Ο ένας εξ’ αυτών την έπια­σε από τον ώμο και την οδή­γη­σε στην πα­ρα­λία και την βίασε. Ακο­λού­θως όπως είπε την οδή­γη­σε σε ένα μη­χά­νη­μα αυ­τό­μα­της ανά­λη­ψης με­τρη­τών για να του δώσει χρή­μα­τα και εκεί­νη κα­τόρ­θω­σε την στιγ­μή εκεί­νη να ξε­φύ­γει.

Η 19χρονη κα­τόρ­θω­σε μά­λι­στα να τρα­βή­ξει φω­το­γρα­φί­ες του κα­ταγ­γελ­λό­με­νου μετά τον βια­σμό. Ση­μειώ­νε­ται εξάλ­λου ότι είχε κα­τα­να­λώ­σει ση­μα­ντι­κή πο­σό­τη­τα αλ­κο­όλ και ήταν με­θυ­σμέ­νη.

Ο 23χρο­νος απο­λο­γού­με­νος ισχυ­ρί­στη­κε ότι η μόνη ανη­συ­χία της 19χρο­νης ήταν να μην χάσει τις φίλες της και ότι ήλθε σε επαφή μαζί του με την θέ­λη­σή της ενώ περ­πα­τού­σαν αγκα­λια­σμέ­νοι. Τό­νι­σε ότι η ερω­τι­κή πράξη έγινε σε πο­λυ­σύ­χνα­στη πα­ρα­λία και σε ση­μείο που περ­νού­σε κό­σμος το­νί­ζο­ντας ότι δεν δι­καιο­λο­γεί­ται να διέ­πρα­ξε τα όσα του απο­δί­δο­νται χωρίς να φο­βά­ται ότι θα τον δει ή θα ακού­σει την γυ­ναί­κα να καλεί σε βο­ή­θεια κά­ποιος διερ­χό­με­νος.

Ο εξά­δελ­φος και συ­γκα­τη­γο­ρού­με­νός του από την άλλη υπο­στή­ρι­ξε ότι η 19χρονη φί­λη­σε λίγα λεπτά μετά την γνω­ρι­μία τους τον συγ­γε­νή του και ότι έφυ­γαν μαζί για την πα­ρα­λία. Υπο­στή­ρι­ξε ακόμη ότι ο εξά­δελ­φός του του είπε ότι ενώ της ζή­τη­σε να στα­μα­τή­σουν σε ένα πε­ρί­πτε­ρο και να αγο­ρά­σουν προ­φυ­λα­κτι­κά εκεί­νη του είπε όχι.

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης των κα­τη­γο­ρού­με­νων πα­ρέ­στη η δι­κη­γό­ρος κ. Μαρία Κρι­κο­πού­λου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 3 σχόλια

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. N. Rammos

    Η “πρώτη βιασθείσα” στην Ελλάδα, είναι μια που -αν δεν κάνω λάθος- τη λένε Δικαιοσύνη. Και δεν πίνει μάλιστα..

  2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ----------ΑΠΟΡΡΗΤΟ--ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ

    ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ ΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ????ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥΣ- ΒΙΑΖΟΥΜΕ- ΛΗΣΤΕΥΟΥΜΕ -ΤΟΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΜΕ- ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ Η ΜΕΘΗ????ΙΣΑ ΙΣΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ-ΟΠΩΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ -ΝΟΜΙΖΩ -ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ????ΜΗΠΩΣ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ-ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ????
    ΝΑΝΣΗ

  3. Gianis

    METHYSMENH H OXI OTAN DEN EINAI KALA ENA ATOMO DEN TO BIAZOYN, OPOTE H DIKAIOSYNH AKOMH EINAI GIA KLAMATA, KAI AYTOI TORA POY BGHKAN THA BIASOYN KAPIA ALLH DEN EINAI KOROHDA, KAI THA SYNEXISH TO NHSH NA EINAI TO NHSH TON BIASTON GIA NA MHN ZHGONH KANEIS.