ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν.Δ.: Ανακοινώσεις για υποψηφίους και πρόγραμμα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σε απόλυτη εκλο­γική εγρή­γορση βρί­σκε­ται η Ν.Δ., η οποία ήδη από τις πρώτες ημέρες του 2019 ετοι­μά­ζει αντε­πί­θεση σε όλα τα επίπεδα –προ­γραμ­μα­τικό και εκλο­γικό– ενώ στις 10 Ιανουα­ρίου, οπότε και συμπλη­ρώ­νο­νται τρία χρόνια από την εκλογή του Κυριά­κου Μητσο­τάκη στην ηγεσία της Ν.Δ., θα αρχί­σουν να ανα­κοι­νώ­νο­νται ονόματα υπο­ψη­φίων που θα εντα­χθούν στις λίστες της Ν.Δ. και κατέρ­χο­νται για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές. Δεδο­μέ­νου ότι η έλευση της συμ­φω­νίας των Πρεσπών στο ελλη­νικό Κοι­νο­βού­λιο μπορεί να σημάνει ανά πάσα στιγμή εκλογές –ακόμη και τον Μάρτιο– παρότι η κυρί­αρχη εκτί­μηση στον τρίτο όροφο της Πει­ραιώς είναι ότι όλα τα σενάρια οδηγούν σε τριπλές κάλπες τον Μάιο, ο κομ­μα­τι­κός μηχα­νι­σμός της Ν.Δ. βρί­σκε­ται ήδη στα «κόκκινα» και από τις αρχές του νέου έτους αρχίζει το νέο πρό­γραμμα περιο­δειών του Κυριά­κου Μητσο­τάκη. Η αρχή θα γίνει από το Ηρά­κλειο της Κρήτης, όπου στις 18 Ιανουα­ρίου ανα­μέ­νε­ται να μετά­σχει σε επίσημη εκδή­λωση όλων των ΝΟΔΕ της περιο­χής και να σημα­το­δο­τη­θεί και επι­σή­μως η στήριξή του στην υπο­ψη­φιό­τητα του 34χρονου Αλέ­ξαν­δρου Μαρ­κο­γιαν­νάκη για την Περι­φέ­ρεια Κρήτης.

Παράλ­ληλα, ο πρό­ε­δρος της Ν.Δ. επι­μέ­νει στην ανά­δειξη των προ­τά­σεων του κόμ­μά­τός του και του θετικού αφη­γή­μα­τος, στρα­τη­γική που θα ανα­δει­χθεί και με ειδικές εκδη­λώ­σεις – όπως αυτή που έγινε προ εβδο­μά­δων για την παρου­σί­αση των προ­τά­σεων της Ν.Δ. για την Παιδεία, αλλά και στο «παράλ­ληλο πρό­γραμμα» του συνε­δρίου της. Hδη στις 10 Ιανουα­ρίου ο ίδιος ο πρό­ε­δρος της Ν.Δ. θα μιλήσει στην εκδή­λωση που οργα­νώ­νει η Γραμ­μα­τεία Στρα­τη­γι­κού Σχε­δια­σμού και Επι­κοι­νω­νίας της Ν.Δ. «Τεχνητή νοη­μο­σύνη στη δια­κυ­βέρ­νηση: ένας έξυπνος σύμ­μα­χος σήμερα στην υπη­ρε­σία του πολίτη». Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο κ. Μητσο­τά­κης επι­μέ­νει ιδιαί­τερα στην ανάγκη η χώρα να περάσει στην ψηφιακή εποχή και έχει δια­μη­νύ­σει δημο­σίως ότι θα υπάρχει υπουρ­γός με αυτό το χαρ­το­φυ­λά­κιο, ο οποίος θα εδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου. Τον Ιανουά­ριο προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται και μεγάλη εκδή­λωση της Ν.Δ. για την Υγεία, όπου θα παρου­σια­στεί το συνο­λικό πρό­γραμμα του κόμ­μα­τος υπό τον κ. Μητσο­τάκη.

Την ίδια ώρα, ο πρό­ε­δρος της Ν.Δ. θα κρα­τή­σει «ζεστές» τις κομ­μα­τι­κές μηχανές, αφού εντός του πρώτου δεκα­πεν­θη­μέ­ρου του Ιανουα­ρίου προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται στο Μοσχάτο συνε­δρί­αση της νέας Πολι­τι­κής Επι­τρο­πής που εξελέγη στο 12ο τακτικό συνέ­δριο της Ν.Δ. Η συνε­δρί­αση ανα­μέ­νε­ται να απο­τε­λέ­σει το βήμα απ’ όπου για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσο­τά­κης θα καλέσει σε παν­στρα­τιά παλαιά, νέα και νεοει­σερ­χό­μενα στελέχη, καθώς δεν απο­κλεί­ε­ται να είναι και η τελευ­ταία πριν από τις εκλογές.

«Θα είμαστε πάντα κοντά στα ανα­φαί­ρετα δικαιώ­ματα της ελλη­νι­κής μειο­νό­τη­τας», επε­σή­μανε ο πρό­ε­δρος της Ν.Δ., με αφορμή τα χρι­στου­γεν­νιά­τικα κάλαντα που άκουσε από τον σύλλογο Βορειοη­πει­ρω­τών «Ομόνοια». Ταυ­τό­χρονα, επα­νήλθε στο αυστηρό μήνυμα που είχε απευ­θύ­νει προς την αλβα­νική ηγεσία ότι η ευρω­παϊκή προ­ο­πτική της Αλβα­νίας περνά μέσα από τις καλές σχέσεις με την Ελλάδα. «Η πορεία της Αλβα­νίας προς την Ε.Ε. και τους ευρω­παϊ­κούς θεσμούς είναι ταυ­τι­σμένη με τον σεβασμό των δικαιω­μά­των της ελλη­νι­κής εθνικής μειο­νό­τη­τας», σημεί­ωσε χαρα­κτη­ρι­στικά.

πηγή kathimerini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.