Τοπικές Ειδήσεις

Καρπαθιά βρέθηκε υπόλογη για ρευματοκλοπή που δεν διέπραξε

Με απόφαση, που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, παραπέμπεται προς εκδίκαση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, η αγωγή μιας κατοίκου της Καρπάθου κατά της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.
Με την αγωγή της αιτείται να αναγνωρισθεί η προσβολή της προσωπικότητάς της, να απόσχουν από κάθε πράξη διακοπής της ηλεκτροδοτήσεως της οικίας της και να της καταβάλουν το ποσό των 25.000 ευρώ, για την ηθική βλάβη την οποίαν υπέστη.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ενάγουσας, τυγχάνει κυρία μιας ισόγειας κατοικίας 121 τ.μ. που βρίσκεται στην Κάρπαθο εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως κύρια κατοικία από αυτή και την οικογένειά της. Ενώ είχε υπάρξει καθ’όλα συνεπής έναντι των εναγομένων το έτος 2011, ειδοποιήθηκε, ότι κατόπιν ελέγχου του συνεργείου της δεύτερης των εναγομένων διαπιστώθηκε πρόβλημα λειτουργίας στο μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας της, για το οποίο ωστόσο ουδεμία ευθύνη έφερε, καθώς σημειωτέον ο εν λόγω μετρητής δεν βρίσκεται εντός των ορίων της οικίας της αλλά περί τα 250 μέτρα έξωθεν αυτής και μάλιστα σε ακίνητο, ιδιοκτησίας άλλου, με αποτέλεσμα να μην προκύπτουν από τον εν λόγω μετρητή ακριβείς ενδείξεις της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.
Αφότου η ενάγουσα απευθύνθηκε στη ΔΕΗ ζήτησε την τοποθέτηση νέου μετρητή, όπως και έγινε από τη δεύτερη των εναγομένων, τοποθετώντας τον μάλιστα στο ίδιο σημείο. Έτσι μετά από αυτό η ενάγουσα προέβαινε κανονικά κατά τις προκαθορισμένες ημερομηνίες στην εξόφληση των λογαριασμών που της απέστελλε η πρώτη των εναγομένων μέχρι που το έτος 2015 κλήθηκε να εξοφλήσει λογαριασμούς με αρκετά αυξημένες χρεώσεις που άγγιζαν τα 1.800 ευρώ και τα οποία αποπλήρωσε ρυθμίζοντάς τα με δόσεις 1.800,00 ευρώ, προς αποφυγήν διακοπής της ηλεκτροδότησης της οικίας της.
Ωστόσο, αργότερα η ενάγουσα πληροφορήθηκε πως πριν τη ρύθμιση της οφειλής της διενεργήθηκε έλεγχος στο μετρητή και διαπιστώθηκε ότι δεν κατέγραφε το σύνολο της καταναλωθείσας ενέργειας, η οποία εν τέλει προσδιορίσθηκε κατά την ενάγουσα εντελώς αυθαίρετα σε ποσότητα διαφυγούσης ενέργειας 37.201 kwh για το χρονικό διάστημα από 03/02/2012 έως 13/01/2015. Το ως άνω περιστατικό έγινε γνωστό στην ενάγουσα μόλις τον Ιούνιο του 2016 από επιστολή που της απέστειλε η πρώτη των εναγομένων Δ.Ε.Η. την ως άνω ημερομηνία, γνωστοποιώντας της ότι με βάση την παραπάνω «διαπίστωση» του συνεργείου της Δ.ΕΔ.Δ.Η.Ε. προέκυψε χρεωστική διαφορά ποσού 8.930,00 €, η οποία ενσωματώθηκε σε έκτακτο λογαριασμό κατανάλωσης ρεύματος της ΔΕΗ, που εκδόθηκε την 23η/06/2016 με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 18/07/2016, καταλογίζοντάς της μάλιστα εντελώς αυθαίρετα το αδίκημα της ρευματοκλοπής και ασκώντας εις βάρος της έγκληση για τα αδικήματα της παραβίασης σφραγίδων, της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας, της απάτης και της πλαστογραφίας. Μάλιστα η εναγομένη κατά τους ισχυρισμούς της ενάγουσας προέβη αυθαιρέτως στη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία της 8 μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας εξόφλησης. Οι αιτήσεις της ενάγουσας για μεταφορά του μετρητή σε δικό της χώρο αλλά και άμεση επανασύνδεση εξαιτίας των προβλημάτων υγείας του συζύγου της καθώς η διακοπή του ρεύματος θέτει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, δεν εισακούστηκαν.
Σύμφωνα με την ενάγουσα, οι εναγόμενες προέβησαν σε πληθώρα αδικοπρακτικών ενεργειών εις βάρος της, λειτουργώντας παρανόμως και αντισυμβατικώς διέκοψαν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας της οικίας της, ενώ την καταμήνυσαν εν γνώσει τους ψευδώς για ρευματοκλοπή, απάτη και πλαστογραφία. Έτσι, η ενάγουσα θεωρεί πως με τις ως άνω πράξεις τους προέβησαν σε κατάφωρη προσβολή της προσωπικότητάς της, έθεσαν δε σε κίνδυνο την υγεία του συζύγου της, ο οποίος πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη και λόγω της ασθένειάς του πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε χώρο κλιματιζόμενο και να χρησιμοποιεί φιάλες οξυγόνου και επομένως θα πρέπει να αποκατασταθεί η ανωτέρω βλάβη της.

Σημειώνεται εξάλλου ότι η ενάγουσα έχει αθωωθεί από την κατηγορία της ρευματοκλοπής που της απαγγέλθηκε.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Κώστας Διακονής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου