ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία εμπλοκή και 36 παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τουρκικά αεροπλάνα

Σχη­μα­τι­σμοί των δύο μαχη­τι­κών F-16 και κατα­σκο­πευ­τικά τουρ­κικά αερο­σκάφη πέταξαν για μία ακόμη ημέρα πάνω από το Αιγαίο, παρα­βιά­ζο­ντας 36 φορές τα όρια του ελλη­νι­κού ενα­έ­ριου χώρου. Μία από τις 36 παρα­βιά­σεις των τουρ­κι­κών αερο­σκα­φών εξε­λί­χθηκε σε εμπλοκή.

Τα τουρ­κικά F-16 πέταξαν σε τρεις σχη­μα­τι­σμούς των δύο, ενώ τα τέσσερα ήταν οπλι­σμένα. Εκτός των έξι F-16, πάνω από περιο­χές του Βορειο­α­να­το­λι­κού, Κεντρι­κού και Νοτιο­α­να­το­λι­κού Αιγαίου πέταξαν άλλα δύο κατα­σκο­πευ­τικά αερο­σκάφη CN-235,. πραγ­μα­το­ποιώ­ντας τις 27 από τις συνο­λικά 36 παρα­βιά­σεις.

Εκτός των 36 παρα­βιά­σεων του ελλη­νι­κού ενα­έ­ριου χώρου, οι Τούρκοι προ­έ­βη­σαν και σε πέντε παρα­βά­σεις του FIR Αθηνών.

Τα τουρ­κικά αερο­πλά­ναν ανα­γνω­ρί­στη­καν και ανα­χαι­τί­στη­καν σύμφωνα με τους διε­θνείς κανόνες, κατά πάγια πρα­κτική.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.