ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία «θα κυνηγήσει μέχρι τέλους» τους οκτώ αξιωματικούς στην Ελλάδα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
οκτω

Επα­νήλθε ο Τούρκος υπουρ­γός Δικαιο­σύ­νης

Αίτημα για έκδοση των «τρο­μο­κρα­τών», όπως τους απο­κα­λεί, που συμ­με­τεί­χαν στην από­πειρα πρα­ξι­κο­πή­μα­τος του Ιούλιου του 2016, επα­νέ­φερε την Παρα­σκευή η Άγκυρα δια του τούρκου υπουρ­γού Δικαιο­σύ­νης.

«Θέλουμε την έκδοση των τρο­μο­κρα­τών η οποία απαι­τεί­ται από τον δικα­στικό τουρ­κικό μηχα­νι­σμό » δήλωσε στους Τούρ­κους δημο­σιο­γρά­φους ο Αμπ­ντουλ­χα­μίντ Γκιουλ ανα­φε­ρό­με­νος σε πλη­ρο­φο­ρίες ότι η Ελλάδα προ­σπα­θεί κρυφά να τους μετα­φέ­ρει κρυφά σε τρίτες χώρες.

«Θα κυνη­γή­σουμε το θέμα μέχρι τέλους ως Τουρ­κική Δημο­κρα­τία» δήλωσε χαρα­κτη­ρι­στικά ο τούρκος υπουρ­γός, σύμφωνα με το πρα­κτο­ρείο Ανατολή.

«Το 2018, η Ελλάδα μαζί με τη Γερ­μα­νία ήταν μεταξύ των κορυ­φαίων χωρών της ΕΕ στις οποίες αξιω­μα­τού­χοι του FETO ζήτησαν άσυλο μετά την από­πειρα πρα­ξι­κο­πή­μα­τος» σχο­λιά­ζει το πρα­κτο­ρείο Ανατολή, επι­κα­λού­μενο Τούρ­κους αξιω­μα­τού­χους.

Η Άγκυρα κατη­γο­ρεί την ισλα­μι­στική οργά­νωση FETO ότι βρί­σκε­ται πίσω από μια «μακρο­χρό­νια εκστρα­τεία για την ανα­τροπή του κράτους μέσω της διείσ­δυ­σης στους τουρ­κι­κούς θεσμούς, ιδίως της στρα­τιω­τι­κής, αστυ­νο­μι­κής και δικα­στι­κής εξου­σίας». Στο πλαίσιο αυτό, ο Ταγίπ Ερντο­γάν έχει προ­χω­ρή­σει στην απόταξη εκα­το­ντά­δων χιλιά­δων στρα­τιω­τι­κών, δικα­στι­κών, αστυ­νο­μι­κών και δημο­σίων υπαλ­λή­λων και έχει κλείσει δεκάδες τουρ­κικά ΜΜΕ.

πηγή newpost.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.