Συνεντεύξεις

Φ. Xατζηδιάκος: «Δεν έχουμε ιδιοκτησιακή σχέση με την εξουσία ούτε θεωρούμε εαυτούς ισόβιους ενοίκους του Δήμου Ρόδου»

Συνέντευξη στον Δαμιανό Aθανασίου

Για το έργο που έχει επιτελεσθεί και τις προοπτικές που διανοίγονται, ομιλεί σήμερα στη «δημοκρατική», ακόμα και με διάθεση αυτοκριτικής, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκος.
Πρόκειται για μια από τις καθιερωμένες, κάθε πρωτοχρονιά, συνεντεύξεις με φορείς της τοπικής εξουσίας, ώστε οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να κρίνουν και να ενεργήσουν αναλόγως.
• Κύριε Δήμαρχε, βρισκόσαστε στον τελευταίο χρόνο της πρώτης δημοτικής σας θητείας. Είστε ικανοποιημένος από τον αποτέλεσμα της πορείας σας, έχουν επιτευχθεί οι στόχοι, που είχατε θέσει στην πρώτη Αυτοδιοικητική σας θητεία;
Κ. Αθανασίου, πριν αναφερθώ στα πεπραγμένα της παρούσας δημοτικής αρχής να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε την δυνατότητα, με την «ανατολή» του καινούριου έτους να ευχηθώ στους συμπολίτες μας, να έχουν υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία προσωπική και οικογενειακή.
Καθώς ολοκληρώνεται ο πολιτικός χρόνος της πρώτης αυτοδιοικητικής μας θητείας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο είναι χρήσιμο να αναφερθούμε σε όσα, με μεθοδικότητα, με την εμπειρία μας, αλλά κυρίως με πολλή δουλειά, έχουμε θέσει τις βάσεις για ένα πολυεπίπεδο έργο, σε παρεμβάσεις, δράσεις και έργα, από τα οποία άλλα έχουν υλοποιηθεί, άλλα έχουν δημοπρατηθεί και άλλα βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης. Στο πλαίσιο αυτό οι προγραμματικές στοχεύσεις μας στο μέτρο του εφικτού, βρίσκονται σε αντιστοιχία, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε.

• Σε ποιους τομείς εκτιμάτε ότι έχετε επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα;
Πριν αναφερθώ συνοπτικά σε στοχευμένες, άμεσες, καινοτόμες και ριζοσπαστικές λύσεις που δόθηκαν σε συγκεκριμένα και χρόνια ζητήματα και προβλήματα, θα ξεκινήσω με τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου μας. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι, παρά τις μειώσεις κατά 60% των κεντρικών πόρων και μέσα σε δυσμενείς συνθήκες, δίχως να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη και χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση στον πολίτη, με συνετή, χρηστή και προσεκτική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου έχουμε πετύχει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι ο Δήμος μας σήμερα πατάει γερά στα πόδια του σε οικονομικό επίπεδο, κάτι που δεν συμβαίνει δυστυχώς με όλους τους δήμους της χώρας. ΄Ολες οι δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου μας είναι με θετικό πρόσημο και με προοπτική ακόμη μεγαλύτερης απόδοσης.
>Στον τομέα του περιβάλλοντος και της καθαριότητας, αποτελέσαμε πρότυπο δήμου, στο οποίο έκαναν αναφορά πρόσφατα αθηναϊκές εφημερίδες για το μοντέλο διαχείρισης – ανακύκλωσης των απορριμμάτων, με εξαιρετικά αποτελέσματα για την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του νησιού μας. Λειτουργήσαμε το ΚΔΑΥ, τον ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου με πλήρη μηχανολογικό εξοπλισμό και 3 μεγάλα μηχανήματα.
Εκτός από την ανάθεση σε ιδιώτη πλέον του 50% του κύκλου εργασιών καθαριότητας, με 22 απορριμματοφόρα προχωρήσαμε στην ανανέωση του στόλου με την απόκτηση συνολικά 11 νέων υπερσύγχρονων απορριμματοφόρων και άλλων δέκα (10) αναγκαίων οχημάτων και σε συνδυασμό με τον διαρκή εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της υπηρεσίας, θα βελτιώνεται συνεχώς το επίπεδο της καθαριότητας ώστε μαζί με την καθημερινή, σκληρή προσπάθεια του προσωπικού και με τη συνεργασία των δημοτών, που έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι μας είναι απαραίτητη, πιστεύω ότι θα οδηγήσουμε εντέλει στην επίτευξη του στόχου μας: Η Ρόδος να γίνει ένας από τους πράσινους δήμους της χώρας μας.
>Στα Έργα Υποδομών, τον τελευταίο χρόνο, αφού ξεπεράσαμε τα προβλήματα της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, δημοπρατήσαμε όσα έργα δεν έχουν δημοπρατηθεί τα τελευταία 20 χρόνια στο νησί, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 50 εκατομμυρίων Ευρώ. ΄Ηδη είναι δημοπρατημένα 74 έργα και τους επόμενους μήνες αναμένεται η ένταξη και η δημοπράτηση τουλάχιστον άλλων 20 έργων.
Παρά την μείωση των κεντρικών πόρων, αξιοποιούμε όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα, είτε μέσω ΕΣΠΑ, είτε μέσω INTEREG, είτε με την προώθηση ΣΔΙΤ και Συμβάσεων Παραχώρησης για την υλοποίηση απαραίτητων έργων που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης και των χωριών και θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση εμβληματικών κτηρίων, σχολείων, πάρκων, του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου και φωτισμού και θα συμβάλουν στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη. Επιγραμματικά αναφέρω ότι:
α) Έχουν εγκατασταθεί εργολάβοι στο Ροδίνι, στο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου, στη βίλα Ακάβη, στο Δημαρχείο και στο Εθνικό για τις εξωτερικές όψεις, στην παλιά πόλη στην οδό Ιπποτών, στα έργα που χρηματοδοτεί η ΔΕΗ στην Κατταβιά και στο Γεννάδι, στο νέο βρεφονηπιακό Ιαλυσού, στο 12θέσιο σχολείο Αρχαγγέλου και σε όλα τα σχολικά κτήρια του νησιού για τις επείγουσες συντηρήσεις.
Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα εγκατασταθούν οι εργολάβοι, στις Πεταλούδες, στις αναπλάσεις των αύλειων χώρων 50 σχολείων και νηπιαγωγείων, στην συντήρηση του Εθνικού σταδίου και του γηπέδου μπάσκετ στ΄ Αφάντου, στις 24 Ιανουαρίου αναμένεται η ολοκλήρωση των διαγωνισμών για την ανάδειξη εργολάβων της αποκατάστασης της Ροδιακής Έπαυλης, των πλακόστρωτων προσβάσεων ΑΜΕΑ στην παλιά πόλη της Α’ φάσης του ξυλοπεζόδρομου, της οροφής του κλειστού γυμναστηρίου του Βενετοκλείου αλλά και της κατασκευής 37 νέων παιδικών χαρών στην πόλη και στις κοινότητες του νησιού.
Εννοείται ότι για όλους αυτούς τους διαγωνισμούς έχουμε εξασφαλισμένους τους πόρους εν μέρει από προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ) και συμπληρωματικά από ίδιους πόρους του δήμου.
Όμως σημαντικό έργο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων είναι και η αντικατάσταση του συνόλου του δημοτικού φωτισμού του νησιού με νέους λαμπτήρες οικονομίας αλλά και άπλετου φωτισμού τύπου LED, συνολικά 30.000 λαμπτήρων και η εφαρμογή έξυπνων τεχνολογιών. Ήδη στις 10-12-2018 εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση ανάθεσης και μέχρι 12 Ιανουαρίου θα υπογράψουμε τη σχετική σύμβαση ώστε να αρχίσει άμεσα το έργο.
β) Στην δημοτική οδοποιία, σε Α φάση, έχουν ολοκληρωθεί 14 διαγωνισμοί και έχουν αναδειχθεί εργολάβοι, για την ασφαλτόστρωση και αποκατάσταση του οδοστρώματος, σε 22 δρόμους της πόλης και σε όλους τους οικισμούς των κοινοτήτων, αλλά και σε τουριστικές περιοχές όπως τα Στεγνά, τα Βλυχά, το Πλημμύρι κ.α. Αμέσως μετά τις γιορτές θα υπογραφούν οι συμβάσεις και φιλοδοξούμε να ολοκληρωθούν οι εργασίες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους και ετοιμάζουμε τις μελέτες για την Β φάση έργων οδοποιίας ώστε να ξεκινήσουν τον Οκτώβρη με την λήξη της νέας σεζόν. Ταυτόχρονα έχουν αναδειχθεί εργολάβοι σε τρία έργα αγροτικής οδοποιίας στις ενότητες Καμείρου, Αταβύρου, Νότιας Ρόδου και αναμένεται η ένταξη ακόμη τριών νέων μελετών σε άλλες αγροτικές περιοχές συνολικού προϋπολογισμού 3,6 εκ. Ευρώ.,
Στη πόλη της Ρόδου, μετά τις μικρής κλίμακας παρεμβάσεις σε παλαιά και νέα πεζοδρόμια, στις περιοχές Νιοχωρίου, Καναμάτ, Μητροπόλεως, Αγίου Νικολάου, Στ. Καζούλη κ.α. είναι σε εξέλιξη 2 νέες εργολαβίες πεζοδρομίων και αντικατάστασης των κυβόλιθων στο κέντρο της πόλης.
>Στην κοινωνική πολιτική: Ο Δήμος Ρόδου είναι ο πρώτος πανελλαδικά Δήμος, ο οποίος αξιοποίησε χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και λειτουργεί σήμερα το Κέντρο Κοινότητας για την στήριξη συμπολιτών μας με κοινωνικό ιατρείο φαρμακείο και κοινωνικές παροχές και το συσσίτιο του δήμου παρασκευάζει και διανέμει καθημερινά 320 μερίδες φαγητού σε άπορους συμπολίτες μας. Είναι γνωστό επιπλέον, ότι με ίδιους πόρους, λειτουργούμε σ’ όλο το νησί 21 βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ παρέχουμε φροντίδα, μέσω των δημοτικών δομών βοήθειας στο σπίτι σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας, με 8 δομές στα χωριά και 2 μέσα στη πόλη. Διατηρούμε τα Κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων στη Ρόδο και στα Κοσκινού και το ΚΑΠΗ Ρόδου με παράρτημα στην Ιαλυσό και την Κρεμαστή. Λειτουργούμε τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών και το συμβουλευτικό κέντρο και γενικά καθημερινά είμαστε δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του νησιού
>Στον πολιτισμό: Ο πολιτισμός, εξακολουθεί να είναι επίκαιρος και να επηρεάζει την ανθρωπότητα. Αποτελεί μορφή ήπιας ισχύος, αλλά και οικονομική δύναμη. Γι’ αυτό ως δημοτική αρχή επιδιώκουμε να καταστήσουμε την Ρόδο διεθνή αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό και για αυτό αναλαμβάνουμε διοργανώσεις ή συνδιοργανώσεις και συμμετέχουμε σε διεθνή FORA, προκειμένου να εξασφαλίζουμε την προβολή του νησιού μας! Επιπλέον είναι γνωστό στους συμπολίτες μας πόσες εκδηλώσεις πολιτισμού, γίνονται σε όλη την διάρκεια του χρόνου για την τέχνη, την ιστορία, την μουσική, τον χορό, την φιλοσοφία. Πόσες προσωπικότητες έχουν φιλοξενηθεί και με πόση επιτυχία διοργανώνεται κάθε εκδήλωση του Δήμου μας. Δεν χρειάζονται να απαριθμούμε τις δράσεις πολιτισμού. Είναι καταγεγραμμένες στο συλλογικό υποσυνείδητο.
> Στον Τουρισμό συμμετείχαμε σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις, κάνουμε τη Ρόδο εξωστρεφή που συνδιαλέγεται ισότιμα με άλλες πόλεις και φορείς από ολόκληρο τον κόσμο.

• Σε ποιους τομείς υπάρχει στασιμότητα και γιατί;
Τα «αδιέξοδα στην διέξοδο» της εκτέλεσης κάθε έργου και δράσης όλων των αυτοδιοικητικών της χώρας μας, που δυστυχώς εμποδίζουν την εξέλιξή τους είναι η γραφειοκρατία, η πολυδαίδαλη νομοθεσία, οι αγκυλώσεις των πολεοδομικών μελετών και πολλά άλλα ζητήματα που δεν εξαρτώνται από τους εκάστοτε διοικούντες τον Δήμο.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη κάθε έργου είναι η απλούστευση των διαδικασιών. Δεν είναι δυνατόν, το μικρότερο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ανάθεση ενός έργου, ειδικά σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας, να κυμαίνεται από ….. έως …. μήνες και να προαπαιτούνται 27 ή και περισσότερες διοικητικές και ελεγκτικές ενέργειες! Ή να έχει τροποποιηθεί ο νόμος 4412 για τα δημόσια έργα , από την 8η Αυγούστου του 2016 που άρχισε η εφαρμογή του μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου του 2017, 204 φορές!! Το σύνολο των αυτοδιοικητικών της χώρας έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στην ΚΕΔΕ στα προβλήματα αυτά, καθώς επίσης στον απογαλακτισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κεντρικό κράτος και στον επαναπροσδιορισμό των αρμοδιοτήτων του Α’ και Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης, ώστε να αποτρέπονται φαινόμενα αλληλοεπικαλύψεων και εμπλοκών.
Ασφαλώς αυτά δεν ενδιαφέρουν τον πολίτη, δεν αποτελούν δικαιολογία. Είναι όμως μια πραγματικότητα. Οι γραφειοκρατικές αυτές αγκυλώσεις αποτελούν μέρος του προβλήματος.

• Ποιες είναι οι επόμενες στοχεύσεις σας σε σχέση με την παραγωγή του δημοτικού έργου;
Το αποτύπωμά μας είναι ορατό. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει και υποβάλει προς έγκριση τις μελέτες για το στρατηγικό σχέδιό Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου μας, στην περιοχή της νέας Μαρίνας μέχρι το λιμάνι, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς μας εταίρους, καθώς και τη μελέτη για την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της πόλης στο πρόγραμμα των ανοικτών κέντρων εμπορίου σε συνεργασία με το Εμπορικό επιμελητήριο.
Θα μπορούσα επιγραμματικά να θέσω τις βασικές μας στοχεύσεις, που θα εφαρμόσει ο Δήμος Ρόδος, πρωτοποριακά με το σύστημα χρηματοδότησης έργων με ΣΔΙΤ. Για τον σκοπό αυτό έχουν εγκριθεί: α)Η κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, προϋπολογισμού 37.000.000 ευρώ. β) Η κατασκευή 11 νέων σύγχρονων, βιοκλιματικών σχολικών μονάδων και 2 κλειστών γυμναστηρίων, προϋπολογισμού 26.000.000 Ευρώ. Μεγάλο στόχο μας αποτελεί και η δρομολόγηση κατασκευής parking μέσω ΣΔΙΤ η με σύμβαση παραχώρησης. Και γ) Η αναμενόμενη από το Υπουργείο Υποδομών δημοπράτηση της Α φάσης του έργου της νέας εισόδου της πόλης από το αεροδρόμιο προς Κανδηλί και η ολοκλήρωση της μελέτης της Β΄ φάσης μέχρι την περιμετρική, το σπουδαιότερο οδικό έργο στο νησί για το οποίο δεσμεύσαμε με δηλώσεις τους τόσο τον σημερινό πρωθυπουργό. όσο και την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Σταϊκούρα στις τελευταίες τους επισκέψεις στη Ρόδο. Ωριμάσαμε παλιότερες μελέτες, προχωρήσαμε σε καινούργιες και είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε καίριες παρεμβάσεις έτσι ώστε το έτος 2019 να είναι ο χρόνος της δημιουργίας και καθοριστικής αλλαγής για όλο το νησί.

• Η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει και υπάρχουν πολλές διαφαινόμενες υποψηφιότητες. Πώς εκτιμάτε την εκλογική αυτή αναμέτρηση;
Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και σε όποιες άλλες εκλογικές αναμετρήσεις επιθυμεί, προκειμένου να υπηρετήσει ένα σημαντικό θεσμό της Αυτοδιοίκησης, που αφορά τους Δήμους.
‘Ετσι και η απόφαση των φερομένων ως υποψηφίων στις επικείμενες εκλογές του Α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης για τον Δήμο Ρόδου, εκτιμώ, ότι εκπορεύεται από αυτούς τους λόγους και ασφαλώς θα συναρτάται από ένα πρόγραμμα, το οποίο με ενδιαφέρον θα ακούσω. Παρακολουθώ καθημερινά και θα παρακολουθώ τις επισημάνσεις, την κριτική και τον προγραμματικό λόγο όσων έχουν εκδηλώσει αυτό το ενδιαφέρον.
Για μας πολιτικός πολιτισμός σημαίνει επιχειρήματα, προτάσεις, θέσεις, ισότιμα και δημοκρατικά. Οι ανακρίβειες, οι δογματισμοί και οι κάθε λογής συναλλαγές, είναι πέραν από τις αδιαπραγμάτευτες θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας, της λογοδοσίας, της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης, με τις οποίες πορεύεται η παράταξη μας και για μένα προσωπικά κάθε άλλη εκδοχή από οποιονδήποτε και αν προέρχεται αποτελεί «κόκκινη γραμμή».
Στο πλαίσιο αυτό είμαι στη διάθεση του κάθε υποψηφίου για οποιαδήποτε διευκρίνιση και απάντηση. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουμε πως χρειάζεται συναίνεση και συνεργασία για να πετύχουμε την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας. Η παράταξη μας είναι ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, η οποία περιλαμβάνει στους κόλπους της μέλη διαφόρων πολιτικών τάσεων και πεποιθήσεων. Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις, εφ’ όσον δεν εμποδίζουν την εξέλιξη του δημοτικού έργου, είναι αναμενόμενες και εφόσον δεν εκφεύγουν των ορίων, είναι και ανεκτές.
Για την παράταξη μας, ως δημοτική αρχή η ενασχόληση με τις ενδεχόμενες υποψηφιότητες για τις επικείμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές δεν επηρεάζει το έργο και τη δουλειά, που έχουμε μπροστά μας. Επιδιώκουμε να προχωρήσουμε και να επιταχύνουμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας, να «ωριμάσουμε» έργα και δεν ανακόπτεται η διοίκηση και η λειτουργία του Δήμου από πολιτικές εξελίξεις. Ωστόσο καμιά εκλογική αναμέτρηση δεν είναι περίπατος. Οι εκλογές είναι εκλογές και οι κάλπες είναι κάλπες, όπως χαρακτηριστικά τονίζουμε, όσοι ασχολούμαστε με τα δημόσια πράγματα. Κανένας εφησυχασμός επομένως.
Και επειδή είμαι ρεαλιστής, ο χρόνος είναι μια αναπόδραστη πραγματικότητα, που οφείλουμε ως Δημοτική Αρχή να τον αξιοποιούμε με ταχύτητα, με επιμονή και υπομονή, με γνώση, με πολλή δουλειά, με συνεννόηση και συνέργεια για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, να διεκδικήσουμε τις λύσεις, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών και να πορευτούμε δημιουργικά για το κοινό καλό. Όταν έρθει η ώρα θα συζητήσουμε τα πάντα με περισσότερες λεπτομέρειες.

• Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους συμπολίτες μας;
Ως δημοτική αρχή έχουμε δρομολογήσει σημαντικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις, που έρχονται να καλύψουν χρόνια και μεγάλα κενά, τα οποία συνέθλιβαν τις δυνατότητες ανάπτυξης του τόπου μας. Οι επίμονες προσπάθειές μας είναι στοχευμένες και εστιασμένες, ώστε να δοθούν άμεσες, καινοτόμες και ριζοσπαστικές λύσεις. Ανεξάρτητα από το αν προβάλλεται ή όχι, επικοινωνιακά, το έργο της δημοτικής αρχής, η επαφή μας με τους συμπολίτες μας παραμένει καθημερινή και ουσιαστική και το υλοποιηθέν έργο ορατό.
Στο πλαίσιο αυτό η δημοτική αρχή στο επόμενο χρονικό διάστημα θα επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση όλων των έργων και των δράσεων, στους τομείς που προανέφερα. Δεν έχουμε ιδιοκτησιακή σχέση με την εξουσία, ούτε θεωρούμε εαυτούς ισόβιους ενοίκους του Δήμου Ρόδου, ωστόσο θέλουμε στην επόμενη αυτοδιοικητική θητεία να ολοκληρώσουμε τα έργα που έχουμε δρομολογήσει, τα οποία αποτελούν μέρος του συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για τον Δήμο μας.
Πιστεύω ακράδαντα, ότι οι συνδημότες μας εκτιμούν την προσπάθειά μας και ασφαλώς θα δουν τα αποτελέσματα του παραγόμενου έργου μας. Οι εξελίξεις στους τομείς, που έχουν δρομολογηθεί θα καταστήσουν τη Ρόδο ακόμη πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη και πιο λειτουργική!
Τελειώνοντας, να ευχηθώ και πάλι προσωπική και οικογενειακή ενδυνάμωση, υγεία, ευημερία. Το νέο έτος να φέρει για τον ΔΗΜΟ μας το μέγιστο δυνατό ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ των προσπαθειών μας. Να φέρει γόνιμη και παραγωγική συνεργασία, δημιουργικότητα, πρόοδο, ανάπτυξη στον τόπο μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου