Ρεπορτάζ

Στις 11 σήμερα το πρωί ο καθαγιασμός των υδάτων – Ποιοι θα βουτήξουν για τον σταυρό

Με κάθε επισημότητα θα γίνει ο εορτασμός των Θεοφανίων σήμερα στη Ρόδο. Στις 8 το πρωί θα πραγματοποιηθεί θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μαντράκι χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου.

Ο Μέγας Αγιασμός εντός του Ιερού Ναού θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί και στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί, παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθους κόσμου, η τελετή καθαγιασμού των υδάτων από τον προβλήτα που θα υπάρχει δίπλα από την ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πλάι στο ελαφάκι.
Μέχρι και χθες το μεσημέρι 9 άτομα παρουσιάστηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου για να δηλώσουν συμμετοχή στο έθιμο της ανάσυρσης του Τιμίου Σταυρού από τη θάλασσα προσκομίζοντας τις απαιτούμενες ιατρικές βεβαιώσεις.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
1) Μιχαήλ Τριανταφύλου
2) Αθανάσιο Μεγαλούδη
3) Γεώργιο Ζαρίφη
4) Θεόδωρο Αναγνώστη
5) Ευάγγελο Καρυοφυλάκη
6) Γιώργο Μαγκαφά
7) Ελένη Καραγιάννη
8) Σωτήριο Μπαλαλά
9) Νίκο Αντωνόπουλο
Μετά την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων στον Ευαγγελισμό, θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου στις εγκαταστάσεις του. Σημειώνεται ότι στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο τουριστικό λιμάνι από τον πατέρα Χρήστο Σιάννα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Παλιάς Πόλης Ρόδου. Όσοι επιθυμούν να πέσουν για το σταυρό, θα πρέπει να βρίσκονται στο τουριστικό λιμάνι στις 9.15 το πρωί για να δηλώσουν συμμετοχή και να επιβιβαστούν στο καΐκι απ’ όπου θα πέσουν για το σταυρό.
Το έθιμο του καθαγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθεί φέτος και στη νέα μαρίνα από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου.
Η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων θα γίνει επίσης στην Ιαλυσό και στα χωριά της Ρόδου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου